1e week

20 september – dag 1

Hoera, daar zijn ze dan eindelijk! De pupjes van Tane en Evy zijn vandaag (20 september) geboren en doen het super! Toen de eerste pup er eenmaal uit was om 01:20 verliep de bevalling soepel. Om 04:10 waren ze alle vier springlevend en actief aan het drinken bij mama.

De puppy’s waren eenmaal ’s ochtends tijdens het volgende weegmoment wel wat afgevallen, maar dat is heel normaal. Gelukkig zat het er 12 uur later weer dubbel en dwars aan. Sterker nog, ze waren zelfs al aangekomen!

Aan het eind van de middag kwam de dierenarts langs om te zien of alles goed ging met de pups. Verhemelte gecontroleerd, naar de hartslag geluisterd, etc. Ook moeder is nog uitgebreid bekeken. Conclusie: zowel mam als puppy’s in goede conditie!

 

21 september – dag 2

De tweede dag stond in het teken van eten, slapen en schoongemaakt worden door mama. Dit was goed te zien, want alle pups wogen 600 gram of meer! Teefje lila is al wat voortvarend, die doet namelijk niets liever dan door de werpkist heen kruipen voor het lekkerste slaapplekje. Teefje roze doet af en toe met haar mee, terwijl teefje rood en reutje bruin het wel prima vinden bij mama.

Drinken

22 september – dag 3

Goh, dat slaapt toch wel erg lekker… zo onder de doodligrand. Alleen een beetje vervelend dat je daarbij de mensen af en toe een hartverzakking bezorgd. Niet alleen de mensen hier thuis, maar ook alle leuke mensen die meekijken met de webcam!

Af en toe ontvangen we bezorgde berichtjes met “ik tel er maar drie, waar is nummer vier?” Snel kijken bij de werpkist om te zien of het echt zo is, om er snel achter te komen dat er een kleine boef verscholen ligt onder de rand. We zijn er druk mee.

Evy haar kwartet is fanatieker geworden in kruipen, tot frustratie van mama die haar kroost liever op één plek bij haarzelf houdt. Af en toe ligt ze ons vanaf het randje van de werpkist wanhopig aan te kijken en begint vervolgens te piepen, in de hoop dat wij haar kinderen weer in het gareel willen brengen. Dit doen we natuurlijk, maar heel veel zin heeft het niet. De donderstenen kruipen al snel weer vrolijk rond door de werpkist. Sorry Evy meisje!

Kusje

23 september – dag 4

Dik, dikker… dikst! Evy zorgt erg goed voor haar pups en geeft blijkbaar slagroom, want teefje rood is zelfs al 830 gram! De lichtste pup, teefje roze, weegt nu 740 gram. Ze zijn dus allemaal lekker rond! Vandaag zijn ze allemaal een beetje aan het mopperen, waarschijnlijk zijn ze toe aan het weekend. Toch eerst nog even puppygym en daarna lekker drinken bij mama.

Puppygym is eigenlijk “vroeg neurologisch stimuleren”. Dit zijn vijf kleine oefeningen die bijdragen aan het probleemoplossend vermogen, de stressbestendigheid, hebben een sterker immuunsysteem, zijn gezonder en leren sneller bij. Aldus het onderzoek van het Amerikaanse leger. Deze oefeningen worden van dag drie tot en met dag zestien uitgevoerd. Het wordt ook wel het “Biosensor Program” genoemd.

Klavertje vier

24 september – dag 5

Het leven begint een normaal ritme aan te nemen. Evy verzorgt haar pups, Cato staat over het randje mee te kijken en maakt gebruik van ieder moment om zelf ook even de pupjes te wassen en wij doen ons ding er omheen.

Iedere dag puppygym. Af en toe een hartaanval omdat er een pup onder de doodligrand ligt te slapen en een hoop vertederende blikken in de werpkist naar al het pracht dat daar ligt. Wat is dit toch genieten zeg!

We merken duidelijk aan de pups dat ze steeds meer gewend raken aan aangeraakt worden. Waar ze in het begin direct begonnen te piepen liggen ze nu heerlijk op schoot te slapen. Nog niet lang, want ze willen toch wel weer graag terug naar mama… maar het begin is er!

Rood week 1

25 september – dag 6 & 7

Spannend, er komt bezoek! Deze dagen komen er vrienden en familie op bezoek om de nieuwe puppy’s te bewonderen. Beschuit met muisjes zijn ingeslagen en de pups slapen alvast wat bij, zodat ze zo meteen vol op nieuwe indrukken op kunnen doen.

Mama Evy en grote zus Cato vinden het bezoek allemaal erg gezellig. Iedereen wordt met luid gejoel onthaald. De pups moeten nog even wennen aan de vreemde geurtjes, maar ze doen het super! Eef vindt het goed voor even, maar daarna wil ze haar kinderen toch snel weer terug.

Deze laatste paar dagen van de week staan gelijk met nog een andere mijlpaal. Alle pups zijn namelijk boven de kilo en hebben daarmee ook hun geboortegewicht verdubbeld! Teefje rood is nog steeds koploper, maar ook de rest doet niet van haar onder en komen goed aan.

Als afsluiting van deze week hebben we de stamboomnamen opgestuurd naar de Raad van Beheer. We houden de namen nog even geheim totdat ze zijn goedgekeurd, maar we willen al wel graag het thema bekend maken! Namelijk…. struiken. We gaan gebruik maken van de Engelse benamingen.

Drie teven