3e week

7 juli (dag 14)

De ogen van de pups gaan langzaam steeds verder open. We hebben ook het idee dat ze af en toe “schrikken” van een hard geluid, maar het is lastig in te schatten. Wie weet draaien ze hun kop wel die kant op vanwege de luchtverplaatsing die ze voelen. We wachten nog maar even geduldig af, de pups ontwikkelen zich in hun eigen tempo.

Ondertussen kruipen ze ook al behoorlijk vaardig door de werpkist heen. Waarbij we ze eerst moesten helpen om mama te vinden komen ze nu vanuit iedere hoek naar haar toe geschoten zodra ze een poot in de werpkist zet. Ze maken ontzettend goed gebruik van hun neus. Zodra je ze optilt hoor je ze snuffelen, erg schattig.

De pups zijn ook deze week weer allebei flink aangekomen. De reu heeft de twee kilo gepasseerd met zijn 2200 gram en het teefje volgt hem op haar eigen tempo met 1970 gram. Langzaam beginnen ze allebei op hun eigen tempo te groeien en begint het reutje verder uit te lopen vergeleken met zijn zusje.

8 juli (dag 15)

Wat een ander gezicht nu de ogen van de pups zo goed als open zijn! Er ligt nog een soort waas over de ogen van de pups, het vliesje. Dit zal over een paar dagen weggetrokken zijn. Vooral het teefje doet erg haar best om ons al te volgen met haar ogen en ons aan te kijken wanneer ze op schoot zit.

Het reutje houdt zich er allemaal wat minder mee bezig, zijn doel is vooral om goed te gaan lopen. Het zichzelf vooruit trekken op zijn voorpoten gaat hem prima af, maar het stevig op zijn achterpoten staan is toch een andere vaardigheid.

Kop

9 juli & 10 juli (dag 16 & dag 17)

De eerste onbeholpen stapjes met de achterpoten erbij worden nu gezet. Het is nog steeds erg wankel en ze vallen gauw weer om, maar wat een mooi gezicht is het zeg. Het zal niet lang meer duren voordat ze vaardig door de werpkist heen zullen huppelen. De pups hebben al wel duidelijk ontdekt dat ze op vier poten sneller bij mama haar melkbar zijn dan lopend.

Wat ook nog leuk nieuws is om te melden, we zagen net dat het reutje begon met spelen met mama. Evy vindt deze nieuwe situatie nog behoorlijk spannend en heeft uiteindelijk besloten om van buiten de werpkist naar het idiote gedoe te gaan kijken.

Week2-reu

11 juli, 12 juli & 13 juli (dag 18, dag 19 & dag 20)

Nu de pups zo druk bezig zijn met goed leren lopen en ondertussen ook de vaardigheid in elkaars oren hangen onder de knie proberen te krijgen hebben we besloten dat het tijd wordt om de ren op te zetten, zodat de pups wat meer ruimte en vrijheid hebben om de omgeving te verkennen. Ze zijn nog te klein en staan nog niet stabiel genoeg op hun poten om zelf de werpkist uit te klimmen, dus daar helpen we ze een handje bij.

Evy begint al wat meer te wennen aan het spelen van de twee pups en alle nieuwe geluiden die daarbij horen, maar ze zoekt nog wel af en toe steun. Als ze niet meer weet wat ze met het tweetal aan moet wast ze er één, probleem opgelost. Gaat de ander dan toch verder? Dan krijgt die ook een wasbeurt van mama.

Het is erg leuk dat de pups bezig zijn met het ontwikkelen van hun vocabulaire, maar af en toe schrikken we ons een hoedje wanneer één besluit dat ie het op een krijsen zet. Dit deden ze al wanneer ze het ergens niet mee eens was, maar het lijkt wel alsof ze nu ook aan het oefenen zijn met het volume er van. Vooral tijdens het spelen ontdekken ze allemaal nieuwe geluiden.