Zomer 2018: Yusen & Cato

Met trots mogen wij rond de zomer van 2018 hopelijk onze tweede generatie bij de kennel “The Dutch Coast” verwachten! Onze keuze is gevallen op de geweldige jonge Our Guy of Sweetmeat’s “Yusen”! We waren al verliefd op zijn vader, dus toen konden we niet anders dan verliefd worden op deze vrolijke jongen.  Yusen is geboren uit de combinatie Multi Ch. Rayleas My Guy “Mylo” en Dantassie Dancing Again “Gitte” en woont in België.

We hopen dat Eve’s Kiss from The Dutch Coast “Cato” loops wordt tussen eind januari en eind maart, maar het is even afwachten of de natuur dat ook vindt! De dracht van een teef duurt gemiddeld 63 dagen en daarna blijven de pups 8 weken bij ons, zodat ze de tijd hebben om op te groeien en de basis te leggen voor de grote wereld. Onder werkwijze is meer te lezen over hoe wij onze pups voorbereiden op de toekomst met hun nieuwe gezin.

Karakter

Beide ouders zijn in het bezit van een vrolijk, werklustig en baasgericht karakter. Yusen is een stabiele vent met een wat pittiger karakter die wild en andere apporten probleemloos apporteert. Ook Cato is gek op wild, maar heeft een voorkeur voor kleinwild. Met Yusen wordt momenteel nog getraind in de jacht, maar hij is ontzettend steady en veel belovend! Cato is in het bezit van vier C-diploma’s, waaronder twee workingtests. Momenteel zijn wij met haar aan het trainen voor KNJV B. Op gebied van show hebben ze allebei uitmuntende resultaten behaald, waarbij Yusen al een aantal geweldige prestaties, zoals beste van het ras, op zijn naam heeft mogen schrijven! Cato is geslaagd voor de gedragstest van de Golden Retriever Club Nederland en Yusen heeft de socialisatietest in België behaald.

Uit deze combinatie verwachten wij vrolijke pups, waarvan sommige met een pittig karakter, die baasgericht en werklustig zijn. Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit om de pups te plaatsen bij gezinnen die plannen hebben in de hondensport en de hond niet alleen lichamelijke, maar ook mentale uitdaging willen bieden. Deze puppy’s zullen een sterke behoefte hebben aan de nodige uitdaging en afwisseling. Let op, wij wijzen de door ons gefokte pups niet toe op basis van kleur!

Yusen apport

Stamboom

Yusen woont bij Wim en Anja in België, hij is geboren bij de kennel Sweetmeat’s. Yusen heeft onder andere Stanroph en Rayleas, twee lijnen waar wij verliefd op zijn. We zijn dan ook ontzettend blij dat wij hem mogen gebruiken. Alle pups krijgen een stamboomnaam die passend is binnen het thema. Wat het thema zal zijn, dat zullen we later bekend maken! De stamboom zal hier onder nog komen te staan, maar is alvast in te zien op K9Data. Het inteeltpercentage van deze combinatie over 10 generaties bekeken is 2.92%. Het gemiddelde bij de Golden Retriever is volgens K9Data momenteel 6.42% over 12 generaties bekeken.

Vanwege de grote interesse voor deze combinatie, hebben wij besloten om de wachtlijst te sluiten. Indien er ruimte vrij komt, zal er een bericht op onze Facebook pagina geplaatst worden.