8e week

8e week

11 augustus (dag 49)

De activiteit voor vandaag: foto’s maken. De pups zijn vandaag zeven weken oud en daarbij allebei ruimschoots de 7 kilo gepasseerd, grote pups! Het poseren gaat steeds minder makkelijk. Ze willen rennen, spelen en de wereld ontdekken. Dan heb je toch helemaal geen tijd om op de foto te gaan? Met een snoepje, vrolijk praten en flink aaien lukt het aardig om een paar leuke foto’s te krijgen.
Allebei de pups hebben vandaag voor het eerst los mogen lopen. Kane liep braaf de hele tijd op mijn hielen, Cato heeft de wereld wat verder om zich heen onderzocht. Allebei de pups genoten van het los lopen en hadden ineens minder last van dat gekke halsbandje rondom hun nek.

 

 

12 augustus & 13 augustus (dag 50 & dag 51)

De pupjes zijn vandaag mee geweest naar Spijkenisse voor een fotoshoot bij Mara&Co Fotografie. Ze vonden de autorit erg spannend en de arme vent heeft ondanks de medicatie nog steeds last van zijn wagenziekte, dus we gaan op zoek naar iets anders. Hopelijk vinden we snel het juiste middel.
De pups hebben wel erg last van de warmte. Ze zijn snel uitgeblust en hebben eigenlijk alleen ’s avonds als het afgekoeld is zin om iets te doen. Behalve af en toe spelen in het badje en met de tuinslang zit er niet zoveel energie in. Ontzettend zielig en we hopen dat het snel wat meer gaat afkoelen. Ondertussen vermaken we ze maar met een hoop water. Ook krijgen ze regelmatig een fles gevuld met ijs, zodat ze daar lekker tegen aan kunnen kruipen. Slapen met één oor in de waterbak is ook fantastisch!

 

CatoDierentuin

 

14 augustus (dag 52)

Eerst zijn we gezellig met de pups naar de dierenwinkel geweest. Ze hebben daar een ongelofelijk leuk konijn!
Ook is er bezoek! De pups kwamen al vrolijk kwispelend naar het deurtje van de ren gerend en stonden hoopvol te wachten op een klein beetje aandacht. Niets mooiers in het leven dan bezoek, want dan krijg je aandacht.
Daarnaast hebben de pups vandaag kennis gemaakt met een exotische smaak: hert. Ze staan de laatste tijd steeds meer open voor nieuwe smaakjes en breiden hun pallet steeds verder uit. Kip, rund, lam, eend, konijn, kalkoen, zalm, tonijn en kabeljauw vinden ze heerlijk en ook hert gaat er gemakkelijk in.

 

Drinken!

 

15 augustus (dag 53)

Er stond voor vandaag een hele spannend activiteit gepland: naar dierenpark Amersfoort! De heenweg was behoorlijk spannend… 1,5 uur in de auto met de pups. Hoe zou Kane zich houden met zijn wagenziekte? Kane voor in lekker op schoot (dat gaat het beste) en Cato samen met Evy op de achterbank. Wat hebben ze het goed gedaan! Allebei hebben ze heerlijk geslapen. Na drie kwartier heeft Kane overgegeven, dus even gestopt en een klein stukje met de pups gaan lopen. Toen de stoere vent weer bijgekomen was zijn we verder gegaan met de reis.
Eenmaal aangekomen in de dierentuin hebben we de pups eerst wat te eten gegeven. Ze trokken al snel veel bekijks. Gesnuffeld met een Labrador en geaaid door een heleboel kinderhandjes. Moe van de indrukken zijn ze in slaap gevallen in de Doggyride.
Evy vond het prachtig in de dierentuin. Ze rende dol blij van ruit naar ruit om te kijken wat er achter verstopt zat. De pups hebben bijna de hele tijd in het park geslapen. Als ze wakker waren even uit de kar om lekker geaaid te worden, te kijken bij de verblijven en te snuffelen met andere honden. De hele grote ruwharige zwarte hond was toch wel een beetje spannend!
Toen was het weer tijd om terug te gaan naar huis. Op de terug weg hebben de pups allebei lekker geslapen en Kane heeft niet overgegeven. Hopen dat ie dat vol houdt op de reis naar zijn nieuwe eigenaren!

 

StudioCato

 

16 augustus (dag 54)

We hadden weer een nieuwe activiteit op de planning voor de pupjes: voor het eerst naar het water. We zijn naar een klein hondenstrandje gegaan waar het lekker rustig was. Vier verschillende honden gezien. Mama Evy vond de andere honden bij de pups in de buurt toch wel spannend, maar liet het netjes toe en ging over de pups heen staan als het te druk werd. Knappe moeder!
Cato heeft zich al vrijwel direct ontpopt tot een ware waterrat. Ze heeft zelfs per ongeluk gezwommen toen ze achter Evy aan ging! Dat was dan niet helemaal een goed plan, maar tot aan je buik in het water is hartstikke leuk. Kane ging aan het einde wel mee met zijn zusje, maar dan tot aan zijn knieën. Al een mooie stap voor de eerste keer!

 

StudioKane

 

17 augustus (dag 55)

Wat een prachtige weer hebben we vandaag, hartstikke geschikt om de pups te socialiseren met de regen! Lekker met de pupjes in het park gewandeld en gespeeld. Ze trekken zich niets aan van dat rare spul wat op hun hoofd valt. Daarna zijn ze allebei in slaap gevallen in de huiskamer.

Voor de middag stond er een drukke middag vol met bezoek gepland. Iedereen wil graag afscheid nemen van de kleine Kane, die woensdag alweer gaat uitvliegen naar zijn nieuwe gezin. De tijd is voorbij gevlogen. Cato mag lekker bij ons en mama Evy blijven!
’s Avonds hebben we foto’s gemaakt in de studio. Deze dagen staan toch wel in het teken van “de laatste keer”. In dit geval de laatste keer studio foto’s met Kane zolang die bij ons is. Ik hoop dat ik de knappe vent vaker terug mag zien voor mijn camera, maar dat gaat vast goed komen!

 

7e week Laatste dag & afscheid