De kennel

Augustus 2012 kwam Evy, Ella v. d. Dalemhoeve, in ons leven. Onze eerste hond. De keuze voor een Golden Retriever was snel gemaakt. Ze zien er leuk uit en hebben een fantastisch karakter dat goed aansluit bij ons dagelijks leven. We wilden een lieve sociale hond die het leuk vindt om dingen te doen met de baas, maar ook een paar dagen op de bank kan vertoeven zonder problemen. Ook wilden wij een hond die goed samen ging met onze katten en omdat het onze eerste hond was een niet al te moeilijk ras.
Toen we Evy gingen ophalen kregen we de vraag of we een keer met haar wilden showen, dat was geen probleem. Zo gezegd, zo gedaan: 3 november 2012 stonden wij met haar in de babyklasse op de show van Bleijswijk. Ondertussen kreeg ik meer contact met andere Golden eigenaren en kwam de vraag of wij met de Nieuwjaarsshow mee gingen doen, dus in januari 2013 mocht Evy nog een show lopen. Ze vond het leuk en langzaam kwam bij ons de gedachte om een keer met haar een nestje te krijgen.

Evy-Rockanje

Uiteindelijk werden die plannen concreter en zijn we begonnen met het laten testen van Evy en het aanvragen van een kennelnaam. Het bedenken van een kennelnaam was een behoorlijke opgave. De naam moet uniek zijn onder de (stamboom)fokkers over de gehele wereld. Dit zodat er geen verwarring ontstaat over de afstamming van de pup. Na lang nadenken kwamen we op "The Dutch Coast". De naam verwijst niet alleen naar de woonplaats aan de kust, maar ook naar de voorliefde van Goldens voor het water en Evy haar favoriete wandelplek: het strand. De naam paste geweldig en op 17 juli 2013 werd die aan ons toegekend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.
In 2015 is het ons gelukt om niet één, maar twee dromen te verwezenlijken. Niet alleen werd Evy moeder van twee fantastische pups, ook hebben we een dochter van haar mogen houden. Zij heeft van ons de naam Eve's Kiss from The Dutch Coast "Cato" gekregen en zal hopelijk in de toekomst pups krijgen bij ons in de kennel.