9e week

Zaterdag 7 juli – Dag 56

Nu de hoogste temperaturen voorbij zijn buiten, beginnen de puppy’s weer steeds actiever te worden in huis. We hebben dus de puppy playbox weer van zolder af gehaald en gevuld met allemaal leuks om aan te trekken. Rinkelend bestek, stoffers en dweilen die alle kanten op gaan, zandkastelen (tenminste, de vormen daarvan), bekers, noem het maar op. Van alles om er voor te zorgen dat het herrie maakt en de puppy’s daar aan gewend raken. We willen ze bomproof afgeven aan hun nieuwe eigenaren!

Zondag 8 juli – Dag 57

Tadam, de dag! Naar de Mekkerstee, tenminste… dat was het plan. Helaas bleek die gesloten te zijn, dus zijn we naar een veldje geweest met geiten, kippen, ganzen en zwanen. Dit keer zonder pupkopers, want helaas heeft de griep andere plannen. Gelukkig hebben we erg leuke mensen op kunnen trommelen die ons wilden helpen met de puppy’s.

Naast de verschillende dieren op het veld, hebben ze nog verschillende andere dingen gezien. Zo kwam er een bolderkar voorbij, net zoals een fietser die flink de vaart er in had en werd de schommel gebruikt. Overal hebben ze geïnteresseerd zitten kijken en schrokken nergens van. Ze hadden het vooral erg druk met het uitgraven van de waterbak die we met deze warmte mee hadden genomen.

Eenmaal thuis waren de puppy’s uitgeteld en lekker in slaap gevallen, voor toch zeker drie uur. Daarna was het natuurlijk weer tijd voor wat te knagen, hun eten en daarna om lekker te spelen!

Alice met dummy

Maandag 9 juli – Dag 58

Nu het uitvliegen steeds dichterbij komt, zijn we vandaag begonnen met het in orde maken van de puppypakketten. Gelukkig hadden we daar goede hulp bij! Alle dozen waar de spullen in zaten zijn professioneel versnipperd. Als de puppy’s moeite hadden met een stuk, dan was oma Evy er wel om de pups daar verder mee te helpen.

De lekkere dingen die in de doos verdwenen waren stiekem wel een bron van frustratie. De grote honden zaten kwijlend naast het inpakken toe te kijken en ook de pups waren om de tafel verzameld om te kijken of er misschien iets bij zat wat ze kregen. Tijd voor iets te knagen dus, zodat wij even rustig verder konden met inpakken. Alle zes de honden weer tevreden, en de dozen zijn inmiddels een heel eind ingepakt!

Slapen

Dinsdag 10 juli – Dag 59

Een volle en drukke dag voor de puppy’s (en natuurlijk ons)! Hannah Verhoeven kwam langs om foto’s te maken van de pupjes. Altijd erg leuk om verschillende herinneringen aan ze te hebben, de nestperiode gaat zo snel voorbij.

We begonnen met Alice, die liet zien dat ze een geweldige Retriever is. Ieder vleugeltje pakte ze op en kwam ze trots brengen. Goed vasthouden in haar bek zonder te kauwen en ondertussen genieten van de aandacht, de prijzende woorden en de kriebeltjes.

Clay vond het ook super leuk om een vleugeltje te komen brengen. Die moesten we wel heel snel wisselen voor een snoepje, want anders werd ie opgegeten. Hij vond het erg leuk op het grote grasveld, maar was vooral erg druk bezig met onze veters.

Copy vond het super leuk in de wijde wereld en was vrolijk door het gras aan het springen. Voor een snoepje wilde ze ook best even mee rennen en blijven zitten, maar ze vond het ook erg leuk om bij ons in de buut haar eigen ding te doen. Een keertje heen en weer rennen met de vleugel vond Copy ook leuk om te doen!

Cliff had het erg druk met het opeten van alle eendenpoep op het veld. Wij maar denken dat dat een Golden Retriever dingetje was! Meneer had dan ook absoluut geen tijd om te poseren. Gelukkig vond ie het wel leuk om mee te rennen richting de camera en ook hij lustte tussendoor wel een snoepje. De vleugel was leuk om te slopen, geef hem eens ongelijk.

Eenmaal thuis zijn de puppy’s direct in slaap gevallen, moe van alle indrukken en het heen en weer rennen over het grasveld. Er stond nog een bezoekje bij de dierenarts gepland. Cliff, Copy en Clay hebben een oorontsteking. Alice is de dans ontsprongen.

In de avond nog even buiten spelen, maar het grootste vuur is er wel uit. Het was een lange dag met veel indrukken. Vannacht zullen ze vast wel goed slapen!

Rennende Copy

Woensdag 11 juli – Dag 60

De laatste dag met alle vier de puppy’s bij elkaar. De weken zijn omgevlogen! Ze zijn allemaal klaar voor hun nieuwe plekje en hun nieuwe avonturen. Hier thuis gaat het erg stil worden, maar “gelukkig” is het verfwerk toe aan een nieuwe laag, dus genoeg te doen. Het normale leven gaat binnenkort weer beginnen en dan hebben wij voorlopig even geen nest meer.

De puppy’s zijn allemaal nog moe van de afgelopen dagen, dus we doen het lekker rustig aan. Ze zijn allemaal een stukje mee geweest aan de riem, wat ze super knap doen. De drie Duitse Herders lopen mee alsof ze nooit iets anders hebben gedaan. Alice vindt het af en toe nog wat onwennig, vooral het beperkt worden in waar ze naartoe gaat is maar raar en stom. Alice trekt liever haar eigen plan. Gelukkig is ze prima te verleiden met snoepjes!

Vrijdag mag Clay als eerst het nest verlaten. Daarna is het de beurt aan Copy en Cliff en zondag mag de laatste van het stel naar haar nieuwe huisje, Alice. We kijken terug op een aantal mooie weken en een hele bijzondere ervaring met de Herder pups er bij!

Copy en Alice

Donderdag 12 juli – Dag 61

Vandaag hebben we weer een stukje geoefend met aan de lijn mee lopen. Copy en Cliff beheersen dit tot in de puntjes. Ze vinden het ontzettend leuk om buiten achter blaadjes en takjes aan te rennen, waardoor ze af en toe even vergeten dat ze een riem om hebben en in het uiteinde van de lijn rennen. Even krabben, uitschudden en dan zijn ze weer hersteld en huppelen ze vrolijk verder.

Clay vindt het lopen aan de riem minder leuk, maar zolang er een aardig wandel tempo in zit doet ie het goed. Hij houdt vooral niet van stil staan, dan gaat ie wat piepen. Hij is hier gelukkig goed in te sturen. Omdat ie altijd zo netjes op ons let mocht ie ook even los lopen, dat vond ie helemaal geweldig! Keurig bleef ie bij ons en kwam regelmatig even kijken als wij al doorgelopen waren terwijl hij aan het snuffelen was. Koekje ter bevestiging dat ie braaf was en weer verder hobbelen.

Alice heeft nog wat moeite met het lopen aan de riem. Ze vecht er flink tegen en wil alleen met snoepjes goed mee lopen. Als ze een blaadje ziet is ze even afgeleid en als wij een stukje vooruit lopen en op onze hurken gaan komt ze ook wel aangerend. Ze gaat het vanzelf leren, maar bij haar zal het ietsje meer tijd kosten dan bij de rest.

Playbox Alice

Vrijdag 13 juli – Dag 62

Dag lieve Clay en Cliff! Het avontuur is voorbij. We nemen afscheid van een heel bijzonder nest, met één Golden Retriever en drie Duitse Herders. Het was een fantastische ervaring en we kunnen met trots zeggen dat ze alle vier klaar zijn voor de wijde wereld. Onze taak zit er weer op en voorlopig is het voor ons even rustig met puppy’s.

De andere pups spelen rustig door. Alice mist haar partner in crime wel een beetje. Ze heeft nu niemand meer om bij in de oren te hangen en verder te keten als de rest al slaapt. Ze waren met z’n tweeën altijd als laatste in slaap en als eerste wakker. Nu probeert ze aandacht te krijgen van Cliff en Copy, die dat niet op prijs stellen. We halen haar nu iets meer uit de ren, zodat de andere twee kunnen slapen en zij nog even uit kan stuiteren met de twee grote honden.

Evy en Cato vinden het allemaal wel goed nu Clay weg is. Cato heeft wel even staan kijken op de bank toen de pupkopers weg gingen met haar puppy, maar voor de rest is alles goed. Ook de dames weten dat het goed is zo en het tijd wordt dat ze hun vleugels uitspreiden en hun eigen leven gaan leiden.

Dag lieve puppy’s, we gaan jullie allemaal missen! Het was een bijzondere ervaring. We zijn erg blij dat we dit mee hebben mogen maken. Nu lekker genieten van de rust en uitslapen!