6e week

28 juli (dag 35)

Vaste prik, het is vandaag weer fotodag! De studio waar de pups inmiddels al een aantal keer zijn geweest was ineens toch best wel spannend, maar nadat ze allebei wat rond gekeken hadden besloten ze dat er helemaal niets aan de hand was en nadat ze even zittend geposeerd hadden zijn ze allebei in slaap gevallen.
Daarna was het tijd voor een nieuw avontuur, namelijk hun eerste BARF hapje. BARF betekend “Bones and Raw Food” en het komt er op neer dat je volledige karkassen of onderdelen daarvan voert. In het geval van de pups houdt het in dat ze allebei kennis hebben gemaakt met een kipdrumstick. Het is hierbij vooral de bedoeling dat ze leren om zich iets meer in te spannen voor hun voedsel, wat goed is gelukt. Beide pups hebben met moeite het vel en het vlees van de drumstick afgekregen en daarna is het botje naar mama Evy gegaan.

29 juli (dag 36)

Vandaag was het dan zo ver, de pups zijn gechipt door de Raad van Beheer! Dat betekent dat het nu officieel stamboomhonden zijn. Al hun gegevens zijn gekoppeld aan de chip. De stamboom en de chip zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat ze nu ook hun stamboomnaam hebben. Graag laat ik jullie kennis maken met:

– Hanami Heaven from The Dutch Coast (reu)

– Eve’s Kiss from The Dutch Coast (teef)

 Beide pupjes hebben een naam in het thema “Rituals”, wat we voor dit nest hebben uitgekozen. Hanami Heaven is een badschuim en Eve’s Kiss is een lippenbalsem.
De pups hebben zich allebei keurig gedragen terwijl de chipper er was. Ook het wangslijmvlies is afgenomen om te kijken of Logan en Evy daadwerkelijk de ouders zijn van de twee pups. Dit is een standaard procedure.

week5

30 juli (dag 37)

Na het drumstick avontuur van afgelopen dinsdag hebben we de pups vandaag een eendennekje aangeboden. Dit was nogal gek voor ze, want hier konden ze het vlees niet zo gemakkelijk er vanaf halen als van de drumstick. Zachtjes likken en daarna voorzichtig met beide pootjes beet pakken en er een beetje op kauwen. Dit smaakte al snel naar meer en toen ze eenmaal de slag te pakken hadden was het nekje zo op.
Vanwege het slechte weer zijn de pups al een aantal dagen niet meer naar buiten geweest. Vandaag vonden we een droog moment waar op de temperatuur aangenaam was en de pups wakker waren, dus we hebben ze even buiten gezet. Dat natte gras was maar gek en na vijf minuten even buiten spelen waren de pups gesloopt van de nieuwe indrukken en geurtjes. Gauw weer naar binnen, goed afdrogen en daarna lekker slapen.

Reu

31 juli (dag 38)

We hebben een nieuw smaakje geïntroduceerd in het menu van de pups, namelijk konijn. De pups zijn al gewend aan lam, eend, rund, kip, zalm en tonijn. Het is belangrijk dat ze op een jonge leeftijd al kennis maken met verschillende smaken, zodat ze alles in de toekomst makkelijker zullen eten. De nieuwe eigenaren hebben hier ook een grote rol in later. Er zijn ontzettend veel diersoorten op de markt, waardoor het niet mogelijk is om ze vanuit het nest met alle soorten kennis te laten maken. Wij wennen ze aan de smaken waar je het makkelijkste aan kunt komen.
Nu het weer een beetje op begint te knappen kunnen de pups langer naar buiten toe. Niet alleen wij genieten van de spelende pups in het gras, ook de pups zelf zijn niet weg te slaan. Ze hebben de mogelijkheid om zelf naar binnen en buiten te lopen en je ziet dat ze er meestal voor kiezen om buiten te blijven.

reuliggend

1 augustus (dag 39)

Weer een spannende dag voor de pups. De ballenbak die eerst binnen in de huiskamer stond hebben we met oog op het mooie weer naar buiten verhuisd en aangevuld met nog een zak ballenbakballen. Vooral het teefje vindt de bak het einde en ligt erg stoer naar haar grote broer te blaffen vanuit de bak. Meestal mag hij er niet eens bij van haar.
Daarna kwam er iemand langs samen met haar Nova Scotia Duck Tolling Retriever teefje Lenne. Lenne is nog een jong hondje van net een jaar en vond de pups geweldig, als ze niet op zoek was naar de door Evy verstopte botjes in de tuin. De pups vonden Lenne aan het begin best spannend, maar al snel durfden ze haar vanuit de ren uit te dagen. Evy vond het allemaal wel prima, maar hield het bezoek goed in de gaten.

Eef&puppys

2 augustus (dag 40)

De pups zijn nu goed gewend aan het rauwe voer en de kleine BARF hapjes die ze tussendoor krijgen, maar het is ook belangrijk dat ze leren om brok te eten. Niet iedereen is in staat om altijd vers voer te geven, of willen dit vanuit principe niet. De pups vonden de overschakeling geen enkel probleem en aten tevreden het nieuwe voer wat ze aangeboden kregen. Wat zijn ze toch gemakkelijk!
Vervolgens kwam de familie vanuit Delft op bezoek. Twee neefjes van 15 jaar en 5 jaar & ouders. De pups vonden vooral het jongste neefje ontzettend leuk, en andersom. Die zal waarschijnlijk goed geslapen hebben. De pups waren in ieder geval flink afgemat.

teefliggend

3 augustus (dag 41)

Het is ineens stukken warmer en dat is te merken aan de pups, ze zijn behoorlijk rustig. Ze liggen nu vooral in de schaduw rustig met elkaar te spelen en drinken veel. We houden ons hart vast voor de komende dagen, met temperaturen rond de 30 graden. Wel een goede reden om een badje op te zetten in de tuin zodat de pups daar lekker in kunnen afkoelen.