1e week

Zondag 13 mei – dag 1

Het was gisteren een lange en vermoeiende dag door de keizersnede. Mama Cato moet haar roes nog uitslapen, maar dat vindt haar dochter helemaal niet erg. De melkbar blijft geopend! De pupkopers hebben een prachtige naam uitgezocht voor de dochter van Yusen en Cato, namelijk Alice! Tijd zal uitwijzen of ze een Alice in Wonderland of Alice Cooper wordt. 😉 Alice heeft niets overgehouden aan de keizersnede, ze is namelijk 80 gram aangekomen.

Maandag 14 mei – dag 2

Cato haar melkfabriek werkt op volle toeren en dat is voor haar erg vervelend, want ze heeft nu een melkklierontsteking. Vanwege de keizersnede had ze al antibiotica, dus nu heeft ze ook pijnstillers en ontstekingsremmers gekregen van de dierenarts. Verder hebben wij een hoop tips gekregen over hoe we de ontsteking zo snel mogelijk af kunnen laten nemen. Cato heeft vrij veel pijn er aan, dus we hopen dat de pijnstillers snel aanslaan.

Gezinsportret

Dinsdag 15 mei – dag 3

En toen ineens… was het een stuk drukker in de werpkist! Door trieste omstandigheden waren drie Duitse Herder pups op zoek naar een pleegmoeder. Gelukkig heeft Cato nog ruimte aan de melkbar en heel veel liefde en wasbeurten om te geven, dus Alice heeft er nu twee nestbroertjes en een nestzusje bij.

De omstandigheden zijn heel erg naar en vervelend, maar het is voor Cato en Alice wel erg fijn dat er nu een paar pups bij zijn. Cato haar melkklierontsteking wordt ineens een stuk minder en haar dochter moet nu ineens moeite doen om bij de melk te komen. Straks als ze ouder is heeft ze ook nestgenootjes om mee te socialiseren.

Copydag3

Woensdag 16 mei – dag 4

Waar we eerst erg gefocust waren op de melkproductie van Cato naar beneden te krijgen, moeten we hem nu ineens omhoog gooien. Meer voer, meer calcium en veel lekkers tussendoor. Belangrijkste is nu om de Herder pupjes op gewicht te houden en gelukkig slagen wij in onze opzet!

Toen de pupjes voor het eerst bij ons kwamen waren ze een klein beetje aan het sniffen. Niets serieus, maar dat is wel iets om even in de gaten te houden. We hebben de temperatuur in de werpkist een stuk omhoog gedaan en na een paar uur was het over. Het is niet meer terug gekomen, dus we brengen de temperatuur weer langzaam terug naar waar die eerst op stond, namelijk op 24.5 graden.

Alicedag6

Donderdag 17 mei – dag 5

Het witte reutje is een beetje afgevallen, maar de rest is gelukkig een beetje aangekomen! Alice moet nog een beetje wennen aan de nieuwe situatie en liet zich eerst wegduwen bij de melkbar, maar vandaag heeft ze haarzelf herpakt en duwt haarzelf er tussen om ook haar aandeel van mama haar melk te krijgen. Het is ook niet helemaal eerlijk als je eerst de boel voor jezelf had en nu ineens moet knokken!

Oma Evy kijkt ondertussen nieuwsgierig in de werpkist en sluipt er af en toe in als Cato even buiten is om te plassen, maar zodra mama terug is wordt Evy boos weggekeken en kiest ze er maar voor om vanaf de bank in de werpkist te gaan liggen kijken.

Was,was,was

Vrijdag 18 mei – dag 6

De pupjes, ook de puppy die iets was afgevallen, zijn iets aangekomen en blijven allemaal netjes boven hun geboortegewicht. Alice weegt zelfs 1.050 gram! Van het Duitse Herder teefje is de naam inmiddels bekend, dat wordt Copy! De twee reutjes houden we nu uit elkaar als reutje zwart (heel donker reutje met nauwelijks witte vlekjes) en reutje wit (klein beetje wit op de borst, teentjes en een mini puntje op de staart). Ze zullen dus voorlopig met deze namen door het leven gaan.