4e week

14 juli (dag 21)

Bijzondere dag voor de pups! Vandaag zijn we begonnen aan het wennen aan KVV. Bij beide pups zijn de tandjes allemaal zo goed als door (het reutje is iets verder dan het teefje). Ze hebben ontzettend veel behoefte om ergens op te knagen. Tijd voor een lekker hapje dus.

De pups hebben hun eerst paar hapjes gehad van Renske gestoomd vlees. Het teefje vond het allemaal maar raar en onwennig, dus bij haar moesten we eerst wat eten in haar bek smeren. Ze kreeg toen snel de slag te pakken, al ging het nog wel voorzichtig. Haar broer daar in tegen dook direct met zijn neus (en zijn poten) in het voer en at alles wat zijn zusje had laten liggen wel op.

Beide pupjes zijn erg moe van deze eerste ervaring en hebben de rest van de dag langer geslapen dan normaal. Het leven is ook spannend als klein pupje! Hoewel ze niet meer zo klein zijn met 3110 gram (reu) en 2790 gram (teef).

15 juli, 16 juli & 17 juli (dag 22, dag 23 en dag 24)

De pups zijn verhuisd naar de andere kant van de huiskamer. Hier staan ze wat handiger in verband met de loopruimte, maar omdat er meer tocht is op deze plek moesten we eerst wachten totdat ze wat ouder waren voordat ze er naartoe konden.

Ondertussen wennen de pups langzaam aan het eten van steeds meer vast voer. Ze krijgen nu twee keer per dag wat gepureerde Renske gestoomd vlees aangeboden en dat smullen ze vrolijk op. Het ene smaakje valt wel duidelijk meer in de smaak dan de ander.

Ondertussen worden de pups steeds feller met spelen en beginnen ze ook meer toenadering naar ons te zoeken. Waar we eerst alleen een warme slaapplek waren en later goed kluifmateriaal omdat de tanden door kwamen is het ook erg leuk om ons uit te dagen en mee te helpen met het verschonen van de werpkist en de ren.

3eweekReu&teef

18 juli (dag 25)

De pups en de Vtech… Voor de mensen die niet helemaal up to date zijn wat betreft elektrisch kinderspeelgoed: de Vtech is een apparaat wat door middel van batterijen en knopjes verschillende geluiden produceert. Het speelt bij het aanzetten (ja, er zit gelukkig een uit knop op) een muziekje en als hij in slaapstand gaat als er even niets gebeurd dan zegt ie “dag dag!”

Wat is er mooier wanneer je een klein pupje bent dan een Vtech? Behalve mama dan natuurlijk. En tenen, vergeet de tenen vooral niet. Zodra je de Vtech aan zet komen meestal allebei de pupjes kijken wat er aan de hand is. Ze beginnen dan vervolgens speelbogen te maken en er tegen te blaffen. Af en toe slaat één van de twee heldhaftig een poot er op, waardoor de Vtech weer herrie gaat maken en zij er weer tegen aan kunnen blaffen.

Het is een bijzonder schouwspel om mee te maken. Je ziet ze af en toe puzzelen en kijken wat ze nu in hemelsnaam aan moeten met dat rare ding. Er tegen blaffen helpt niet, er op slaan ook niet, wat gebeurd er als ik gewoon ga zitten? Mochten we de Vtech zat zijn hoeven de pups niet te treuren, we hebben ook nog een kinderpiano (en natuurlijk nog allemaal ander leuk speelgoed)!

3eweekteefje

19 juli (dag 26)

Sinds een paar dagen staat de zindelijkheidsbak in de ren van het tweetal. Behalve dat het een erg leuke plaats is om in de hinderlaag te gaan liggen was het idee ervan nog niet helemaal duidelijk, ook al zetten we ze er iedere keer braaf in wanneer ze gaan plassen.

Gelukkig lijkt het alsof onze energie nu langzaam zijn vruchten af begint te werpen. De drolletjes worden al braaf in de bak gelegd en het teefje begon netjes te plassen toen we haar deze avond in de bak zette! Het is erg leuk om te zien hoe ze zo jong al een bepaald zindelijkheidsbesef hebben, ook al is het nog erg pril en hebben ze nog amper controle over de blaas.

Daarnaast hebben de pups voor het eerst KVV gekregen, van het merk Darf Eko. Het gaat hierbij om de puppyvariant, die is fijner gemalen en daardoor geschikt om kleine pupjes mee op te laten groeien. Daarnaast hebben ze nog kleine stukjes verse zalm, tonijn en garnaal gekregen, omdat dat vandaag voor ons op het menu stond. Het reutje vond alles lekker en schoof het zo naar binnen, het teefje heeft besloten dat de vis meer haar ding is. Helaas voor haar hielden we de portie voor haar broer achter.

Koppies

20 juli (dag 27)

Vandaag zijn de viezerikken voor het eerst in bad geweest! Heel erg schoon blijven pupjes niet, ook al doe je nog zo je best. Het is bijvoorbeeld erg leuk om met je poten in het eten te slaan. Dan nog kun je het pootje dan wel weer afnemen met een doekje, maar echt heel veel frisser wordt het er niet op. Uiteindelijk hebben we het tweetal dus maar even in bad gedaan. Klein laagje water en samen met de badeendjes er in. De pups waren het eigenlijk niet helemaal eens met dit nieuwe avontuur en vonden het best spannend, maar die spetterende hand was toch stiekem ook wel erg interessant…

De pupjes mogen nu weer lekker bijkomen van dit grote avontuur al slapend op hun kleedje in de bank, dan kunnen wij ondertussen de ren en de werpkist weer verschonen. Ze zijn er behoorlijk moe van geworden, maar nu zijn ze wel weer heerlijk fris! Beide pupjes voelen ineens weer stukken zachter aan.