Alle pups die bij ons geboren worden groeien op in de huiskamer en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), waarbij wij tevens lid zijn van de laatste. Alle pups worden ontwormt, ingeënt en gaan samen met alle papieren en een puppypakket naar de nieuwe eigenaren. Ook na het uitvliegen blijven wij graag betrokken bij de pups en zullen er alles aan doen om de nieuwe eigenaren bij te staan in de opvoeding.

Pups die naar het buitenland toe gaan (zoals naar België en Duitsland), moeten volgens de nieuwe wetgeving geënt worden tegen Rabiës en de volledige wachttijd van 21 dagen doorlopen. Hierdoor kunnen wij geen pups jonger dan 15 weken meegeven aan mensen die in het buitenland wonen. Wij vinden dit erg jammer, maar kunnen de wet helaas niet veranderen. Wij doen er alles aan om de pups die langer blijven zo goed mogelijk te socialiseren en ze zullen, net als de volwassen honden, bij ons in de huiskamer zitten.

Planning 

Najaar 2024 (gesloten wachtlijst)

We hopen dat Alice ergens in juli / augustus loops zal worden, waardoor de pups ergens in september – oktober 2024 geboren worden. Houd er rekening mee dat dit de planning is. Fokken blijft de natuur, dus we weten niet precies wanneer Alice loops gaat worden en hoe alles zal lopen. Het kan dus anders worden dan er hier staat.

Qua energieniveau is Alice het rustigste hondje wat wij momenteel rond hebben lopen. Ze vindt het leuk om af en toe een dummy te halen en heeft er veel plezier in, maar het hoeft voor haar niet. Ze vindt het ook heerlijk om een wandeling te maken en daarna op de bank te ploffen voor buikje kriebels. Een puzzel op zijn tijd en af en toe een dummy ophalen of een andere leuke activiteit en ze is helemaal tevreden. Wij gaan voor haar een reu kiezen met dezelfde eigenschappen, waardoor wij ook ongeveer zo’n karakter bij haar puppy’s verwachten. Houd er wel rekening mee dat het altijd afwachten is hoe de genen vallen.

Alice heeft goede uitslagen voor haar gezondheid. Ze heeft A heupen, vrije ellenbogen, verschillende jaren vrije ooguitslagen en ze is PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis vrij. Wij hopen dat Alice voor de tweede keer moeder mag worden.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. De wachtlijst is momenteel gesloten.

I Love You Too from The Dutch Coast “Alice”

Toekomst

Met de goede gezondheiduitslagen van Leia zullen wij in de toekomst zeer waarschijnlijk een nest met haar fokken, maar wij kunnen nog geen uitspraken doen over wanneer. Wij vinden het belangrijk om haar de tijd te geven om op te groeien en jonge hond te zijn.

Wij fokken voor onze hobby en wanneer wij er tijd/zin in hebben. Prioriteit is onze meiden een heerlijk sportief huishond leven te bieden en daar past maar af en toe een nestje bij.