8e week

Zaterdag 30 juni – dag 49

Een Golden feestje in de achtertuin! Niet alleen Lilly was vandaag op bezoek, maar ook de Golden vriendinnen van Evy en Cato: Aiko en Giulia. Allebei super lieve en leuke honden die niet opdringerig zijn, waardoor het erg goed klikt met onze twee meiden.

We hebben de pups één voor één kennis laten maken in de tuin met Aiko en Giulia. Door dit apart van elkaar te doen, maar er zelf wel bij te zitten om het te begeleiden, krijgen de pups ook te maken met situaties die ze individueel op moeten lossen. Geen enkele pup was onder de indruk, ze zijn allemaal vrolijk de tuin gaan onderzoeken.

Zondag 1 juli – dag 50

Dag 50 alweer voor Alice. In die 50 dagen is ze van een soort van cavia veranderd in een echte puppy met haar eigen geweldige karakter en heeft ze daarnaast drie geweldige nestgenoten gekregen, waardoor ze nu een ontzettend sociale puppy is geworden en mama Cato haar melk en liefde aan vier puppy’s kon geven in plaats van één, en daardoor veel relaxter werd.

Zondag is over het algemeen de dag waar op we bezoek hebben, zo ook deze zondag. De puppy’s genieten altijd van de aandacht en de mensen in de ren. In schoenen happen, veters lostrekken, met hun tanden in de kleding hangen, het is allemaal leuk en gebeurd met volle overgave. Het leven van een puppy is vol met avonturen.

Zo hebben de pups bijvoorbeeld ook ontdekt dat onze tafel een lage plaat heeft, daar kunnen ze prima op liggen. De pup ligt dan net iets hoger dan een broertje/zusje, waardoor ze prima kunnen happen. Ook is het leuk om vanaf daar naar voorbij komende enkels te happen.

Alice water

Maandag 2 juli & dinsdag 3 – dag 51 & dag 53

Met deze warmte liggen de puppy’s overdag vooral te slapen in de buitenren, het is te warm om binnen te blijven. Overdag krijgen ze nu iets te knagen, zodat ze even iets te doen hebben en zichzelf niet zo druk maken met deze warmte.

’s Avonds worden ze actief en gaan ze lekker spelen met elkaar, met ons en natuurlijk met Evy en Cato. Cato geniet van haar rol als moeder voor de pups en ook Evy vindt het erg leuk om oma te zijn. Ze geniet meer van dit nest dan van haar eigen pups, erg leuk om te zien!

Alle vier

Woensdag 4 juli – dag 53

De nageltjes van de puppy’s begonnen toch wel weer erg lang te worden, dus ze zijn allemaal naar de pedicure geweest. Om de schoonheidsbehandeling compleet te maken hebben ze ook nog een uitgebreide wasbeurt gehad.

Helaas vonden de puppy’s het een goed idee om daarna met z’n vieren in de vijver te springen. Vooral Alice vond het heerlijk om er in rond te zwemmen, de rest vond pootje baden en de planten er uit slopen genoeg. Nog even gezellig gedaan met het bezoek en toen was het weer tijd om te gaan slapen, deze dag is ook weer om gevlogen!

Cliff en hondje

Donderdag 5 juli & vrijdag 6 – Dag 54 & dag 55

Het blijft erg warm en dat is ook te merken aan de puppy’s. Behalve buiten spelen in de tuin en in de vijver springen, hebben ze weinig zin om iets te doen. Af en toe wordt er wat gespeeld en geblaft, maar er wordt vooral geslapen. Eten hebben ze altijd zin in!

Ze krijgen nu 4x per dag 110 gram KVV en ’s avonds voor het slapen gaan nog een bak geitenmelk. Qua smaakjes hebben ze inmiddels een hoop diersoorten gehad. Geit, eend, kip, hert, rund, kalkoen, zalm, noem het maar op. Alles wordt met smaak gegeten, maar ze hebben toch wel een voorkeur voor de vogeltjes. Die zijn milder van smaak, dus we denken dat het daar aan ligt.