3e week

Maandag 30 maart – Dag 15

Het was vandaag natuurlijk weer fotodag! Helaas hadden de zon en ik deze keer geen overeenkomst, maar eerder dikke ruzie. Te fel, te donker, wolken, regen, weer te fel. We hebben foto’s gemaakt, maar ze zijn helaas niet van de kwaliteit die ik normaal gesproken liever heb. Het is met puppy’s altijd even improviseren. We gebruiken een matras als achtergrond om een kleed aan op te hangen en een doos om de puppy’s op te zetten en daarmee schuiven we door de woonkamer voor het beste plekje qua zonlicht, maar het lukt helaas niet altijd. Toch hoop ik dat jullie ze leuk vinden!

Dinsdag 31 maart – Dag 16

De laatste dag puppygym alweer. In de afgelopen periode hebben we de pups leren om gaan met stressvolle situaties en hun zenuwstelsel geholpen om zich te ontwikkelen. Dat hebben we niet alleen gedaan met de puppygym (ENS), maar ook door onder andere knuffels in de werpkist te leggen waar de puppy’s overheen moesten klimmen voordat ze bij Lilly kwamen.

Geitenmelk

Woensdag 1 april & donderdag 2 april – Dag 17 & 18

De puppy’s groeien goed en krijgen het lopen steeds beter onder de knie. Nu de ogen goed open zijn, zijn ze de wereld om zich heen aan het ontdekken. Dat betekent dat broertjes en zusje en ook het speelgoed in de ren als knabbelbaar gezien wordt en de eerste speelse geluidjes worden gemaakt.

Daarnaast heeft mint vandaag (donderdag) opnieuw de primeur: hij weegt 2 kg! Aqua volgt hem op de voet, maar hij redde het net niet vandaag. Hij zal morgen ongetwijfeld wel 2 kg wegen. De lichtste pup momenteel is lime en die weegt een keurige 1.600 gram.

Blauw 3e week

Vrijdag 3 april – Dag 19

Weer een nieuw stapje voor de puppy’s. We hebben de doodligrand uit de werpkist gehaald, zodat de puppy’s meer ruimte hebben. Dat mag wel nu ze zo groot worden. Het is erg leuk om te zien dat de kleine hondjes gaan horen, waardoor er onderling nog meer interactie komt. Bekkies die open gaan om naar elkaar te happen, maar vervolgens vallen de puppy’s om, omdat ze nog weinig coördinatie hebben over alle vier die rare pootjes. Geluidjes die worden gemaakt en ingezet om aandacht van nestgenoten te trekken. Het gepiep lijkt nog niet op een blaf, maar de pups doen al wel erg hun best om het voor elkaar te krijgen!

Geitenmelk II

Zaterdag 4 april & zondag 5 april – Dag 20 & dag 21

De puppy’s gaan steeds meer bewegen en doen in de werpkist. Ze groeien er letterlijk uit. Dit weekend zijn wij bezig geweest met het klaar maken van de ren, zodat ze er maandag wanneer ze drie weken oud zijn naartoe kunnen verhuizen. Het is altijd even een verbouwing in de woonkamer, maar de puppy’s gaan ongetwijfeld blij zijn met het resultaat straks!