Winter 2021: Maxx & Alice

Toen we in 2015 ons eerste nest mochten verwelkomen in de kennel hadden we nooit gedacht dat we nu onze derde generatie mochten aankondigen. I Love You Too from The Dutch Coast “Alice” is het kleinkind van onze stammoeder Evy en de dochter van Cato. Onze keuze voor Alice is gevallen op Ch. Gorgeous Chavez of Golden Nature “Maxx” die woonachtig is in he prachtige Limburg bij de kennel “of Golden Nature”.

De pups zullen acht weken lang bij ons blijven en opgroeien in de woonkamer samen met onze roedel meiden en de katten. Meer informatie over onze de socialisatie en dergelijke van onze nesten pups is te vinden onder visie & werkwijze. De wachtlijst voor deze combinatie is inmiddels vol. Kijk voor verdere plannen bij onze nestplanning.

Karakter

Allebei de ouderdieren hebben een heerlijk baasgericht karakter en zijn echte familie dieren. Beiden beschikken over een mooie dosis werklust en will to please. Aan animo voor knuffels en aaitjes is er geen gebrek. Onze pups zijn absoluut niet geschikt om met de harde hand op te voeden. Ze hebben behoefte aan een consequente baas die het karakter van een Golden Retriever begrijpt en respecteert.

Jch. Gorgeous Chavez of Golden Nature “Maxx” heeft al verschillende mooie showuitslagen op zijn naam mogen schrijven en daarvoor is hij beloond met verschillende titels en een Crufts kwalificatie. I Love You Too from The Dutch Coast “Alice” heeft een heerlijk karakter in de ring en kwispelt haar kont er af, maar heeft nog wat meer tijd nodig om haarzelf te ontwikkelen. Dit is niet erg, wij genieten van haar uitbundige karakter in de ring en nemen haar graag mee.

Uit deze combinatie verwachten wij vrolijke pups, waarvan sommige met een pittige karakter, die baasgericht en werklustig zijn. Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit om de pups te plaatsen bij gezinnen die plannen hebben in de hondensport en de hond niet alleen lichamelijke, maar ook mentale uitdaging willen bieden. Let op, wij wijzen de door ons gefokte pups niet toe op basis van kleur!

Stand Maxx

Standfoto Maxx

Stamboom

Het relaxte en open karakter van Gorgeous Chavez of Golden Nature “Maxx” viel ons meteen op tijdens shows en heeft ons doen besluiten dat hij een leuke match zou zijn met onze Alice. Hij heeft een geweldig gangwerk en een heerlijk hoofd. In zijn stamboom zit onder andere Maybe Forever en Sequins.

De pups zullen stamboomnamen krijgen die passend zijn binnen het door ons uitgekozen thema. Wij werken niet op alfabet, maar kiezen een thema uit wat wij leuk vinden. Wat dit gaat worden, houden wij voorlopig nog even geheim. Wanneer de pups geboren zijn zal het onderwerp in de dagboeken en op Facebook bekend gemaakt worden. De stamboom van de combinatie is in te zien op K9Data. Het inteeltpercentage over 10 generaties is 2.13% en over 12 generaties is 5.28%.

Hoofd Maxx

Hoofd Maxx

Dit vind je vast ook interessant: