1e week

1e week

 

Maandag 16 maart – Dag 1

Nog wat moe van de bevalling, maar de pups zijn druk bezig met drinken bij mama Lilly. Voor haar is het haar eerste nest, maar ze doet het fantastisch. Ze is heel voorzichtig met de puppy’s, wast ze netjes op tijd en gaat niet boven op ze zitten of liggen. Dat maakt de taak om op te letten voor ons een heel stuk makkelijker.

De pups zijn allemaal in 12 uur tijd al zo’n 15 – 40 gram aangekomen. Voor zo’n eerste keer wegen is dit ontzettend netjes. De eerste paar dagen is het mogelijk dat pups een beetje afvallen, zeker als de bevalling wat zwaarder was. Oranje en groen zijn als laatste twee geboren en waren moe, maar ook die zijn netjes aangekomen.

 

 

Dinsdag 17 maart – Dag 2

Er is melk genoeg voor de puppy’s en dat is goed te zien, ze zijn allemaal keurig aangekomen! Lilly krijgt momenteel 1,5 kg vers vlees te eten in de hoop dat ze op gewicht blijft. In de komende dagen gaan we zien of dit genoeg is of dat ze nog meer eten nodig heeft.

De puppy’s drinken de hele dag door en af en toe liggen ze samen met mama Lilly te slapen onder de warmtelamp. Het is in de werpkist momenteel 28 graden, die temperatuur vinden ze fijn. Lilly accepteert het, die is graag bij haar puppy’s en wij zorgen dat ze genoeg te drinken krijgt.

 

Uitrusten

 

Woensdag 18 maart – Dag 3

Deze dag voelt altijd aan als een dag waar op alles op zijn plek valt. Moeder heeft haar slag te pakken, de pups zijn gewend aan geboren zijn op deze wereld en drinken lekker bij Lilly. Ze groeien goed, er is geen pup die achter blijft in gewicht en Lilly is nog steeds voorzichtig met ze. Wat een heerlijk zorgeloos nest (voorlopig in ieder geval…).

 

Slaap

 

Donderdag 19 maart – Dag 4

Alle puppy’s beginnen een lekker puppybuikje te ontwikkelen en groeien goed. Puppy blauw blijft een beetje achter qua groei op de rest, maar ook die blijft netjes aankomen en zal zoals het er nu naar uit ziet keurig zijn gewicht verdubbelen wanneer de pups zeven dagen oud zijn.

We hebben de warmtelamp een klein tikje naar beneden gezet, omdat de pups ver er vanaf gingen liggen. Deze staat nu op 27 graden, dus geen schokkende veranderingen. We blijven kijken naar hoe de puppy’s reageren op de temperatuur.

 

Nieuw leven

 

Vrijdag 20 maart – Dag 5

Groeien, eten, slapen en weer opnieuw. Het leven van een net geboren puppy is saai. Lilly durft nu de werpkist uit om een klein rondje mee te gaan naar buiten, daar geniet ze van. Zeker als de rest van de meiden ook mee gaan.

 

Blije Lil

 

Zaterdag 21 maart & zondag 22 maart – Dag 6 & 7

De stamboomnamen zijn ingeleverd bij de Raad van Beheer en we hebben niets meer terug gehoord, dus zoals het er nu naar uit ziet zijn ze goedgekeurd. We hebben voor dit nest gekozen voor het lelie thema, naar mama Lilly. Alle pups krijgen dus een naam van een lelie, we weten alleen nog niet wie welke gaat krijgen. Dit besluiten wij wanneer de pups gechipt gaan worden. De namen zoals wij ze hebben opgestuurd:

  • Apricot Fudge from The Dutch Coast (reu)
  • Beijing Moon from The Dutch Coast (reu)
  • Deep River from The Dutch Coast (reu)
  • Distant Drum from The Dutch Coast (reu)
  • Fifty Fifty from The Dutch Coast (reu)
  • Garden Party from The Dutch Coast (reu)
  • Must See from The Dutch Coast (reu)
  • Tiger Lily from The Dutch Coast (teef)