5e week

Maandag 13 april & dinsdag 14 april – Dag 29 & dag 30

Deze twee dagen gaan wij weer verder met het ontvangen van bezoek op gepaste afstand. Zo heeft iedereen kennis kunnen maken met de puppy’s. De pups vinden al het bezoek en aandacht fantastisch. Vingers en tenen om op te bijten zijn favoriet en daarna vallen ze weer tevreden in slaap. Lilly houdt het bezoek nauwlettend in de gaten, het liefst met haar koppie op schoot.

De eerste puppybar is af, waardoor wij nu heel handig zes puppy’s tegelijk eten kunnen geven. De andere bar hopen we in de loop van de week te kunnen gaan maken, samen met een nieuwe buitenren. De vorige is na al dat puppygeweld van de vorige nesten niet meer veilig en nu willen we graag zelf een nieuwe maken.

Woensdag 15 april – Dag 31

Voor een aantal puppy’s was de 3 kg al een feit, maar steeds meer en meer halen dit gewicht. Ook was het weer tijd om de nageltjes te knippen en werken wij regelmatig de wasco bij, zodat we de puppy’s uit elkaar kunnen houden. Hoewel de puppy’s langzaam steeds meer van elkaar gaan verschillen in hoofd, bouw en karakter, is het nog steeds lastig om ze uit elkaar te houden.

Lime 5 weken

Donderdag 16 april – Dag 32

De puppy’s doen het erg netjes met de zindelijkheidstraining. We kunnen de hoeveelheid puppypads steeds verder afbouwen en de eerste houtkorrels hebben wij al in de bakken liggen, waar zij uiteindelijk hun behoefte op moeten doen. Aan het begin zijn de puppypads leuk, maar ze zijn ook erg leuk om te versnipperen wanneer de puppy’s wat ouder worden. Niet handig als deze vol met poep ligt, dus kiezen we er voor om langzaam over te stappen op houtkorrels.

Aan het begin zijn de puppy’s nog te klein om de bakken in te stappen, maar houtkorrels los in de ren leggen is ook niet handig. Gelukkig zijn de puppy’s erg slim, dus de overstap naar korrels is makkelijk gemaakt voor ze. 

Grijs 5 weken

Vrijdag 17 april – Dag 33

Wij zijn boeven! Dat was het motto van de puppy’s vandaag. Heel hard achter elkaar door de keuken rennen, happen in de vitrage en wat ook erg leuk is, is de stekker van de webcam er uit trekken en daar vrolijk mee rond rennen, waardoor de webcam een tik krijgt en het beeld weer opnieuw ingesteld moet worden. Hoe ouder ze worden, hoe meer de puppy’s ons bezig houden. We zijn benieuwd wat de puppy’s straks nog meer voor ons in petto hebben en na het uitvliegen voor de kopers!

Omnomnom

Zaterdag 18 april & Zondag 19 april – Dag 34 & dag 35

Dit weekend hebben we het project “de buitenren” af gemaakt. We wilden deze keer graag een stevigere ren die langer mee zou gaan, dat is hopelijk nu gelukt. We vinden het belangrijk dat de puppy’s veilig buiten kunnen spelen.

Daarnaast zijn wij bezig geweest met het maken van de bandjes voor de chipper. De pups worden aankomende woensdag gechipt, dus leek het ons leuk om de stamboomnamen op de bandjes te laten borduren door de naaimachine. Op die manier kunnen de chippers goed zien welke stamboomnaam welke pup moet krijgen.