7e week

Zaterdag 23 juni – dag 42

Misschien wel de leukste activiteit om te doen met een nest puppy’s, apenkooien bij Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis! Deze keer konden we apenkooien samen met een nest Labrador pups, dus het was reuze gezellig. Vooral de tunnels die er lagen waren leuk om doorheen te rennen en op het einde om in te slapen.

Cato mocht ook mee naar het apenkooien om haar verjaardag te vieren, Cato is namelijk drie jaar geworden vandaag! Wel een hele bijzondere verjaardag, om samen met je pups te gaan apenkooien bij de hondenschool. Er lagen hele mooie buizen voor in het water, die prima in je bek passen en waarmee je mensen die op de grond zitten per ongeluk kunt meppen. Ook waren er een heleboel ballenbak ballen om te apporteren!

Zondag 24 juni – dag 43

Rust, slapen, beetje spelen in de huiskamer, happen in de dweil, spelen met de vTech bal en het andere puppyspeelgoed wat er in huis is. We doen het lekker rustig aan met de puppy’s vandaag. Ze lijken uitgeslapen te zijn van het apenkooien, maar rust is erg belangrijk in het leven van een puppy. Na een grote activiteit proberen we altijd een dag rust daarna in te plannen, of in ieder geval te zorgen dat de activiteiten en de rust dagen in een week met elkaar in balans zijn.

Op deze manier willen we voorkomen dat de puppy’s overprikkeld raken van alles wat ze mee maken en genoeg de tijd krijgen om alles te verwerken en een plekje te geven. Overprikkelde pups zijn geneigd om minder open te staan voor nieuwe situaties en angstig te reageren, waardoor ze de nieuwe prikkels als minder prettig zullen ervaren. Dit willen wij voorkomen.

Tunnel Alice

Maandag 25 juni – dag 44

Deze ochtend kwam Duplo langs. Duplo is uit het laatste nest van Evy, zijn vader is Multi Ch. Rayleas My Guy “Mylo”, die weer de vader is van Our Guy of Sweetmeat’s “Yusen”. Alice haar opa dus. Dat maakt Duplo van beide kanten familie met Alice.

Duplo en de pups vonden elkaar erg interessant en hebben elkaar met de ren er tussen in bekeken. Duplo is een jonge hond en nogal onstuimig. Dit komt vanzelf weer goed, maar in zulke gevallen nemen we liever het zekere voor het onzekere en laten we de pups alleen vanaf een afstandje kijken. Voor de socialisatie hoeven ze niet perse lijfelijk contact te hebben met een andere hond, kijken is ook goed. Zolang de ervaring maar positief is.

https://farm2.staticflickr.com/1885/42973790520_cbd42e4353_k.jpg

Dinsdag 26 juni – dag 45

Nicht Lilly (volle zus van Duplo) was vandaag op bezoek! Super gezellig, want daar kon uitgebreid mee gespeeld worden. Eenmaal voldaan van het spelen stortte het hele spul in slaap, wat erg fijn was, want de chipper kwam er aan.

De chipper wilde graag beginnen met Alice, die het super knap deed en vanaf nu officieel door het leven gaat als “I Love You Too from The Dutch Coast”. Een naam die wij voor onze speciale pup erg toepasselijk vonden, met een subtiele verwijzing naar haar moeder. Cato haar bijnaam is namelijk To(otje).

Daarna waren de Herders op volgorde aan de beurt. De reuen worden altijd eerst gechipt en daarna de teven. Dit keer was de eer aan reutje zwart, die nu de naam Clay heeft gekregen. Het was even piepen, maar het leed was snel vergeten. Reutje wit, nu Cliff, daar in tegen heeft een flink concert gegeven, waardoor de volwassen honden naar de keuken vlogen om te kijken of alles wel goed ging. Gelukkig was ie omkoopbaar met wat lekkers. Copy deed het net zo knap als Alice! Twee stoere dames.

Bloemen Copy

Woensdag 27 juni – dag 46

Net als afgelopen zondag, doen de pups het vandaag lekker rustig aan om bij te komen van alle indrukken die ze tot nu toe hebben gehad. Het is een drukke week geweest tot nu toe en er staan nog meer activiteiten op de planning. We willen de puppy’s genoeg tijd geven om alles wat ze tot nu toe mee hebben gemaakt te verwerken.

Alice

Donderdag 28 juni – dag 47

Warm! De pups liggen voor apegapen in de ren en spelen af en toe een beetje buiten in de schaduw, maar duidelijk minder enthousiast dan normaal gesproken. Dat is het lastige van het warme weer de komende periode. Gelukkig koelt het ’s avonds wat voor ze af, dan kunnen ze lekker buiten in de tuin spelen.

Ondanks de warmte, moesten we vandaag toch echt naar de dierenarts met het hele stel. In de auto, gelukkig met airco, naar Den Bommel. Alle vier de puppy’s zijn gezond verklaard! Alice had een hele mooie titer en hoeft over drie weken pas opnieuw getiterd te worden, om te zien of enten dan wel nodig is. De Duitse Herder pups hebben de eerste biest gemist, dus zij zijn geënt met DHP.

De puppy’s hebben in de auto heerlijk liggen slapen, dus bij thuiskomst konden ze weer feesten en de ren afbreken met z’n vieren. Het voordeel van een nest in de zomer is dat de schuifpui open staat, dus dat ze ook lekker in de buitenren kunnen spelen met z’n allen. Daarna hebben ze heerlijk, diep, geslapen tot de volgende maaltijd.

Copy 7e week

Vrijdag 29 juni – dag 48

We vinden het belangrijk dat de puppy’s bij ons thuis al een keer aan de riem hebben gelopen en kennis hebben gemaakt met de buitenwereld, voordat ze mee gaan naar de puppykopers. Vandaag hebben we ze dus twee bij twee meegenomen aan de riem naar buiten.

We begonnen met de twee dames, Alice en Copy. Mevrouw de Golden Retriever nam al snel de leiding en had binnen no time de planten in de voortuin ontdekt, die geweldig waren om in te rollen en in te happen. Copy nam haar voorbeeld over en kwam gezellig mee doen, tijd om verder te gaan dus. Vlak voor ons huis loopt een 50 km weg, wij wonen in de bocht met daarna een basisschool en een zebrapad. Hierdoor kunnen auto’s niet al te hard rijden. De perfecte plek om even bij de weg te blijven staan en de puppy’s de tijd te geven om rustig te kijken. Ze gingen allebei op hun kont zitten en Copy besloot al snel dat dit dichtbij genoeg was, maar Alice wilde graag nog iets dichterbij gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Aan de weg zittend, koppie lichtjes schuin, zat ze nieuwsgierig naar de auto’s te kijken met Copy op de achtergrond. Toen de auto’s voorbij waren hebben we ze opgepakt en weer terug in de ren gezet, zodat zij konden slapen. Nu was het de beurt aan de mannen.

Cliff en Clay vonden het maar gek buiten. We waren met de dames al even buiten geweest, dus het werd nu ook een stukje warmer. Even rond gekeken in de tuin en bij de bloemen gekeken, maar toen vonden ze het allebei genoeg geweest en zijn de koele gang op gerend. Na wat roepen en lokken kwamen ze nog even kijken. Gespeeld met een veertje, geluisterd naar de geluiden van de voorbij rijdende auto’s en toen echt weer terug naar binnen. Ook allebei de mannen vielen al snel in slaap.

Na het avond eten was het tijd om naar Spijkenisse te gaan, daar hadden we een afspraak met Mara & Co Fotografie voor een fotoshoot! De Herders deden het alle drie hartstikke goed. Het was even een uitdaging om ze stil te laten zitten, maar ze hebben prima geposeerd. Alice had helaas andere plannen dan poseren. Het was hoe dan ook erg gezellig en we kunnen niet wachten op het resultaat!