2e week

Zaterdag 19 mei – dag 7

Traditiegetrouw hebben we van Alice de weekfoto’s gemaakt en van Copy, reutje wit en reutje zwart de halve week foto’s. Dat is tenslotte ook een “jubileum”! Alle pups zijn vandaag 100 gram aangekomen, dus het gaat hartstikke goed. ’s Avonds heeft Cato haar laatste antibiotica gehad, dus ook dat is afgerond. We moeten het nog wel een paar dagen in de gaten houden of de keizersnede niet gaat smetten, maar alles ziet er rustig en netjes uit.

Cato is een geweldige moeder. Ze gaat alleen de werpkist uit om even naar buiten te gaan of om wat te eten of te drinken. Soms moeten we het drinken naar de werpkist brengen, omdat ze anders niet genoeg binnen krijgt. Ze is ontzettend verliefd op alle vier haar kindertjes!

Zondag 20 mei & maandag 21 mei – dag 8 & dag 9

Gisteren zagen we bij Alice dat de oogjes al een beetje begonnen te kieren, maar nu zijn ze duidelijk open aan het gaan, snelle meid!  Bij de Herder pupjes zal het nog een paar dagen duren, die zijn nog niet zo ver. Vanaf nu zullen alle ontwikkelingen elkaar vrij snel opvolgen en voordat we het weten hebben we kleine hondjes in huis.

Kontjes

Dinsdag 22 mei – dag 10

Het is erg leuk om te zien dat Alice nu gericht rond loopt in de werpkist. Ze zoekt nu Cato en de andere pups op en gaat er bij liggen om te drinken. Ook neemt ze nu haar omgeving meer in haar op en zit ze je aan te kijken wanneer je haar op pakt uit de werpkist. Ze weegt inmiddels 1315 gram alweer.

De Duitse Herder pups doen het ook goed. Zij komen in gewicht iets minder snel aan dan Alice, maar niets geks. Copy weegt nu 930 gram. Reutje wit weegt nu 885 gram en reutje zwart weegt 845 gram. We zijn erg blij dat ze goed aan blijven komen.

Allemaal2eweek

Woensdag 23 mei – dag 11

Ook bij de Duitse Herdertjes gaan de ogen nu voorzichtig kieren. Vanochtend zagen we dit al bij reutje zwart, maar aan het einde van de dag ook bij reutje wit en Copy. We verwachten dat de oogjes morgen al een heel stuk verder open zullen zijn.

Het grappige aan puppy oogjes is, net zoals bij mensen baby’s, dat deze bij het open gaan heel donker blauw zijn. Deze kleuren later in het geval van onze Goldens en bij de Duitse Herders, naar bruin. Dit gebeurd geleidelijk en wanneer ze een paar weken oud zijn, hebben ze meestal volledig bruine ogen.

DeHeren2eweek

Donderdag 24 mei – dag 12

De pups komen alle vier goed aan. Alice weegt inmiddels over de 1.500 gram en de Duitse Herder pups allemaal over de 1.000 gram. Copy had vanaf het begin af aan de leiding over haar twee broers, maar vandaag is ze ingehaald door reutje wit.

De ogen van de Herder pups gaan steeds verder open. Het is ontzettend schattig om die donkere kraaloogjes in die zwarte koppies te zien, heel anders dan het contrast wat bij Alice duidelijk zichtbaar is.

Copy&Alice2eweek

Vrijdag 25 mei – dag 13

Deze week zit er ook alweer bijna op. Het is onvoorstelbaar hoe de tijd vliegt, ik heb nauwelijks tijd om deze dagboekjes te schrijven. Sommige dagen zijn daarom ook wat korter. Daarnaast genieten we van het heerlijke weer en natuurlijk dit prachtige nest.

We houden de gewichten van de pups nog steeds in de gaten. Iedere avond wegen we ze even om te zien wat ze zijn aangekomen deze dag. De exacte gewichten van de pups zijn op volgorde van hoe zwaar ze zijn nu als volgt:

Alice: 1565 gram

Copy: 1150 gram

Reutje zwart: 1125 gram

Reutje wit: 1080 gram