Zomer 2022: Tooky & Maddie

Met de droom om ooit eens een lekker sportief en actief nest te fokken met een teefje die fijn was om mee te werken op het veld tijdens jachttraining en verder te komen in deze geweldige sport, deed Cheek to Cheek Ordinary Love “Maddie” in de zomer van 2018 haar intrede in onze kennel vanuit Frankrijk. Een onwijs fijne en relaxte hond om mee te werken tijdens trainingen. Eentje die zich niet zo makkelijk laat opjutten en onverstoorbaar zit te kijken wat er om haar heen gebeurd. Helaas door corona geen wedstrijden gelopen nog, maar we hadden dit graag met haar gedaan!

We hebben er voor gekozen om met haar terug te gaan naar Frankrijk voor de dekking, daar woont namelijk de leuke Peregrin Took of Pelennor Fields “Tooky”. Een vriendelijke, enthousiaste en sociale reu die hopelijk zijn enthousiasme om zijn baas blij te maken over gaat brengen op de puppy’s.

De pups zullen acht weken lang bij ons blijven en opgroeien in de woonkamer samen met onze roedel meiden en de katten. Meer informatie over onze de socialisatie en dergelijke van onze nesten pups is te vinden onder visie & werkwijze. Kijk voor verdere plannen bij onze nestplanning.

Maddie met fazant

Karakter

Beide ouders zijn Golden Retrievers die het fijn vinden om actief bezig te zijn in en buiten het huis. Iets apporteren, mee hardlopen/aan de fiets, aan de slag op de hondenschool, ze willen er graag bij zijn en meedoen. Actie is altijd goed! Om deze reden plaatsen wij pups enkel bij mensen die sportieve plannen hebben en (op recreatief niveau) een sport gaan beoefenen zoals behendigheid, speuren, jachttraining, hoopers of flyball. Enkel wandelen, fietsen of hardlopen is niet genoeg voor puppy’s uit dit nest.

Maddie is ons serieuze, werklustige meisje. Ze is zelfstandig in haar doen en laten en vindt het belangrijk om haar eigen ding te mogen doen. Dit kost tijdens de training wat begeleiding vanuit ons, omdat Maddie graag haar eigen ding wil doen. Gelukkig vindt ze voor ons werken erg leuk om te doen, dus uiteindelijk krijgen wij haar er wel van overtuigd om te doen wat wij graag van haar willen zien.

Tooky is een blij ei die het onwijs fijn vindt om zijn baas een plezier te doen en gaat kwispelend door het leven. In zijn ogen is de hele wereld een suikerspin en doet niemand hem iets kwaad. Hij wordt ontzettend enthousiast van mensen en gaat daar graag kennis mee maken. Hij vindt het heerlijk om overal mee naartoe te gaan, niets is hem te gek.

Stamboom

In de combinatie met onze Maddie hebben we opgelet dat we graag sportieve pups willen, maar die nog wel geschikt zijn om als hond in huis te houden en van een dag minder doen niet meteen de tent afbreken. In deze zoektocht hebben we uitgekomen bij Peregrin Took of Pelennor Fields “Tooky”. Deze sportiever gebouwde reu met geweldig vacht en blij hoofd past geweldig in onze visie en wij kijken dan ook uit naar de puppy’s.

Alle pups zullen een stamboom krijgen en een naam die past binnen het thema. Welke dat precies gaat worden zijn wij nog hard over aan het nadenken, maar vermoedelijk gaat het iets te maken hebben met de achtergrond van allebei de ouders: Frankrijk. De stamboom van Tooky en Maddie is te bekijken op K9Data. Het inteeltpercentage over 10 generaties is 2.03% en over 12 generaties 5.01%. 

Hoewel beide ouders gekleurde Golden Retrievers zijn, is dit geen garantie dat de pups ook deze kleur zullen hebben. In de stamboom zitten verschillende lichte voorouders, dus wij verwachten alle mogelijke Golden kleuren in dit nest, van licht tot donker. Wij plaatsen pups op karakter en zullen om deze reden ook geen garantie op kleur geven.