2e week

Maandag 23 maart – Dag 8

Een terug kerend evenement wat we zeker de eerste weken op hun geboortedag proberen te plannen, de week foto’s! Hoewel we tussendoor verschillende foto’s maken en deze ook online plaatsen, vinden wij het ook erg leuk om van alle pups portretjes te maken iedere week, zodat er goed te zien is hoe ze gegroeid zijn. Als ze wat ouder zijn luistert het minder nauw en is het verschil tussen één of twee dagen nauwelijks te zien, maar zeker in het begin kan het het verschil zijn tussen oogjes of oortjes open.

Ondanks dat de camera leeg bleek te zijn en Maddie de geïmproviseerde fotostudio een fijne slaapplek vond, is het toch gelukt om met wat “hulp” van Lilly en Cato alle puppy’s op de foto te zetten. Het resultaat daarvan is te bewonderen in de fotogalerij.

Dinsdag 24 maart – Dag 9

Steeds meer pups gaan over de 1 kg heen. We zijn erg blij dat ze zo goed groeien. Mint had de primeur en die groeit ondertussen druk verder. Het zal niet lang meer duren voordat hij over de 1,5 kg heen zal gaan.

Pup & Lil

Woensdag 25 maart & donderdag 26 maart – dag 10 & 11

De eerste wankele pogingen om te lopen worden ondernomen en ook de eerste spleetoogjes zijn te zien! Langzaam maar zeker veranderen de cavia’s in kleine hondjes. De prioriteit van de puppy’s is nog steeds drinken bij mama Lilly en die heeft gelukkig genoeg melk voor alle acht haar kinderen.

Smile met melk

Vrijdag 27 maart – Dag 12

Sommige puppy’s waren gisteren al wat aan het knipperen met hun ogen, maar vandaag zijn er spleetjes ontstaan. Het gaat niet lang meer duren voordat de ogen open gaan en ze beetje bij beetje meer gaan zien.

Mint heeft nog steeds de primeur wat gewicht betreft. Vandaag is hij over de 1,5 kg heen gegaan. Aqua zit hem op de hielen en ook de andere pups groeien goed en wegen allemaal boven de 1 kg. We zijn blij met hoe goed ze groeien.

Vandaag was het ook tijd om nageltjes te knippen. Tien voor, acht achter… Achttien nageltjes per pup en dat dan keer acht, dus 144 nageltjes.

Stapel puppy's

Zaterdag 28 maart & zondag 29 maart – Dag 13 & 14

Waggel, wiebel, plok… Het lijkt nog nergens op, maar de puppy’s proberen om te gaan lopen. Ook hebben ze steeds meer hun volume knopje gevonden om mama Lilly te laten weten dat ze nú honger hebben en nú willen eten. Wij slapen er ’s nachts naast, dus vooral dan is het erg leuk. Voor puppy’s fokken moet je wat over hebben en niet gehecht zijn aan slaap. 😉

Lilly is inmiddels helemaal relaxed naar de andere honden, waardoor de rest nu ook toegestaan is rondom de werpkist en in Maddie haar geval zelfs er in, want dat is de beste plek om knuffels te kunnen stelen. Oma Evy kijkt alles met zware ogen aan, terwijl nichtje Alice probeert om de puppy’s over te halen om met haar te spelen. Cato neemt ondertussen de rol van wassende tante op haar op en Maddie slaapt boven op de stapel knuffels, die ze “gevonden” heeft in de werpkist. Het is toch wat, al die puppy’s in huis.