Davi & Cato

We mogen weer een geweldige combinatie aankondigen tussen twee schatten van Golden Retrievers. Als de natuur het ons gunt, dan hopen we in het najaar de pups van Dear Dash Golden Wish "Davi" en Eve's Kiss from The Dutch Coast "Cato" op deze wereld te mogen verwelkomen. Dit nest zal Cato haar tweede nest worden, meer informatie over haar eerste nest is hier te vinden.

Cato kan vanaf half juni loops worden, maar we verwachten eerder dat dit juli zal worden. Nu is het met teven altijd lastig te voorspellen, dus we laten onszelf verrassen. Als we uit gaan van loops in juli en dekken eind juli, dan mogen we de pups begin oktober verwelkomen. De puppy's blijven tenminste acht weken bij ons om een goede basis te leggen voor hun latere leven bij de nieuwe eigenaren. Meer over onze visie & werkwijze is te vinden door op de link te klikken of naar "The Dutch Coast" - "Visie & Werkwijze" te gaan. Als er interesse is voor een puppy uit deze combinatie, dan is die pagina zeker aan te raden om even te lezen.

 

Nestplanning herfst 2019

 

Karakter

Will to please, rollen door de modder, gek op water, baasgericht en een tikkeltje eigenwijs, dat somt deze twee ouderdieren wel aardig op en dat verwachten wij dan ook qua karakters voor de puppy's uit deze combinatie! Zowel Davi als Cato hebben uitmuntend behaald op show en zijn in het bezit van verschillende jacht diploma's, Davi heeft bijvoorbeeld zijn MAP B mogen behalen en traint voor het A diploma. Met Cato wordt er getraind voor het B diploma, maar dit zal zij niet voor het nest gaan behalen. Tevens is Cato geslaagd voor de gedragstest van het GRCN, wat in haar jaar een pilot was.

We verwachten uit deze combinatie dan ook leuke, enthousiaste en werklustige pups die graag iets ondernemen met de eigenaar. Het is natuurlijk niet verplicht om jachttraining met de pup te gaan doen, maar we raden wel sterk aan om iets sportiefs met de hond te ondernemen, zoals speuren, behendigheid, frisbee of gehoorzaamheid. Onze voorkeur gaat daarom uit naar actieve gezinnen die de hond niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal zullen uitdagen en de nodige stimulatie en prikkels geven. Deze puppy's zullen een sterke behoefte hebben aan de nodige uitdaging en afwisseling. Let op, wij wijzen de door ons gefokte pups niet toe op basis van kleur!

 

Davi met eend

 

Stamboom

Davi is geboren bij de kennel "Golden Wish" uit de combinatie Multi Ch. Chinnordale Skydriver & Blue Bird Golden Wish. Hij woont bij zijn eigenaresse Cora in Nederland. Wij zijn ontzettend blij dat wij de kans krijgen om de combinatie tussen Davi en Cato te mogen maken! De stamboom van de pups is te vinden via K9Data en is te zien op de afbeelding van de nestplanning. Het thema en daarmee de stamboomnamen van de pups zullen wij later bekend maken. Het inteeltpercentage van deze combinatie over tien generaties bekeken is 2.42% en over twaalf generaties is deze 5.25%. 

 

Momenteel hebben wij voldoende geïnteresseerden voor dit nest. Wanneer er weer plaats is op de wachtlijst laten wij dit weten.