Nestplanning

Alle pups die bij ons geboren worden groeien op in de huiskamer en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), waarbij wij tevens lid zijn van de laatste. Alle pups worden ontwormt, ingeënt en gaan samen met alle papieren en een puppypakket naar de nieuwe eigenaren. Ook na het uitvliegen blijven wij graag betrokken bij de pups en zullen er alles aan doen om de nieuwe eigenaren bij te staan in de opvoeding.

Pups die naar het buitenland toe gaan (zoals naar België en Duitsland), moeten volgens de nieuwe wetgeving geënt worden tegen Rabiës en de volledige wachttijd van 21 dagen doorlopen. Hierdoor kunnen wij geen pups jonger dan 15 weken meegeven aan mensen die in het buitenland wonen. Wij vinden dit erg jammer, maar kunnen de wet helaas niet veranderen. Wij doen er alles aan om de pups die langer blijven zo goed mogelijk te socialiseren en ze zullen, net als de volwassen honden, bij ons in de huiskamer zitten.

 

Tane & Evy

 

 

Planning

2022

Herfst 2022: Ch. Peregrin Took of Pelennor Fields "Tooky" x Cheek to Cheek Ordinary Love "Maddie"

Eventuele geïnteresseerden voor het nest van Maddie zijn van harte welkom, maar wees er van bewust dat dit om een nest voor actieve pupkopers gaat die de intentie hebben om minimaal 2 - 3 uur per dag te wandelen (ruim 1 - 2 uur los) en minstens 3 dagen in de week te sporten tot aan het pensioen van de hond (jachttraining, speuren, behendigheid, etc. Fietsen en hardlopen vallen hier niet onder!) en bereid zijn om genoeg tijd in mentale activiteit te stoppen en vrijwel dagelijks trucjes te leren, puzzelen, etc. Deze pups gaan niet geschikt zijn voor een blokje om.

Maddie haar gezondheidsuitslagen zijn: HD A (nbw 30), ED 0-1, vrij van erfelijke oogafwijkingen, vrij op PRA1 en PRA2 en drager op Ichthyosis. Wij gaan voor haar op zoek naar een reu met gezondheidsuitslagen die bij haar passen.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. Hoewel Maddie donker is van kleur heeft zij crème en lichter blond in haar stamboom, waardoor wij verwachten dat zij een gemengd nest zal krijgen.

 

Maddie kraai

Cheek to Cheek Ordinary Love "Maddie"

 

Herfst 2022: Ch. Prince Charming Qdore of Labgold "Synek" x Blue Blazer from The Dutch Coast "Lilly" (VOL)

Naast de puppy's van Maddie hopen we dat Lilly ongeveer in dezelfde periode loops gaat worden. Doordat allebei de meisjes leeg zijn gebleven met hun vorige dekking hebben wij ervoor gekozen om ze te laten dekken bij hun aankomende loopsheid. Het kan dus zijn dat wij twee nesten tegelijk gaan hebben. Aanmelden voor het nest van Lilly is ook mogelijk. Net zoals bij Maddie verwachten wij van haar ook puppy's die sportief en actief zullen zijn, maar met een iets betere aan/uit knop. Een dagje minder is niet zo'n probleem.

Lilly heeft voor haar heupen de uitslag A, voor haar ellebogen is ze vrij beoordeeld. Ook haar ogen zijn voor de tweede keer met een voorlopig vrij beoordeeld. Voor de DNA uitslagen is ze vrij op PRA 1 en PRA 2 en drager op Ichthyosis.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. 

 

Apport Lilly

Blue Blazer from The Dutch Coast "Lilly"

 

2023

Winter 2023:

We hopen dat we I Love You Too from The Dutch Coast "Alice" voor de tweede keer kunnen laten dekken aan het begin van 2023. Aanmelden hiervoor is nog niet mogelijk. Wij gaan eerst kijken of het lukt om nesten met Lilly en Maddie te fokken en daarna kijken wij verder wanneer wij de aanmelding voor Alice haar nest open stellen.

Alice heeft voor haar heupen de uitslag A, voor haar ellebogen is ze vrij beoordeeld. Ook haar ogen zijn voor de tweede keer met een voorlopig vrij beoordeeld. Voor de DNA uitslagen is ze vrij op PRA 1 en PRA 2 en drager op Ichthyosis.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. 

 

Toekomst

Met drie jonge meiden in onze kennel zullen wij in de toekomst zeker meer nesten plannen, maar omdat dit nog ver weg is doen wij hier geen uitspraken over en is aanmelden voor deze nesten nog niet mogelijk. Wij fokken voor onze hobby en wanneer wij er tijd/zin in hebben. Prioriteit is onze meiden een heerlijk sportief huishond leven te bieden en daar past maar af en toe een nestje bij.