Drachtkalender

Dekking & dracht

Benieuwd hoe het met Lilly gaat? Volg het avontuur via dekking & dracht. We doen ons best om de website regelmatig te updaten, zodat jullie kunnen volgen hoe alles gaat met Lilly en de ontwikkelingen naar haar tweede nest. De wachtlijst voor dit nest is gesloten.

Lilly op het strand

Loopsheid

Lilly is loops geworden op 13 juni. Spannend, spannend, spannend. We zijn op dag 7 progesteron gaan prikken en toen stond ze al op een mooie 2.7. Daarna is ze rustig verder blijven stijgen, waardoor ze op dag 11 op een 6.4 stond. De eisprong vindt plaats op een waarde rond de 5.0, dus we weten dat die is geweest. Dat is goed nieuws, want +/- 48 uur later zijn de eicellen rijp. Lilly mag dus zondagavond op haar eerste date!

Dekking

De eerste date verliep helaas niet helemaal zoals we verwacht hadden. Volgens de waarden was Lilly klaar om gedekt te worden, maar de natuur laat zich niet meten. Het was aan haar gedrag en uiterlijke kenmerken duidelijk dat ze nog niet klaar was om gedekt te worden, dus nog even geduld.

Gelukkig was ze maandagavond helemaal klaar voor de dekking. Ook op dinsdag is Lilly gedekt, dus nu is het afwachten en hopelijk hebben we rond zaterdag 26 augustus weer The Dutch Coast puppy’s in huis! We kijken er onwijs naar uit.

1e week

De eerste paar weken zijn altijd zenuwslopend. Is het gelukt, is het niet gelukt? Is dit een teken? Mmm, misschien toch niet. Lilly heeft deze zenuwen niet, die heeft lekker geslapen, gewandeld en geknuffeld de afgelopen week. Moe was ze wel van het avontuur, maar dat is super begrijpelijk.

Ze is nog steeds even gek op eten als altijd en vertoont geen misselijkheid. Wel lijkt ze wat aanhankelijker en zoekt wat meer de knuffelmomenten op. Verder is ze haar vrolijke blije zelf, dus we wachten “geduldig” af en hopelijk zien we de komende weken positieve signalen.

2e week

Ze is nog even hongerig en vrolijk als altijd. Verder ruikt ze ineens heel erg naar hond, dat zijn we niet van haar gewend. We hebben dit nog niet eerder meegemaakt, dus het is afwachten of dit een teken is van dracht of niet. Het blijft erg spannend. Haar vacht voelt ook anders aan qua structuur.

Verder is ze ontzettend aanhankelijk, nog erger dan ze normaal is. Ze zit constant bij haar eigenaar geplakt en is overal waar zij is.

3e week

De symptomen blijven hetzelfde als vorige week. Lilly is erg aanhankelijk en is overal waar haar eigenaar is. Ze wil het liefst in je gekropen zitten en geniet van alle aandacht. Haar buik is hard en ze lijkt wat dikker, maar het is lastig te zeggen door alle vacht.

Lilly is verder heel erg vrolijk. Staat heel hard te kwispelen, speelt met de andere honden, gaat gezellig mee op wandelingen, maar is wel sneller moe.

4e week

We zien meer veranderingen bij Lilly. Ze lijkt opnieuw dikker te zijn geworden en haar buik is nog steeds hard. Ook wil ze niet meer spelen met de andere honden en lijkt ze misselijk, omdat ze erg aan het slikken is. Ze ontlast ook wat vaker.

Het blijft lastig dat het allemaal symptomen van schijnzwangerschap kunnen zijn, waardoor we nog niet zo goed durven te hopen. Nog even aftellen tot donderdag en dan hebben we de echo…

5e week

Tik, tak, tik, tak… het was een lange week, maar uiteindelijk was het dan toch donderdag. Was het gelukt? Mocht Lilly na drie jaar eindelijk weer puppy’s krijgen? En ja, dat mag! We hebben een aantal puppy’s op de echo gezien, dus nu is het aftellen tot de uitgerekende datum van 26 augustus.

We merken dat Lilly dikker wordt en ze heeft niet altijd meer zin in eten, dan is ze te misselijk. Een banaan laat ze momenteel liggen en ook haar eten hoeft ze niet altijd meer te hebben. De pups kunnen vervelend op haar maag gaan duwen. Mochten jullie gedetailleerder willen zien wat er allemaal binnen in Lilly gebeurd, kijk dan eens bij de drachtkalender.