7e week

4 augustus (dag 42)

Één van die grote momenten is vandaag aangebroken, de pups zijn zes weken oud en mogen voor het eerst naar de dierenarts voor hun inenting. Spannend! Toen we vanochtend beneden kwamen troffen we een ravage en twee vieze puppy’s aan. Aangezien onze afspraak om 09:00 gepland stond hebben we de pups gauw in bad gedaan, de boel opgeruimd en daarna snel naar de dierenarts. Gelukkig waren we maar een paar minuten later en liep de dierenarts een beetje uit.

In de praktijk had het tweetal een hoop bekijks. Alle assistentes zijn bekend met het verhaal van de twee Golden dikkerdjes die geboren zijn met behulp van een keizersnede en ze vonden het dan ook erg leuk om ze (weer) te zien.
“Wat zijn ze groot geworden.” En “wat hebben ze een mooie grove bouw” hoorden we het meesten. Ze zijn ook (gelukkig) niet meer de 620 en 680 gram die ze wogen bij hun geboorte. Het werd in ieder geval wel duidelijk dat de pups er super goed en verzorgd uitzagen!
Bij de dierenarts zelf hebben de pups zich erg stoer gedragen. Stonden netjes op de behandeltafel, liepen daar nieuwsgierig rond en hebben geen kick gegeven toen ze geënt werden. Daarna nog een lekker koekje en toen weer terug naar de wachtruimte waar het gestoei met de nieuwe paspoorten begon. Gelukkig zijn we er allemaal uit gekomen en hebben de pups nu een mooi Europees paspoort volgens de nieuwe wetgeving!

 

5 augustus, 6 augustus & 7 augustus (dag 43, dag 44 & dag 45)

De pupjes kregen nieuw kwispelend bezoek, namelijk Sam van de mensen die Kane gaan krijgen. Sam vond de pups erg leuk en heeft gezellig met zijn toekomstige maatje gespeeld. Evy bekeek alles vanaf een afstandje en accepteerde het goed.
Om de pups te socialiseren met verschillende mensen, kinderen, geluid en andere omgevingen zijn wij een keer met de pups naar het tuincentrum geweest in Hellevoetsluis. De pups zaten in de Doggyride, zodat ze niet zoveel hoefden te lopen. Gezellig een tijdje rond gelopen, aangehaald door verschillende mensen en daarna tevreden in slaap gevallen. Tijd om weer terug naar huis te gaan.
Eenmaal thuis hebben ze een aantal uur geslapen en daarna hebben we nog een rondje gedaan aan de lijn in het park. De pups beginnen steeds meer te wennen aan netjes mee lopen. Vooral Cato gaat nu met sprongen vooruit.
Verder plannen we af en toe een dagje rust in voor de pups. Ze hebben af en toe de tijd nodig om alle prikkels van de afgelopen dagen te verwerken en hier in thuis en in het park lekker te spelen.

Pagepups

8 augustus & 9 augustus (dag 46 & 47 dag)

Bij puppy’s hoort ook bezoek. Zaterdag hebben we een BBQ georganiseerd voor een groep vrienden. De pups vonden alle aandacht en het bezoek erg gezellig. Ze zijn van schoot naar schoot getild en toen ze moe waren weer terug in de ren gezet, zodat ze lekker konden gaan slapen. Ontzettend leuk om te zien hoe de staartjes van het tweetal vrolijk heen en weer zwiepen bij alle aandacht die ze kregen!
Buiten de dagelijkse wandeling in het park om hebben de pups met Banjer gespeeld, een Golden Retriever reu van bijna zeven jaar. Banjer was ontzettend lief, rustig en voorzichtig met de pups. Het tweetal vond het prachtig om met een andere Golden te kunnen spelen, daar gaat hun voorkeur toch echt wel naar uit.

10 augustus (dag 48)

Af en toe plannen we een dagje in waar op we het lekker rustig aan doen met de pups. Beetje wandelen door de wijk aan de lijn of in de Doggyride en voor de rest slapen. Op die manier proberen wij te voorkomen dat de pups overprikkeld raken. Richtlijn is om één grote activiteit te plannen, dan een rustdag, dan één kleine activiteit, weer een rustdag, één grote, etc. In de praktijk pakt het vaak ietsje anders uit en er moet altijd gekeken worden naar de individuele hond, maar dit is over het algemeen wel een aardige richtlijn.

6e week 8e week