5e week

20 juli (dag 27)

Alweer vier weken oud! Behalve dat er fotograferend bezoek kwam (he, kun je bijten in die lens?) zijn de twee boeven ook voor het eerst naar buiten geweest! Het was heel leuk om te zien dat de pups het gras onder hun pootjes al meteen als een natuurlijk iets beschouwden en na wat geknaagd te hebben gauw naar mama holden voor wat te drinken. We moesten goed opletten, want voordat we het wisten renden ze op de vijver af of doken ze in de struiken.

Allebei de pups waren behoorlijk moe van het nieuwe avontuur buiten en hebben bijna de hele dag verder geslapen. Er werd natuurlijk nog wel wat tijd ingelast om even te eten. Ze eten nu al KVV zonder dat het uit de blender komt, nog wel de puppyvariant.

21 & 22 juli (dag 28 & dag 29)

De pups hadden er een behoorlijke puinhoop van gemaakt vannacht en daardoor was het teefje vies geworden. Na het poetsen met een doekje kregen we het er nog niet vanaf, dus tijd om even in bad te gaan. Dit was best spannend zo alleen, maar ze heeft zich keurig gedragen! Gauw er weer uit en lekker in een droge handdoek en daarna weer terug naar haar broer, die haar ondertussen behoorlijk miste. Ook Evy was blij toen ze haar kroost weer bij elkaar had.

Het nieuwe bezoek wat de afgelopen dagen kwam was ook erg gezellig. Vrolijk kwispelend wordt iedereen begroet en alles is leuk, zolang ze maar aandacht krijgen. Vermoeid van de nieuwe indrukken en gaan ze daarna weer slapen. Het leven van een pup kost veel energie.

Eef&kids

23 juli & 24 juli (dag 30 & 31)

Na een hoop nieuwe indrukken is het ook tijd voor wat rust. De pups hebben af en toe de tijd nodig om alles even te verwerken en ook in huis zelf doen ze al genoeg nieuwe indrukken op iedere dag. We hielden het even rustig met bezoek en nieuwe prikkels, zodat de pups lekker bij konden komen.

samen

25 juli (dag 32)

Het dondert en het bliksemt… maar wat zijn de pups knap! Toen er dicht bij een klap was en de grond begon te trillen waren ze even aan het piepen, maar mama Evy is absoluut niet bang voor het onweer en heeft ze er netjes doorheen gesleept. Allebei de pups sliepen al snel weer verder en hebben zich daarna niets meer aan getrokken van het rare herfstweer buiten.

5eweek-teefje

26 juli (dag 33)

Vandaag waren de pups weer behoorlijk vies, dus hebben we besloten om ze in bad te doen. Het is nog steeds niet hun favoriete hobby, maar ze waren erg rustig en lieten het netjes over zich heen komen. Daarna hebben we even geoefend met de föhn. Het geluid is geen probleem en als je de warmte op een grote afstand houd trekken ze zich er ook niets van aan. De komende periode nog flink oefenen en dan komt het helemaal goed!

Eef&pups

27 juli (dag 34)

Oortjes, oogjes, tandjes en pootjes… Behalve dat de pups moeten leren om netjes in bad te gaan en daarna afgedroogd te worden en geföhnd, moeten ze er ook aan gewend raken dat ze overal worden aangeraakt. Het is niet handig wanneer een hond weigert om de dierenarts naar zijn gebit te laten kijken. Door hier al vroeg mee aan de slag te gaan wordt het later voor de honden de gewoonste zaak van de wereld en zullen ze gemakkelijk mee werken. Allebei de pups laten het al heel netjes toe!

We hebben vandaag ook geoefend met een paraplu die ineens open wordt geklapt in de huiskamer. Het reutje keek even verbaasd op, sprong toen op de paraplu af en begon er in te bijten. Het teefje schrok, keek en besloot toen dat ze in het flostouw ging bijten en liet de paraplu voor wat het is. Beide pupjes reageerden erg netjes op de paraplu en het laat duidelijk hun karaktertjes zien.