2e week

30 juni (dag 7)

Een nieuwe week met Evy en de Golden tweeling is aangebroken! We zijn aller eerst ontzettend trots op ons gouden meisje hoe ze alles heeft opgepakt. Van compleet ontheemd en de kluts kwijt naar een (bijna) volleerde moeder. Haar instinct heeft zich fantastisch ontwikkeld!

Met het aanbreken van een nieuwe week kunnen we ook goed zien dat de pups allebei netjes hun geboortegewicht hebben verdubbeld. Het reutje weegt nu 1400 gram en het teefje 1180 gram. We zien aan het tempo waarmee ze aankomen dat het verschil tussen beide pupjes langzaam iets groter wordt. Ze komen allebei netjes rond de 100 gram aan per dag.

1 & 2 juli (dag 8 & dag 9)

De pups en Evy hebben behoorlijk last van de hittegolf van de afgelopen dagen. Eef gaat alleen de werpkist in wanneer het noodzakelijk is en zoekt daarna de koele tegels weer op. Hierdoor mogen wij de pups weer wat vaker zelf wassen.

Ook de pups zoeken de koelte duidelijk op. Zo liggen ze nu vaker op hun rug en wat verder van elkaar af. We hebben een bevroren fles in de werpkist gelegd met een handdoek er omheen en daar liggen ze graag tegen aan. Erg grappig om te zien dat ze al snel door hebben dat ze beter afkoelen wanneer ze met hun buik of pootjes tegen de fles aan liggen, iets wat ze dan ook regelmatig doen.

We hopen voor zowel moeder als kinderen dat deze idioot warme dagen weer snel voorbij zijn, want dit is behoorlijk sneu. De pups hebben ook weinig energie om nog iets anders te doen behalve slapen en eten.

30juni

3 juli & 4 juli (dag 10 & dag 11)

Voorzichtig beginnen er spleetjes te ontstaan bij de ogen van de pups. Veel zullen ze nog niet zien, ook omdat er nog een vliesje rondom de oogbol heen zit, maar het is in ieder geval de eerste dag. De oortjes komen ook voorzichtiger steeds losser van de kop te staan en je ziet dat ze meer controle over de spieren er omheen krijgen, waardoor ze de oren af en toe een stukje omhoog trekken.

Wat ook ontzettend leuk is, tijdens het drinken zijn ze af en toe druk aan het kwispelen. Het is een ontzettend schattig gezicht om te zien hoe die staartjes van beide pups druk heen en weer bewegen terwijl ze bij mama liggen te drinken. Buiten dat zijn ze tijdens het slapen ook ontzettend vertederend. Net alsof ze al volleerde hardlopers zijn rennen ze in hun dromen ongetwijfeld rondjes over nog compleet onbekend terrein begeleid met de serie piepjes die ze zichzelf al eigen hebben gemaakt.

Al dit soort ontwikkelingen volgen zichzelf beetje bij beetje op, waardoor de pups iedere dag weer een beetje meer “echt hond” worden. Ondertussen groeien ze nog steeds als kool en komen iedere dag nog rond de 100 gram aan.

Teefje

5 juli & 6 juli (dag 12 & 13)

De ogen beginnen steeds verder open te gaan. Af en toe zijn ze zelfs duidelijk een stukje open en kijken ze je met zwarte halve oogjes aan, maar het volgende moment zitten ze weer iets verder dicht. Het zal niet lang duren voordat ze hun ogen echt open gaan doen!

Langzaam beginnen we bij te komen van de bizarre hitte van de afgelopen dagen. De beestenboel is nog iet wat duf, maar er is alweer meer leven in de werpkist. De koele fles wordt nog steeds regelmatig opgezocht door de pups. Evy vindt het gelukkig koel genoeg om weer lekker bij de pups te slapen, hoewel ze nog wel af en toe naar de tegels verhuisd.