5e week

Zaterdag 9 juni – dag 28

Buiten spelen! De puppy’s zijn al een keer buiten geweest met het hele warme weer, maar toen waren ze nog te klein om rond te lopen en lag Cato er continue bij. Vandaag was het tijd om de wereld zelfstandig te verkennen. Te beginnen met een klein stukje van onze achtertuin, veilig afgezet met renpanelen.

Alice en reutje zwart hadden het samen helemaal gevonden buiten en lagen al snel te spelen in het gras. Gras eten, rollen in het gras, elkaar happen in het gras, gras, gras gras. Wat was dat groene spul toch mooi! Reutje wit vond het allemaal teveel commotie en besloot om binnen te blijven, terwijl Copy het al snel voor gezien hield en in de grote mand in de ren kroop om daar te gaan slapen. Gelukkig waren er in ieder geval twee pups die het een leuk idee vonden.

Zondag 10 juni – dag 29

Vandaag mochten de puppy’s nog een keer naar buiten toe. We hadden het deurtje van de ren open gedaan, zodat ze zelf konden bepalen of ze er in bleven of naar buiten gingen. Reutje zwart stond al vrolijk in de ren te spelen met het gras, terwijl Alice nog aan het bedenken was of ze ging of niet. Een hoop geblaf verder, hebben we haar een handje geholpen en ook de rest naar buiten getild.

Alle vier buiten begonnen ze lekker rond te lopen en te spelen met elkaar, waarna ze tegen ons aan in slaap vielen. De boel verhuisd naar de buitenmand, waarna Alice en reutje wit naar binnen wilden. Reutje zwart en Copy hadden het helemaal gevonden in de mand, wat slaapt dat toch lekker, de frisse buitenlucht.

Wit 5 weken

Maandag 11 juni – dag 30

De puppy’s krijgen nu al een aantal dagen geitenmelk met Renske (vanuit de blender) en bloed vermengd met elkaar, zodat ze alvast een beetje wennen aan vast voer. Ze eten alles met gemak op en hebben er veel meer verzadiging aan dan moedermelk, dus vandaag hebben ze voor het eerst een kleine portie KVV gehad (50 gram), een nieuwe stap in het afspeenproces.

Alle vier de pups wisten niet hoe snel ze bij het bakje met KVV moesten komen en alles ging gulzig naar binnen toe. Dit smaakte duidelijk naar meer, want terwijl de ene helft van de pups aan het eten was, stond de andere helft te blaffen dat ze ook nog wilden. Op het einde hebben ze daarom nog een toetje van geitenmelk gekregen en ook dat ging er goed in.

Vanaf nu gaan we de porties vers vlees langzaam verder opbouwen en mogen ze steeds meer, zodat we de geitenmelk kunnen afbouwen en ze uiteindelijk alleen nog maar vers vlees en een toetje van mama krijgen.

namnamnam

Dinsdag 12 juni & woensdag 13 juni – dag 31 & dag 32

De pups genieten van het heerlijke weer! Wanneer we ’s ochtends beneden komen staat Alice al piepend voor de schuifpui te dansen dat die open moet, zodat ze buiten kan poepen en daarna gaan ze lekker met z’n allen spelen. Vervolgens het drempeltje over weer naar binnen en lekker slapen met z’n allen. Behalve Copy, Copy heeft het helemaal gevonden in de grote hondenmand buiten. Wanneer de rest wakker is en weer naar buiten rent, is het dan ook gedaan met Copy haar rust. Spelen zal ze!

De puppy’s krijgen nu drie keer per dag KVV (50 gram) en smullen er flink van. Darf Eko, HuntersHome konijn en de Renske gestoomd gaan er allemaal met smaak in en als het bakje leeg is rennen ze gauw naar mama Cato voor een toetje. Ze komen allemaal super goed aan en worden al grote honden!

Ook de zindelijkheid in de ren gaat erg goed. We vinden steeds meer plasjes op de puppypads en minder op het kleed wat hun slaapplaats is. Ook het vinyl wordt over het algemeen ontzien. Alice poept het liefst buiten in het gras, de rest vind de pads ook prima.

Alice hap

Donderdag 14 juni – dag 33

Terwijl de pups aan het buiten spelen waren, kwam er ineens een flinke stortbui waar niemand op gerekend had. We hadden toen vier zeiknatte pups. Een mooi moment om te oefenen met de waterblazer, besloten wij. Alle vier de pups deden het super knap. Vooral Copy genoot van haar blaas/kriebel beurt. Al snel waren alle vier de puppy’s droog en weer een ervaring rijker! Ze deden het alle vier knap, vooral de drie Duitse Herders vonden het allemaal wel prima om geblazen te worden. Alice moest er wat meer aan wennen, maar ook zij vond het op het einde geen probleem meer.

Copy hap

Vrijdag 15 juni – dag 34

Herhaling is erg belangrijk tijdens het socialiseren van puppy’s. De eerste ervaring telt, maar zeker ook de ervaringen die pups ergens mee op doen daarna. Je kunt ze een keer mee hebben genomen in het openbaar vervoer, maar als ze daarna drie jaar lang niet meer in een bus zitten, zijn ze die eerste positieve ervaring vaak weer vergeten.

Met dat in ons achterhoofd blazen we de pups nu één keer per dag wanneer ze aan het eten zijn, zodat er een positieve associatie gelegd wordt met de waterblazer. Zo wordt het voor hen gewoon dat de vacht geblazen wordt en kijken ze er niet meer vreemd van op.