4e week

Maandag 6 april – Dag 22

Tijd voor een nieuwe week! Een week waar in de pups goed zijn gaan horen en ook hun zicht doet het fantastisch. Hun neusjes voor de mek van zowel mama als wat wij ze geven als aanvulling werkt natuurlijk het beste. ? Omnomnom.

Behalve de foto’s stond ook de verhuizing van de puppy’s naar de ren op de planning. Ze moesten wennen aan de nieuwe ruimte, maar ze pakken het erg goed op en zijn nieuwsgierig naar de nieuwe mogelijkheden. Ze zullen de komende dagen ongetwijfeld de slag te pakken krijgen en snel rond hobbelen door de hele ren!

Door het verhuizen van de puppy’s van de werpkist naar de ren hebben we helaas geen tijd gehad voor de weekfoto’s, dus deze komen morgen. Met een speciaal tintje!

Dinsdag 7 april – Dag 23

Kwaaaak, kwaaaak, kwaaaak. Socialiseren met geluiden vinden wij een belangrijk onderdeel voor onze puppy’s en daarom hebben wij verschillende soorten speelgoed met verschillende geluiden. Zo hebben wij ook een klein eendje dat kwaakt. Erg leuk, vooral nu Alice en Maddie hem ontdekt hebben.

De hele dag door is het “kwaaak, kwaaak, kwaaak”, terwijl het tweetal door de woonkamer heen stuitert. De puppy’s trekken zich niets aan van het kabaal, die gaan ongestoord door met het opknabbelen van hun broertje of zusje.

Deze keer hebben we de foto’s een paas tintje gegeven! Dat vonden we wel zo toepasselijk met de Pasen voor de deur. Wij hebben ons eigen bedrijfje, Knuffelkleed & Zo. Daarvoor maken wij handgemaakte producten voor huisdieren, dus op de foto met onze “knuffelkip” was wel zo toepasselijk. De foto’s zijn geslaagd al zeggen wij het zelf! Interesse in onze producten? Kijk gerust op www.knuffelkleedenzo.nl of stuur ons een berichtje via info@knuffelkleedenzo.nl.

4e week 2

Woensdag 8 april – Dag 24

De interactie wordt steeds groter in de ren. Niet alleen tussen de pups zelf, maar ook met het speelgoed. De bal met rinkeltjes wordt af en toe door de ren gerold en waar het lopen eerst wat onwennig ging, hobbelen ze nu als ware professionals van de ene naar de andere hoek. Het is onwijs grappig om te zien hoe de puppy’s de wereld om zich heen ontdekken, terwijl ze nog zo onhandig zijn.

4e week 3

Donderdag 9 april – Dag 25

Bah, wat een vies spul! De ene pup trok zijn kop terug, terwijl de ander weigerde te slikken en de volgende zat trillend in onze armen. Nooit leuk, ontwormen. Gelukkig hebben ze het allemaal weer achter de rug nu.

De gewichten gaan fantastisch. Alle pups zijn boven de 2 kg en de eerste pup gaat al richting de 3 kg. Dit keer is het niet mint, maar wit die aan kop loopt en ook aqua doet nog steeds mee met de wedstrijd om wie het zwaarste is. Lime sluit de rijd, maar ook de kleine dame groeit goed.

4e week 4

Vrijdag 10 april – Dag 26

Goede vrijdag en dat was het zeker met het heerlijke zonnetje. We hebben de puppy’s voor het eerst in de ren gelaten en ze vonden het een leuk avontuur. Na een paar minuten dollen zijn ze allemaal in slaap gestort en was het weer tijd om naar binnen te gaan, zodat ze het niet te koud zouden krijgen. De puppy’s waren de rest van de tijd voldaan van de indrukken.

Tot nu toe hebben wij altijd nesten van 1 – 4 puppy’s gehad, waardoor zij uit losse voerbakjes verspreid door de keuken eten kregen. Dit is met 8 puppy’s geen doen, dus het project dat voor dit lange weekend op de planning staat is het maken van twee puppybars van zes bakjes, zodat de puppy’s daar aan kunnen eten met z’n allen. We zijn al flink opgeschoten en hopen binnenkort het resultaat met jullie te kunnen delen!

4e week 5

Zaterdag 11 april & zondag 12 april – Dag 27 & dag 28

Ondanks de Corona maatregelen vinden wij het toch erg belangrijk dat pupkopers langs komen om hun nieuwe huisgenoot te ontmoeten en mee te helpen met het socialiseren van de puppy’s. Op gepaste afstand van elkaar, met een beperkt aantal en buiten is er kennis gemaakt met onze kleine monsters. Nieuwe vingers om in te bijten waren erg interessant. Gelukkig zijn de tandjes nu nog niet zo groot en scherp!

Ook vordert ons project van de puppybar gestaag. De cirkels waar de bakjes in komen zitten er in en het hout staat in de beits. Zodra de beits opgedroogd is kunnen we de bar in elkaar gaan zetten, precies op tijd om de puppy’s maandag kennis te laten maken met vast voer.