6e week

Zaterdag 16 juni – dag 35

Alice is vandaag vijf weken en de Herder pups 4,5 week. Het is dus tijd om de pups nieuwe uitdagingen aan te bieden. Behalve dat ze vaker los rond mogen rennen in de huiskamer, hebben we ook de ren zo verbouwd dat ze wat meer ruimte hebben om te spelen en hebben we in de buitenren een ballenbak neer gezet! Vooral Alice is er helemaal weg van en vindt het heerlijk om tussen de ballen door te ploffen, zeker met een leuk speeltje in haar bek.

Ondertussen gaan de plannen voor de socialisatie door en wordt er druk gewerkt aan de agenda. Deze raakt steeds verder gevuld met leuke afspraken, waar jullie later meer over kunnen lezen!

Zondag 17 juni – dag 36

We hadden een drukke dag met bezoek. Nu we niet alleen Golden pups in huis hebben, maar ook Duitse Herders, willen nog meer vrienden langs komen om even te kijken hoe het gaat met het spul. Nu worden ze steeds leuker, dus het perfecte moment om even langs te komen en de puppy’s te knuffelen.

De puppy’s vinden al het bezoek even leuk en hebben al goed door hoe ze veters los moeten trekken, dat in spijkerbroeken hangen leuk is en dat je aandacht krijgt wanneer je tegen de bank op gaat staan.

Lief hoofdje

Maandag 18 juni – dag 37

De puppy’s worden steeds avontuurlijker, dat is ook te merken in huis. Ons behang is weer een aantal centimeter korter op sommige plekken, de plinten zijn lekker om aan te knagen, kabels zijn niet meer veilig en ook de lectuurmand (die altijd op de grond staat) is leuk om uit te pluizen.

De puppy’s zijn weer helemaal op de hoogte van wat de Groot Hellevoet heeft geschreven, gelukkig konden we het Golden Nieuws nog net redden. De lectuurmand staat nu even tijdelijk op een hogere plaats, net als de lamp en de mand met blokken hout.

We hebben de puppy’s ook weer eens een keer gewogen. Dit wordt een steeds grotere uitdaging, daarom doen wij dit niet zoveel. Alice weegt nu 4650 gram, Copy 3610 gram, reutje zwart 3890 gram en reutje wit 3620 gram.

Alice vs Clay

Dinsdag 19 juni – dag 38

We hebben de puppy’s vandaag voor het eerst allemaal wat knaagwerk aangeboden. Alice had al eens eerder iets te knagen gekregen, omdat zij wat langer wakker is dan de Herder pups. Nu hadden ze alle vier tegelijk door de huiskamer gelopen en waren ze druk bezig met het slopen van de kabels, dus dat was een goed moment om ze eens wat anders aan te bieden om op te kauwen. Zo buigen we negatief gedrag om naar positief gedrag.

We hebben voor de pups altijd een zelfgedroogde voorraad aan snacks liggen. Zo konden ze dit keer kiezen uit geelhaar, hazenoren, kippenloopvoetjes en kippennekjes. We vinden het belangrijk dat de pups nu al leren om keuzes te maken en daarnaast is het ook leuk om te zien dat ze allemaal hun eigen voorkeur hebben. Copy ging voor een stukje geelhaar, reutje wit ging er vandoor met een kippennek en reutje zwart en Alice pakten allebei een hazenoor. Nu liggen ze alle vier tevreden te knagen in de ren! En de kabels, die zijn nog heel.

Blaadje power

Woensdag 20 juni – dag 39

De pups hebben ontdekt dat het trekken aan de puppypads erg leuk is en hebben inmiddels ook de kracht om er stukken vanaf te trekken, tijd dus om de bakken neer te zetten in de ren. Als basis ligt er een puppypad onder in de bak, die al het vocht op vangt, daarover heen doen we een laag kattenbakkorrels die we langzaam hoger maken, zodat het het vocht goed op kan vangen en we eventuele vuile plekken er makkelijk uit kunnen scheppen en ze zo een schone uitlaatplek houden.

Alice 5 weken liggend

Donderdag 21 juni & vrijdag 22 juni – dag 40 & dag 41

Het socialiseren van de puppy’s is deze week echt begonnen. Stofzuigen terwijl ze door de woonkamer heen lopen, dweilen (leuk om in te hangen), voorwerpen met een flink kabaal laten vallen. De pups schrikken vooral van geluiden nog wel, maar ze herstellen zich goed en gaan al snel weer verder met het onderzoeken van de huiskamer of met spelen.

Ook bieden we ze iedere dag weer wat anders aan qua speelgoed en worden Evy en Cato steeds actiever met de opvoeding van de pupjes. Hard bijten mag bijvoorbeeld niet. De beide dames spelen ook met de puppy’s, erg leuk om te zien!

Net als met de vorige nesten hebben deze pups ook al door dat ze de webcam er uit kunnen trekken. Als er dus even geen beeld is, dan komt dat omdat de puppy’s erg gesteld waren op hun privacy.