6e week

Maandag 20 april – Dag 36

Natuurlijk zijn wij ook deze week weer begonnen met het maken van de wekelijkse foto’s. Net zoals vorige week was het mooi weer, waardoor de puppy’s mee konden de tuin in. Deze keer hebben we de puppy’s mooie lintjes met strikjes om gedaan, waardoor het net verjaardagscadeautjes leken. Konden we alvast een beetje in de stemming komen voor Koningsdag volgende week maandag.

Dinsdag 21 april – Dag 37

Vanwege het mooie weer hebben de puppy’s vandaag lekker in de buitenren gespeeld. Het is heerlijk weer, dus we zijn blij dat de buitenren af is en de puppy’s veilig kunnen spelen samen.

Grijs 5 weken

Woensdag 22 april – Dag 38

De grote dag was daar, de puppy’s worden vandaag gechipt door de Raad van Beheer en zijn dan echte stamboom honden. Het chippen gaat deze keer iets anders dan anders. Normaal komt de RvB thuis, maar vanwege COVID-19 mochten wij naar een aangewezen locatie en voor ons was dat Bergschenhoek. Met 8 puppy’s van 5,5 week 40 minuten in de auto voor de eerste keer was spannend, maar de dames en heren deden het voorbeeldig. Klein beetje gepiep aan het begin, maar al snel waren ze stil en sliepen rustig door. Zonder spuug en onrust kwamen wij aan bij de Kynologen Club en konden de puppy’s gechipt worden.

Het chippen zelf ging in alle rust en er werd alle tijd genomen. Alle pups gedroegen zich stoer en lieten wangslijmvlies afnemen, de chip plaatsen en waren erg blij met het snoepje dat ze vervolgens kregen. Daarna weer lekker verder slapen, want dat waren toch wel een hoop indrukken.

Wij kunnen jullie dan nu officieel voorstellen aan:

Grijs: Beijing Moon from The Dutch Coast (reu)

Mint: Distant Drum from The Dutch Coast (reu)

Wit: Must See from The Dutch Coast (reu)

Blauw: Fifty Fifty from The Dutch Coast (reu)

Aqua: Deep River from The Dutch Coast (reu)

Paars: Garden Party from The Dutch Coast (reu)

Oranje: Apricot Fudge from The Dutch Coast (reu)

Lime: Tiger Lilly from The Dutch Coast (teef)

Garden Party

Donderdag 23 april – Dag 39

Een dagje om lekker bij te komen van alle indrukken, dat is ook wel eens goed. We zijn even met alle puppy’s in de doggyride naar het kleine winkelcentrum hier in de buurt gelopen, maar voor de rest hebben ze lekker geslapen en rond gespookt in de (buiten)ren en in de keuken. Even fijn voor de puppy’s, zo’n dagje niets! Zeker na een intensieve dag bij de chipper.

Slapen met z'n allen

Vrijdag 24 april – Dag 40

Puppy, puppy, puppy… kijk eens naar het vogeltje… Eh. Nee puppy, het andere vogeltje. Nee, nee. Geen grassprietje eten. Laat die paardenbloem los! Puppyyyy, je rent de verkeerde kant op, de camera is daar! Ja, je kont staat heel mooi op de foto. Hele fotogenieke kont, maar mogen we dan nu de voorkant op de foto zetten?

Een fotoshoot met puppy’s, het is iedere keer weer een uitdaging. Een uitdaging die Lianne van Mara & Co Fotografie ieder nest gelukkig weer met ons aan durft te gaan. Traditie getrouw hebben wij de WC rollen shoot weer gedaan, wat nu wel heel grappig is in de periode van Corona. We wachten in spanning op het resultaat!

Aqua vs wc rol

Zaterdag 25 april & zondag 26 april – Dag 41 & Dag 42

En nog steeds hebben de puppy’s 144 nageltjes, die weer geknipt zijn! Het knippen van de nagels wordt een steeds grotere uitdaging, omdat de pups er helemaal geen tijd meer voor hebben. Hoe kun je nu stil zitten als er een complete wereld is om te ontdekken? Dat gaat niet, dat kan niet, dat werkt niet. Moet stuiteren.

Gelukkig is het weer gelukt met de hulp van Ryanne en Jordy. Alle puppy’s kunnen er weer een paar dagen tegen aan. Ook zijn ze opnieuw gemerkt met de wasco, zodat ze goed te herkennen blijven. De verschillen bij de pups worden steeds groter en zeker lime is te onderscheiden van haar broers, maar tijdens het eten en sommige andere momenten is het wel fijn om in één oogopslag te kunnen zien wie wie is.

Het is onvoorstelbaar hoe de dagen voorbij vliegen. De puppy’s zijn nu steeds meer hondjes aan het worden. Ze spelen, ze blaffen, ze eten uit hun eigen voerbakjes, ze drinken water uit de waterbak, genieten van het spelen in de binnen- en buitenren en zijn zoals het de echte Goldens betaamd helemaal gek op aandacht. Gelukkig mogen we nog twee weken van ze genieten!