Werkwijze

Alle pups die bij The Dutch Coast worden geboren zullen in de huiskamer opgroeien. Wij hebben katten, dus de pups zullen hier op jonge leeftijd al kennis mee maken. Om voor een stabiele basis te zorgen bij de pups wordt er veel tijd gestoken in de socialisatie binnen en buiten het nest. Naar de trimsalon, naar de hondenschool, bezoekje aan de dierenarts. Al dit soort activiteiten zijn belangrijk om een goede basis bij de pups te leggen, zodat de eigenaren hier mee verder kunnen wanneer zij de pups eenmaal in huis hebben.
Als de pups zeven weken oud zijn organiseren we een leuke middag bij ons thuis speciaal voor de pupkopers. We zorgen voor een lunch en een leuke quiz over het hebben van een pup! Verder zullen we aan alle pupkopers bekend maken welke pup bij hen zal komen wonen en gaan we met alle pups nog een leuke activiteit ondernemen. Wat? Dat is natuurlijk een verrassing!

 

De pups bij The Dutch Coast zullen op zijn vroegst met negen weken uitvliegen. Rond de 8,5 week hebben veel pups een zogenaamde angstfase. In deze fase reageren ze ineens erg angstig op situaties waar ze voorheen niet op reageerden. Wanneer een pup in deze fase zit en dan naar de nieuwe eigenaren gaat, heeft dit traumatische gevolgen. Daarnaast ontwikkelt de bijtrem zich vanaf de leeftijd van een week of zes. Dit leren ze door samen met nestgenoten, de moeder en de rest van de roedel te spelen. Deze ontwikkeling loopt door tot een week of twaalf, waarvan de aanleg tot negen weken nog onvoldoende is om door de mens over genomen te worden.

Daarnaast kijken wij naar wat het individu laat zien. Het kan dus zijn dat wij besluiten dat het voor de pup beter is om bijvoorbeeld nog een week extra bij ons te blijven, zodat die mee kan draaien in de roedel en nog even af kan kijken bij de volwassen honden, zodat het zelfvertrouwen groeit.

 

Wanneer de pups mee gaan met hun nieuwe eigenaren, krijgen ze een knuffel met de nestgeur, een informatieboekje, een kopie van de testen van de ouderdieren, de stamboom, het eigendomsbewijs en het europees dierenpaspoort. Ook zijn alle pups gechipt door de Raad van Beheer, het nummer wordt in het paspoort vermeld. The Dutch Coast is afhankelijk van de Raad van Beheer wat betreft de stamboom en het eigendomsbewijs dat bij de pups horen. Het is mogelijk dat deze nog niet aanwezig zijn bij het ophalen van de pup. Er komt dan een ander moment om deze papieren op te halen en anders worden ze nog nagestuurd of langs gebracht.

Belangrijke punten voor mij tijdens het fokken zijn omtrent karakter het geduldige, stabiele en werklustige karakter dat kenmerkend is voor de Golden Retriever. Voor de gezondheid worden de ouderdieren getest op de heupen, ellenbogen, ogen en het DNA-profiel wordt onderzocht. Ook zullen de Goldens deelnemen aan verschillende shows, zodat de uiterlijke kenmerken gewaarborgd blijven. Er wordt gefokt volgens de standaarden van de Golden Retriever Club Nederland.

 

Werkwijze

 

De meest gangbare manier van de naamgeving van nesten is door middel van het alfabet. Het eerste nestje zou dus een A-nest zijn, het tweede een B-nest, enzovoort. Mocht het alfabet helemaal rond zijn beginnen fokkers opnieuw of komt er een AA-nest en een BB-nest. The Dutch Coast heeft er voor gekozen om een andere, iets minder gangbare, manier te gebruiken, namelijk thema nesten. Er wordt dus niet gekeken naar de begin letter, maar naar hetzelfde thema. Dit kan bijvoorbeeld kinderspellen zijn, maar ook verschillende thee soorten. The Dutch Coast is een suffix, dit betekent dat de naam van de kennel achter de individuele naam komt te staan. Zo krijg je dus bijvoorbeeld "Hide and Seek from The Dutch Coast".
De pups worden rond de zes weken gechipt door de Raad van Beheer en krijgen dan hun stamboomnaam toegewezen gekregen. Aangezien de pups pas rond de zeven weken worden toegewezen aan een eigenaar is het voor de toekomstige baasjes niet mogelijk om zelf een stamboomnaam te kiezen voor hun pup. Het kan namelijk zo zijn dat de pup die naar eigenaar A gaat de stamboomnaam heeft die eigenaar B heeft uitgezocht. Daarom wordt de stamboomnaam vanuit de kennel bepaald.

 

Eef&To

 

Het doel van The Dutch Coast is om een gezonde (werk)hond te fokken die voldoet aan de rasstandaard en is aangepast aan de moderne tijd. Dit houdt in dat er zal worden gefokt op een stabiel en evenwichtig karakter met passie om te werken met de baas. Alle ouderdieren zullen gecontroleerd worden op erfelijke afwijkingen en de pups zullen in hun periode in het nest wennen aan verschillende omstandigheden die vanzelfsprekend zijn in de moderne tijd.