4e week

Zaterdag 2 juni – dag 21

Weer een nieuwe week! Het grootste verschil met vorige week is toch wel dat het nu echte hondjes aan het worden zijn. Ze kunnen horen en zien, ze spelen met elkaar en met ons, gaan steeds meer uitproberen en ontdekken. Speeltjes worden uitgeprobeerd en, net als bij het vorige nest, zijn de Vitamini’s een groot succes.

Zondag 3 juni – dag 22

De puppy’s worden steeds actiever en Alice heeft al een paar pogingen gedaan om uit de werpkist te komen. Dat in combinatie met het warme weer, waardoor de werpkist af en toe te warm is en we de pups moeten koelen, hebben we besloten om de pups over te zetten naar de ren.

De puppy’s zijn niet onder de indruk van de verhuizing. Vielen meteen in slaap op hun nieuwe plekje en vinden het allemaal wel goed. Ze maken nu nog niet zoveel gebruik van de nieuwe ruimte, maar dat gaat vanzelf wel komen.

Weegschaal

Maandag 4 juni – dag 23

Druk weekend achter de rug, waardoor het foto’s maken even iets later is dan we normaal gesproken doen. Het mooie van de lente is dat alles in bloei staat, zo ook de rozenstruik in onze achtertuin.

Na een paar mooie bosjes uitgezocht te hebben, konden de pups plaats nemen op onze opgebouwde studio op de tuintafel (veel te lekker weer om binnen te blijven). Alice had al meteen besloten dat roosjes om op te eten zijn, Copy was het er niet zo mee eens en liet dat ook duidelijk horen, reutje wit moest even de kat uit de boom kijken, maar werd daarna ook nieuwsgierig en reutje zwart vond het allemaal prima wat we met hem deden. Pootje net even iets anders, ja hoor. Koppie omhoog voor de foto, oké is goed.

Nadat alle pups apart op de foto waren geweest, hebben we ook nog een foto van alle vier samen gemaakt. Wat zijn we toch trots op deze bende!

Drontal Pup

Dinsdag 5 juni  – dag 24

Net als bij de vorige nesten, zien we altijd dat ze na een flinke activiteit als een fotoshoot de volgende dag wat rustiger zijn dan normaal. Natuurlijk spelen ze lekker, onderzoeken en ontdekken de wereld, maar ze liggen net even iets meer te slapen dan normaal.

Voor ons makkelijk, want de volwassen honden willen nog steeds graag wandelen, de was moet gedaan worden (de pups maken een hoop vies) en daarna zijn ze allemaal weer wakker, dus dan gaan we er vaak bij zitten en samen met ze spelen. Ze kunnen ook prima met elkaar spelen, maar wij vinden het belangrijk dat ze veel interactie hebben met mensen.

We merkten dat de puppy’s wat meer honger kregen, dus we hebben ze voor de eerste keer een maaltijd van warme geitenmelk gegeven. Alice had dit al meteen door en begon flink te bunkeren. De drie Herders keken er verbaasd naar, dus die hebben we er af en toe bij getild. De twee reuen vonden het erg lekker, ook Copy dronk wat, maar die prefereert toch moedermelk boven geitenmelk. Slim meisje!

Geitenmelk snoet

Woensdag 6 & donderdag 7 juni – dag 25 & dag 26

Klap eens in je handen, blij, blij, blij… al een paar dagen zitten we bij de ren geluidjes te maken en zachtjes in onze handen te klappen, om te kijken of de pups er al op reageren en naar ons toe komen. Alice kwam al een paar dagen eerder kijken, maar de Duitse Herder pups zijn net even iets jonger, dus zij reageerden nog niet. Vandaag kwamen ook zij aangehuppeld! Reutje zwart kwam als eerste kijken (terwijl Alice al stond te springen), maar ook reutje wit en Copy kwamen er snel achter aan en voordat we het wisten stonden ze alle vier vrolijk in onze vingers te happen.

We zien de pups iedere dag interactiever worden. Ze komen naar ons toe gerend wanneer we de ren in stappen en gaan in onze tenen bijten. Even de ren dweilen is er niet meer bij, dan hangen ze in de dweil. Buiten de ren vinden ze nog wel erg spannend, dat gaan ze nu twee keer per dag voor twee – drie minuten.

Alice speelt ook al met mama Cato, wat ontzettend schattig is om te zien. Cato doet haar bek heel zachtjes rondom de poot van Alice en laat dan weer los. Alice gaat op haar beurt dan weer in Cato haar oor hangen en meppen met haar voorpoten. Cato probeerde dit ook bij Copy te doen, maar die was er nog niet van gediend. Nog even wachten Cato!

Mr.Aardbei

Vrijdag 8 juni – dag 27

De pups krijgen nu twee keer per dag geitenmelk, samen met een klein beetje KVV. De KVV gaat eerst samen met de geitenmelk in de staafmixer, zodat er geen grove stukjes in zitten voor de pups. Nog wat bloed erbij van de KVV en smullen maar! Net als met de eerste keer geitenmelk moeten de Herders eerst even rustig proberen en kijken of het ze bevalt, terwijl Alice alvast de helft van de schaal leegt eet. Die vindt alles prima en lekker.

Copy loopt nog niet helemaal warm voor al het eten, maar neemt wel wat en gaat daarna weer bij mama Cato drinken. Reutje zwart vond het erg lekker en werd steeds enthousiaster, reutje wit vond het ook lekker, maar was wat voorzichtiger.

De pups hebben zo op het einde van deze week hun “onderhoudsbeurt” gekregen. We hebben ze gewogen, ontwormd met Drontal pup, vervolgens hun nageltjes geknipt en daarna lekker gekroeld om het goed te maken. De beide heren vonden de ontworming erg vies, terwijl Copy en Alice het geen probleem vonden.