Alle pups die bij ons geboren worden groeien op in de huiskamer en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland (GRCN), waarbij wij tevens lid zijn van de laatste. Alle pups worden ontwormt, ingeënt en gaan samen met alle papieren en een puppypakket naar de nieuwe eigenaren. Ook na het uitvliegen blijven wij graag betrokken bij de pups en zullen er alles aan doen om de nieuwe eigenaren bij te staan in de opvoeding.

Pups die naar het buitenland toe gaan (zoals naar België en Duitsland), moeten volgens de nieuwe wetgeving geënt worden tegen Rabiës en de volledige wachttijd van 21 dagen doorlopen. Hierdoor kunnen wij geen pups jonger dan 15 weken meegeven aan mensen die in het buitenland wonen. Wij vinden dit erg jammer, maar kunnen de wet helaas niet veranderen. Wij doen er alles aan om de pups die langer blijven zo goed mogelijk te socialiseren en ze zullen, net als de volwassen honden, bij ons in de huiskamer zitten.

Planning 

26 augustus 2023

Helaas is een fokkersnachtmerrie voor ons werkelijkheid geworden. Op zondagavond werd Lilly ziek, zo ziek dat we naar het dierenhospitaal zijn gegaan. Daar bleek dat de puppy’s waren afgestorven en Lilly een levensbedreigende baarmoederontsteking had.

Gelukkig waren we er op tijd bij en is Lilly ’s nachts geopereerd, waarbij haar baarmoeder en eierstokken verwijderd zijn, waardoor haar leven gered is. Ze ligt nu op de bank lekker bij te komen van de narcose. Lilly gaat lekker genieten van haar pensioen.

Blue Blazer from The Dutch Coast “Lilly”

2024

Helaas is Alice met de dekking begin 2023 leeg gebleven. Doordat haar volgende loopsheid gelijk viel met de positieve drachtecho van Lilly, hebben wij besloten om Alice niet te laten dekken. Wij willen liever geen twee nesten tegelijk.

Dit betekent dat wij Alice hopelijk in januari – maart 2024 zullen laten dekken. Houd er rekening mee dat dit de planning is. Fokken blijft de natuur, dus we weten niet precies wanneer Alice loops gaat worden en hoe alles zal lopen. Het kan dus anders worden dan er hier staat.

Alice heeft goede uitslagen voor haar gezondheid. Ze heeft A heupen, vrije ellenbogen, verschillende jaren vrije ooguitslagen en ze is PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis vrij. Wij hopen dat Alice voor de tweede keer moeder mag worden.

Door ons gefokte pups worden niet op kleur geplaatst. Mensen die op zoek zijn naar een fokker die enkel goudkleurige pups fokt adviseren wij om verder te kijken. Er is nog ruimte op de wachtlijst.

I Love You Too from The Dutch Coast “Alice”

Toekomst

Met drie jonge meiden in onze kennel zullen wij in de toekomst zeker meer nesten plannen, maar omdat dit nog ver weg is doen wij hier geen uitspraken over en is aanmelden voor deze nesten nog niet mogelijk. Wij fokken voor onze hobby en wanneer wij er tijd/zin in hebben. Prioriteit is onze meiden een heerlijk sportief huishond leven te bieden en daar past maar af en toe een nestje bij.