3e week

Zaterdag 26 mei – dag 14

Joepie, twee weken oud! Het maakt al een heel verschil nu de pups hun ogen open hebben en we hebben het idee dat Alice nu ook kan horen. Het lopen gaat ze alle vier goed af, waardoor ze nu steeds minder op cavia’s en steeds meer op hondjes gaan lijken.

Zondag 27 mei & maandag 28 mei – dag 16 & dag 17

Tante Lilly is nog lekker even op bezoek en dat is hartstikke gezellig! Ze is verliefd op de puppy’s en kruipt er lekker bij in de werpkist om ze te wassen. We moeten Lilly er af en toe aan herinneren dat haar nichtje en nestgenoten nog iets te klein zijn om met haar te spelen, al doet Alice wel voorzichtige pogingen om in Lilly haar oren en poten te bijten.

De pups weten nu al dat ze bij Lilly geen melk kunnen krijgen en doen wanneer zij de werpkist in komt ook geen moeite om op te staan en naar haar toe te rennen. Als mama Cato de werpkist in komt daar in tegen, dan weten ze niet hoe snel ze op moeten staan en bij haar moeten komen.

Vanwege het warme weer hebben we de afgelopen dagen lekker veel buiten gezeten met de pups. Het was in huis veel te warm en in de werpkist al helemaal, dus we hebben een hondenzwembadje gekocht voor de puppy’s en ze daar in gelegd. Ook mama Cato paste er nog prima bij en vond het een erg goed idee, want nu was het niet meer zo warm om de puppy’s te voeden.

Woef!

Dinsdag 29 mei – dag 17

Laatste dag puppygym voor Alice. Het is altijd mooi om te zien hoe ze aan het begin zichzelf verzetten tegen de oefeningen en aan het einde van de ENS periode weten wat er gaat gebeuren en het allemaal over zich heen laten komen. Ze heeft het maar weer knap gedaan! En wij sluiten het puppygym tijdperk voor haar weer af.

We weten inmiddels zeker dat Alice kan horen. Als we in onze handen klappen, dan wordt ze wakker en gaat ze rond kijken. Ook de Duitse Herder pups beginnen te reageren, maar nog niet altijd.

We gaan langzaam aan wat verschillen qua karakter zien, maar het is nog erg moeilijk om iets te zeggen. Alice staat veel bij de rand van de werpkist en reutje zwart komt er dan vaak bij staan. Copy is vooral van het gezellig samen slapen en reutje wit hobbelt overal tussendoor en lijkt zich niet zoveel aan te trekken van alles en iedereen om zich heen. Hij trekt gewoon zijn eigen plan.

Duitse Herder & Golden Retriever

Woensdag 30 mei – dag 18

De pups zijn inmiddels in het bezit van een paar puntjes, die uiteindelijk tandjes moeten worden. Nu al zijn deze vlijmscherp. We merken dat ze last hebben van het doorkomen hiervan. Hijgen en knagen in elkaar, de poten van Cato en op de knuffels die door de werpkist verspreid liggen.

Slapen

Donderdag 31 mei & vrijdag 1 juni – dag 19 & Dag 20

Pootje in de lucht, mep… val om. Alice probeert de Duitse Herder pups zo ver te krijgen dat ze met haar gaan spelen. Zij beginnen het langzaam aan door te krijgen, maar zijn er nog niet zo uitbundig in als Alice. Dat gaat in de komende dagen zeker wel komen.

Doordat de tandjes goed aan het doorkomen zijn, hebben de pups steeds meer behoefte om op elkaar en op speelgoed te knagen. Ook Cato haar poten en oren zijn favoriet knabbelwaar. Cato is een schat van een moeder en vindt alles goed, gelukkig maar. Oma Evy zorgt er voor dat ze uit de werpkist blijft, die hoeft die puppytandjes nog niet in haar lijf. Kijken is wel erg leuk. Koppie door de opening van de werpkist en kwispelen naar de pups.