Augustus 2012 was het zo ver, we mochten onze aller eerste (Golden Retriever) puppy ophalen! Ella v.d. Dalemhoeve “Evy” kwam in ons leven en daar zijn we haar fokster Petra nog steeds ontzettend dankbaar voor.

Met Evy begon de droom om te fokken. Op 17 juli 2013 lag die op de mat, de goedkeuring vanuit de Raad van Beheer van onze kennelnaam: The Dutch Coast. De naam verwijst niet alleen naar onze woonplaats aan de kust, maar ook naar de voorliefde van Goldens voor het water en Evy haar favoriete wandelplek: het strand.

De naam was er en alle gezondheidstesten van Evy kwamen met goed resultaat bij ons binnen. Op 23 juni was daar ons eerste nest in combinatie met Ch. Snowjar’s Wellington Dumelow “Logan” van één reu en één teef. De teef is gebleven en kreeg de naam Eve’s Kiss from The Dutch Coast “Cato”.

Met veel plezier hebben we onze hobby daarna voortgezet. Het uitzoeken van goede combinaties, het laten opgroeien van de puppy’s en daarnaast lekker bezig zijn met onze eigen meiden is niet alleen een hobby, maar ook een passie.

Mini Cato

Op 12 mei 2018 hebben wij onze tweede generatie in onze armen mogen sluiten. Een prachtig meisje van onze lieve Cato werd geboren, I Love You Too from The Dutch Coast “Alice”. Daarnaast werd ons leven verreikt met een geweldig meisje uit Frankrijk, Cheek to Cheek Ordinary Love “Maddie” en is er een meisje bij vrienden van ons gaan wonen uit Evy haar laatste nest, Blue Blazer from The Dutch Coast “Lilly”. Met deze geweldige generatie nieuwe meiden hopen wij onze kennel verder voort te mogen zetten en kijken uit naar de verschillende nesten die nog geboren mogen worden onder “The Dutch Coast”.

In 2022 was het tijd om een nieuw lid in onze kennel te verwelkomen en daarmee een nieuwe generatie, de dochter van Maddie die bij ons blijft: Nuit de Folie from The Dutch Coast “Leia”. Een nieuwe lijn die The Dutch Coast kennelnaam draagt dankzij Cheek to Cheek. We zijn ontzettend blij en verheugd!