8e week

8 november – dag 50

De ochtend had een nieuwe ervaring in petto voor de puppy’s! Ze mochten die ochtend naar Trimsalon Joyce, waar ze voor het eerst een beetje geknipt zijn, lekker geborsteld, de nageltjes zijn gedaan, oortjes en tandjes zijn bekeken en niet geheel onbelangrijk: uitgebreid geknuffeld.

De puppy’s vonden het allemaal maar gek. Die borstel is veel leuker om in te bijten en waarom houd je mijn pootje vast? Zo kan ik niet spelen! Eenmaal in de bench vielen ze alle vier direct in slaap en was mama Evy aan de beurt voor een opfrisbeurt. Haar mooie vacht begint er nu door alle hormonen uit te vallen, dat hoort er (helaas) bij. Gelukkig komt ie vanzelf weer terug!

Eenmaal thuis kwam er nog bezoek voor Noor en ’s avonds was het tijd om terug te gaan naar de dierenarts voor de vaccinatie. Paspoortjes opgemaakt en toen weer terug naar huis. Het was te merken dat het een hele drukke dag was geweest voor de pups, want ze waren niet te houden. Druk blaffend en brommend renden ze achter elkaar aan door de ren. Uiteindelijk vielen ze toch in slaap en werden alleen nog even wakker voor hun maaltijd voor het slapen, wat een rust… 🙂

9 november, 10 november & 11 november – dag 51, dag 52 & dag 53

Na een paar drukke dagen was het tijd om weer rustig aan te doen. Nu de pups voorbij de 7 weken zijn, is het ook tijd om meer te oefenen met aan de lijn te wandelen en lekker buiten te komen en zonder de rest van het nest kennis te maken met de wereld.

Dit houdt dus in dat alle pups één voor één mee mogen wandelen samen met Evy en Cato. Ze hebben al kennis gemaakt met regen, plassen regen, modder en wandelen in het donker. De halsband kriebelt nog flink, maar hoe je je pootjes bevrijd uit de riem is al een koud kunstje.

Tot nu toe vinden de pups het wandelen ontzettend leuk, al was de hijskraan die er stond wel even gek. Gelukkig liepen ze er dapper langs!

Indie

12 november – dag 54

Net als met het vorige nest hadden we een etentje georganiseerd voor mijn vrienden om de puppy’s te zien. Het viel ons meteen op dat de puppy’s niet meer onder de indruk zijn van grote groepen in de huiskamer. Iedereen werd kwispelend begroet en er werd uitbundig gespeeld met iedereen die maar wilde. Nog even eten en daarna was het tijd om te slapen, zodat wij konden eten. Prioriteiten. 😉

Bella

13 november – dag 55

Soms heb je van die gekke ideeën… Zoals vandaag. We hadden besloten dat het wel erg leuk was om kerstfoto’s te maken met de pups en het resultaat mag er wezen! Alle pupy’s hebben zich als knappe modellen gedragen, inclusief de kapsones (dat snoepje? Die ga ik écht niet eten).

Daarnaast hadden we nog iets anders leuks in petto ter socialisatie! De dreumis van kennissen kwam langs. Alle pups vonden hem prachtig, zeker toen hij over de grond begon te kruipen. Er werd gezellig mee gerend en gehobbeld over de vloer. Zelfs zo dat we besloten dat het tijd was om terug te gaan in de ren, om de kennismaking voor beide kanten positief te houden. Nog even een speeltje geven aan de puppy’s en toen was het tijd om weer naar huis te gaan (en voor de pups om te gaan slapen).

Buxus

14 november – dag 56

De tijd vliegt voorbij en het einde nadert nu toch echt, ook al proberen we dat nog een beetje te ontkennen. Het is een ontzettend leuk nest en stuk voor stuk zijn het prachtig mooie pups (van binnen en van buiten) waar we trots op zijn en die we ongelofelijk gaan missen!

De puppy’s hebben de laatste ontworming van ons gekregen. De eerste ontworming was met Banminth, de tweede met Drontal pup en vandaag met Milbamax. Door af te wisselen hopen we resistentie te voorkomen of de kans er op in ieder geval te verkleinen. Het advies aan alle kopers is om hier mee verder te blijven gaan.

Allemaal

15 november – dag 57

De laatste dag dat alle puppy’s bij elkaar zijn. Eigenlijk is het onvoorstelbaar. Ons huis nu gevuld met alle geluiden die de pups maken, maar zo meteen stil en leeg. We grapten al dat de houten tuintafel snel naar binnen moest, om het gat van de ren op te vullen. Nu nog iets bedenken wat de stilte die de pups achter gaan laten op vult. 🙂

Vandaag in ieder geval nog lekker genieten! Er stond een fotoshoot op de planning bij Mara & Co Fotografie in Spijkenisse. Lianne heeft ook foto’s gemaakt van het vorige nest (de WC rollen) en we besloten dat het erg leuk was om dat met dit nest te herhalen.

Zo’n nieuwe studio is toch anders dan die van thuis. Eigenlijk kom je handen tekort met het puppy’s op de foto zetten, maar volgens mij zijn er een aantal toch goed gelukt! Nu is het wachten op het eindresultaat, we zijn erg benieuwd! De puppy’s liggen heerlijk te slapen, bij aan het komen van de lange rit en alle indrukken in de studio.