Nestplanning

Alle pups die bij ons geboren worden groeien op in de huiskamer en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), waarbij wij tevens lid zijn van de laatste. Alle pups worden ontwormt, ingeënt en gaan samen met alle papieren en een puppypakket naar de nieuwe eigenaren. Ook na het uitvliegen blijven wij graag betrokken bij de pups en zullen er alles aan doen om de nieuwe eigenaren bij te staan in de opvoeding.

Pups die naar het buitenland toe gaan (zoals naar België en Duitsland), moeten volgens de nieuwe wetgeving geënt worden tegen Rabiës en de volledige wachttijd van 21 dagen doorlopen. Hierdoor kunnen wij geen pups jonger dan 15 weken meegeven aan mensen die in het buitenland wonen. Wij vinden dit erg jammer, maar kunnen de wet helaas niet veranderen. Wij doen er alles aan om de pups die langer blijven zo goed mogelijk te socialiseren en ze zullen, net als de volwassen honden, bij ons in de huiskamer zitten.

 

Tane & Evy

 

 

Planning

 

27 februari 2021: Ch. Gorgeous Chavez of Golden Nature. x I Love You Too From The Dutch Coast "Alice" (Alle geboren pups zijn besproken)

30 en 31 december is I Love You Too from The Dutch Coast "Alice" gedekt, waardoor wij onze derde generatie van onze kennel hopelijk kunnen verwelkomen. Alice heeft HD A en ED vrij en vrij op haar ogen. Wij verwachten uit dit nest fijne Golden Retrievers in alle mogelijke kleuren, van licht tot middengoud. Wij plaatsen onze puppy's niet op kleur.

Alice heeft een lief, vriendelijk en mensgericht karakter. Ze ligt het liefst de hele dag boven op je te knuffelen en te kroelen en is daarnaast altijd te porren voor een lekkere training of een flinke wandeling. Wij plaatsen Alice haar pups dan ook alleen in huisjes waar ze genoeg sportieve aandacht krijgen. Pups uit deze combinatie worden niet gelukkig van de hele dag op de bank liggen en af en toe een blokje om. Het is de bedoeling dat de pups van Alice tot aan hun pensioen een sportief en actief leven tegemoet gaan inclusief regelmatig naar de hondenschool gaan en niet alleen een puppycursus.

We willen iedereen bedanken voor de grote hoeveelheid interesse in het eerste nest van Alice. De zes pups die uit deze combinatie zijn geboren zijn reeds besproken en voorzien van een gouden mand. De reservelijst voor een eventuele afzegging is gesloten.

 

 Alice dam

I Love You Too from The Dutch Coast "Alice"

 

Eind 2021/half 2022: ................. x Cheek to Cheek Ordinary Love "Maddie"

We krijgen vaak de vraag of wij buiten het nest van Alice toevallig nog meer nesten plannen voor 2021. Dit is nog niet zeker, doordat wij voor Cheek to Cheek Ordinary Love "Maddie" nog op zoek zijn naar een geschikte reu en dit waarschijnlijk een buitenlands avontuur gaat worden, wat door Corona bemoeilijkt wordt. Door onze intentie om uit dit nest een puppy te houden zullen wij ook na dit nest voorlopig geen plannen hebben.

Eventuele geïnteresseerden voor het nest van Maddie zijn van harte welkom, maar wees er van bewust dat dit om een nest voor actieve pupkopers gaat die de intentie hebben om minimaal 2 - 3 uur per dag te wandelen (ruim 1 - 2 uur los) en minstens 3 dagen in de week te sporten tot aan het pensioen van de hond (jachttraining, speuren, behendigheid, etc. Fietsen en hardlopen vallen hier niet onder!) en bereid zijn om genoeg tijd in mentale activiteit te stoppen en vrijwel dagelijks trucjes te leren, puzzelen, etc. Deze pups gaan niet geschikt zijn voor een blokje om.

Maddie haar gezondheidsuitslagen zijn: HD A (nbw 37,5), ED 0-1, vrij van erfelijke oogafwijkingen, vrij op PRA1 en PRA2 en drager op Ichthyosis. Wij gaan voor haar op zoek naar een reu met gezondheidsuitslagen die bij haar passen.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. Hoewel Maddie donker is van kleur heeft zij crème en lichter blond in haar stamboom, waardoor wij verwachten dat zij een gemengd nest zal krijgen.

 

Maddie kraai

Cheek to Cheek Ordinary Love "Maddie"

 

Toekomst

Met drie jonge meiden in onze kennel zullen wij in de toekomst zeker meer nesten plannen, maar omdat dit nog ver weg is doen wij hier geen uitspraken over en is aanmelden voor deze nesten nog niet mogelijk. Wij fokken voor onze hobby en wanneer wij er tijd/zin in hebben. Prioriteit is onze meiden een heerlijk sportief huishond leven te bieden en daar past maar af en toe een nestje bij.