Lente 2020: Pyrat & Lilly

Wat vliegt de tijd! Onze jongste dochter van onze stammoeder Evy is oud genoeg en mag als alles goed gaat haar eerste nestje verwachten. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen dan ook op een nest 2e generatie “The Dutch Coast” puppy’s half/eind maart. De vader van het nest wordt de geweldige Jch. Jewelhope Pyrat XO die in Gelderland woont (kennel v. ’t Keijsershof), maar geboren is in Zwitserland (kennel Jewelhope).

De pups zullen acht weken lang bij ons blijven en opgroeien in de woonkamer samen met onze roedel meiden en de katten. Meer informatie over onze de socialisatie en dergelijke van onze nesten pups is te vinden onder visie & werkwijze. We raden iedereen die interesse heeft in het nest aan om dit rustig door te lezen. Bij vragen, stuur gerust een bericht!

Karakter

Allebei de ouderdieren beschikken het karakter waar wij zo gek op zijn. Ze zijn allebei onwijs vrolijk en blij, hebben een mooie dosis werklust en will to please. Verder zijn ze baasgericht, sociaal, stabiel en heerlijk energiek. Onze pups zijn absoluut niet geschikt om met de harde hand op te voeden. Ze hebben behoefte aan een consequente baas die het karakter van een Golden Retriever begrijpt en respecteert.

Jch. Jewelhope Pyrat XO “Pyrat” heeft al verschillende mooie showuitslagen op zijn naam mogen schrijven en daarvoor is hij beloond met verschillende titels. Daarnaast is hij in het bezit van een C diploma. Blue Blazer from The Dutch Coast “Lilly” heeft in de puppyklasse een mooie 1 veel belovend en daarmee beste puppy teef behaald, maar helaas ligt showen niet in haar interessegebied en zijn wij daarmee gestopt. Als we haar mee op pad hebben met de dummy dan vindt ze het onwijs leuk om deze te zoeken en te apporteren, maar er wordt geen actieve jachttraining met haar gedaan. Wij denken wel dat haar pups het zeker leuk gaan vinden om te sporten.

Uit deze combinatie verwachten wij vrolijke pups, waarvan sommige met een pittig karakter, die baasgericht en werklustig zijn. Onze voorkeur gaat er dan ook naar uit om de pups te plaatsen bij gezinnen die plannen hebben in de hondensport en de hond niet alleen lichamelijke, maar ook mentale uitdaging willen bieden. Let op, wij wijzen de door ons gefokte pups niet toe op basis van kleur!

Hoofd Pyrat

Stamboom

Jch. Jewelhope Pyrat XO “Pyrat” is een hond waar wij op show verliefd op werden. Zijn manier van bewegen, de plezier die hij uitstraalde in de ring en zijn prachtige uiterlijk in combinatie met een geweldig karakter heeft ons doen besluiten dat hij een leuke match zou zijn met onze Lilly. Pyrat heeft onder andere Rossmix en Bojangles in zijn stamboom, maar ook nog vele andere lijnen die wij graag zien.

De pups zullen stamboomnamen krijgen die passend zijn binnen het door ons uitgekozen thema. Wij werken niet op alfabet, maar kiezen een thema uit wat wij leuk vinden. Wat dit gaat worden, houden wij voorlopig nog even geheim. Wanneer de pups geboren zijn zal het onderwerp in de dagboeken en op Facebook bekend gemaakt worden. De stamboom van de combinatie is in te zien op K9Data. Het inteeltpercentage over 10 generaties is 2.55% en over 12 generaties is 5.71%.

Hoofd Lilly

De wachtlijst is gesloten.