Bottas & Lilly

Zomer 2023: Bottas & Lilly

Nadat Lilly twee keer leeg is gebleven hopen wij in de zomer van 2023 op een combinatie tussen Bottas & Lilly.
We hebben besloten om voor haar voor een andere reu te gaan dan de twee nesten waar ze leeg bij is gebleven en de nieuwe match hebben wij gevonden in Stenli Zest Star’s Fair “Bottas”. Een heerlijke reu die het net als Lilly geweldig vindt om onder de mensen te zijn.

Lilly is inmiddels loops en gedekt. We hopen dat de puppy’s eind augustus geboren worden. De uitgerekende datum is zaterdag 26 augustus, maar dit kan eerder of later worden. De wachtlijst is gesloten.

Karakter
Wij verwachten dus sportieve puppy’s uit deze combinatie en zijn daarom op zoek naar gezinnen die plannen hebben om actief te zijn met de pup. Lekkere lange wandelingen, hardlopen/fietsen, naar de hondenschool voor gehoorzaamheid of een andere sport.
Zoals te verwachten is bij goldens zijn allebei de ouders gek op knuffelen en bij hun eigenaar zijn. Zowel Bottas als Lilly hebben een fijn open karakter en zijn allebei verliefd op water.

Gezondheid & stamboom
Allebei de ouders zijn getest op heupen, ellenbogen, ogen en DNA. Bottas heeft HD A, vrije ellenbogen en zijn ogen zijn vrij getest. Daarnaast is hij vrij op PRA1, PRA2 en Ichthyosis. Lilly heeft HD A, vrije ellenbogen en haar ogen zijn meerdere keren vrij getest. Lilly is vrij op PRA1 en PRA2 en drager op Ichthyosis. Meer informatie over de gezondheid van de honden in de stamboom is in te zien via de testcombinatie in K9Data.
Alle pups geboren uit dit nest zullen een stamboomnaam krijgen die in hetzelfde thema vallen. De pups zullen gechipt worden door de Raad van Beheer en allemaal een FCI stamboom krijgen en een NHSB. Welk thema het gaat worden zijn we nog niet over uit.
Wij fokken via de richtlijnen van de Golden Retriever Club Nederland (GRCN). Meer informatie is te vinden op hun website.


Interesse?
Op de website hebben wij een stukje geschreven over onze visie & werkwijze. Wij raden sterk aan om dit eerst te lezen, zodat jullie een beeld hebben bij ons als fokker.
Heb jullie interesse in een pup vanuit onze kennel? Stuur dan een bericht via het contactformulier met wat meer informatie. Denk bijvoorbeeld aan welke plannen jullie hebben met de pup, informatie over hoe lang de hond uiteindelijk alleen zou moeten zijn, maar ook of jullie voorkeur hebben voor een geslacht en vanuit welke oudercombinatie of in welke periode jullie een puppy zoeken.