2015: Logan & Evy

Hij kwam, hij zag, hij overwon. Logan werd mij aangeraden door een andere fokker en ik was opslag verliefd. Prachtig gebouwd en de omschrijving van zijn karakter matchte met die van Evy. Ook heeft hij prachtige gezondheidsresultaten en een heerlijke werklust. Zacht, tikkeltje eigenwijs, stabiel en een will to please. Eigenschappen die ik belangrijk vind bij de Golden Retriever, bezit Logan.
Het nest van Logan en Evy is het eerste nest voor Evy en ook het eerste nest voor de kennel. Als Evy zich aan haar planning houdt wordt ze rond februari/maart 2015 loops. Dat houdt in dat zij in die periode wordt gedekt en de pups in mei/juni 2015 geboren worden. Met het fokken van dieren blijf je te maken hebben met de natuur, dus het is natuurlijk maar even de vraag of Evy zich daadwerkelijk aan deze planning gaat houden. De pups blijven ongeveer 8 weken bij de moeder voordat ze naar hun nieuwe eigenaar toe mogen, dit zou dan volgens de planning rond juli/augustus zijn.

 

Karakter

Verwacht worden pups met werklust en sommigen met een pittig karakter. Als ze op de ouders lijken zullen het vrolijke en open pups zijn met een stabiel en iet wat eigenwijs karakter. Aangeraden wordt om echt iets te gaan ondernemen met de pups. Denk hierbij aan een hondensport zoals jachttraining, maar ook aan lange wandelingen, fietsen/hardlopen en zwemmen. Iedere Golden doe je plezier met deze activiteiten. Alle pups zullen aan de hand van hun karakter geplaatst worden bij een eigenaar.

 

Gezondheid

Allebei de ouderdieren voldoen aan de gestelde eisen van de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland. Dit houdt in dat ze getest zijn geröntgend voor de heupen en ellebogen en de ECVO-oogtest hebben gehad. Logan en Evy hebben hier allebei HD A op en de ellebogen en ogen zijn vrij verklaard.
Tegenwoordig is het mogelijk om aanvullende testen te doen via het DNA. Dit is momenteel nog niet verplicht voor fokkers via de Golden Retriever Club Nederland, maar wel sterk aanbevolen. Zowel Evy als Logan zijn getest op Ichthyosis (ICT-A), PRA 1 en PRA 2. Helaas blijkt Evy lijder te zijn voor Ichthyosis, maar Logan is hier vrij van. Dit betekent dat de pups drager zullen zijn. Ze zullen zelf nooit ziek worden, maar kunnen wel bij het combineren van een drager met een lijder of twee dragers lijders voort brengen. Gelukkig is Evy wel vrij voor PRA 1 en PRA 2. Dit betekent dat de pups ook geen lijder kunnen zijn voor deze twee aandoeningen.
Alle gezondheidspapieren liggen ter inzage bij de bezoeken en mogen ten alle tijden worden ingezien. Ook zullen de pups een kopie van de uitslagen meekrijgen wanneer ze opgehaald worden. De uitslagen worden niet opgestuurd via de e-mail.

Stamboom

De combinatie Snowjar’s Wellington Dumelow en Ella v.d. Dalemhoeve is een outcross. Dit houdt in dat het inteeltpercentage 0% is over 6 generaties bekeken. The Dutch Coast maakt voor de stamboomnamen gebruik van thema’s. Ieder nest krijgt een eigen thema. Het thema voor dit nest zal Rituals worden! Houd de website in de gaten voor de stamboomnamen van de pups.

StamboomLogan&Evy

Updates

9 april 2015: Joepie! Vandaag is het dan eindelijk zo ver, Evy is loops geworden! Ze hield ons al een tijd lang in spanning, maar nu heeft het zich dan eindelijk doorgezet. Vrijdag gaan we bloed prikken om haar progesteron waarde te bepalen. Hopelijk kunnen Logan en Evy snel op een date samen.
20 en 21 april: Gisteren en vandaag mocht Evy op date met Logan. Alles verliep volgens de boekjes. Op 21 mei gaan we voor de echo. We hopen dat Evy drachtig is!
21 mei: Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest voor de echo. We kunnen trots zeggen dat Evy drachtig is van de knappe Logan! Als alles goed gaat dan zullen de pups rond 24 juni geboren worden.
23 juni: Vanochtend zijn er twee reuen en één ter wereld gekomen met behulp van een keizersnede. Helaas heeft één reutje het niet overleefd.