Nestplanning

Alle pups die bij ons geboren worden groeien op in de huiskamer en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), waarbij wij tevens lid zijn van de laatste. Alle pups worden ontwormt, ingeënt en gaan samen met alle papieren en een puppypakket naar de nieuwe eigenaren. Ook na het uitvliegen blijven wij graag betrokken bij de pups en zullen er alles aan doen om de nieuwe eigenaren bij te staan in de opvoeding.

Pups die naar het buitenland toe gaan (zoals naar België en Duitsland), moeten volgens de nieuwe wetgeving geënt worden tegen Rabiës en de volledige wachttijd van 21 dagen doorlopen. Hierdoor kunnen wij geen pups jonger dan 15 weken meegeven aan mensen die in het buitenland wonen. Wij vinden dit erg jammer, maar kunnen de wet helaas niet veranderen. Wij doen er alles aan om de pups die langer blijven zo goed mogelijk te socialiseren en ze zullen, net als de volwassen honden, bij ons in de huiskamer zitten.

 

Tane & Evy

 

Planning 2018

 

Januari 2018: Rayleas My Guy "Mylo" x Ella v.d. Dalemhoeve "Evy"

Het laatste nest van Evy. Onze laatste eerste generatie. Van dit geweldige meisje verwachten wij werklustige puppy's. De pups zijn alleen geschikt voor gezinnen die ook actieve plannen hebben, zoals een hondensport (jacht, behendigheid, gehoorzaamheid) of regelmatig fietsen en hardlopen. We hopen dat Evy in december - januari gedekt kan worden, wat betekent dat we de pups ergens in februari - maart 2018 zullen verwachten.

Evy heeft super gezondheidsuitslagen. Haar heupen hebben de score A, norbergwaarde 40 gekregen en haar ellebogen zijn vrij van enige afwijking. Ook haar ogen zijn nu voor de vierde keer op rij volledig vrij van oogafwijkingen. Via de DNA test weten wij dat Evy PRA 1 en PRA 2 vrij is en Ichthyosis lijder. Mylo heeft A heupen, zijn ellebogen zijn vrij en ook zijn ogen zijn vrij verklaard. Op DNA is hij ook vrij van PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis. Dit betekent dat alle pups via het DNA PRA 1, PRA 2 vrij zullen zijn en drager van Ichthyosis.

We hopen dat Evy loops zal worden in september of oktober. De draagtijd is gemiddeld 63 dagen, dus dat betekent dat de pups dan hopelijk in januari geboren zullen worden! De pups blijven 9 weken bij ons wonen en mogen daarna uitvliegen naar hun nieuwe gezinnen. Lees meer...

 

Eefje

 

 

Zomer 2018: Our Guy of Sweetmeat's "Yusen" x Eve's Kiss from The Dutch Coast "Cato"

Mocht alles volgens plan verlopen, dan verwachten wij in de zomer van 2018 (mei - juli) voor de eerste keer onze tweede generatie The Dutch Coast puppy's! Eve's Kiss from The Dutch Coast "Cato" zal daar de moeder van zijn en Our Guy of Sweetmeat's de vader. Van Cato verwachten we gevoelige en hele vrolijke pups die het ook leuk vinden om actief bezig te zijn. We kunnen het dus zeker aanraden om iets met de pups te gaan ondernemen, zoals fietsen, hardlopen, behendigheid, frisbee of jachttraining.

Cato heeft alle gezondheidsonderzoeken met glans doorstaan. Haar heupen zijn beoordeeld met HD A en Norbergwaarde 40 en haar ellebogen zijn vrij bevonden van enige vorm van afwijkingen. Ook haar ogen zijn voor het eerst onderzocht met goed resultaat, volledig vrij voor een jaar! Cato is getest op verschillende afwijkingen in het DNA en beschikt over een DNA-profiel.

We hopen dat Cato loops zal worden in februari of maart. De draagtijd is gemiddeld 63 dagen, dus dat betekent dat de pups dan hopelijk in juni of juli geboren zullen worden! De pups blijven 9 weken bij ons wonen en mogen daarna uitvliegen naar hun nieuwe gezinnen. Lees meer...

 

Y&C