2016: Tane & Evy

Evy haar tweede nest zal met de knappe Int. Show Ch. Majik Finders Keepers “Tane” zijn. Een heerlijke relaxte reu die toen wij op bezoek waren ons vrolijk kwam begroeten en het hele gesprek op onze voeten heeft gelegen. Zijn mooie bouw en heerlijke karakter, samen met zijn stamboom en goede gezondheid hebben ons doen besluiten dat hij een mooie match zou zijn met onze Ella v.d. Dalemhoeve “Evy”. We kijken ontzettend uit naar deze leuke combinatie!

Het is nu wachten totdat ons meisje weer loops wordt, dit zal naar verwachting in juni – augustus 2016 zijn. De dracht van een teef duurt gemiddeld 63 dagen en daarna blijven de pups 8 weken bij ons, zodat ze de tijd hebben om op te groeien en de basis te leggen voor de grote wereld. Onder werkwijze is meer te lezen over hoe wij onze pups voorbereiden op de toekomst met hun nieuwe gezin.

Karakter

Verwacht worden vrolijke open pups die het leuk vinden om iets te ondernemen met de eigenaar. Aangeraden wordt om iets te ondernemen met honden uit deze combinatie. Dit kan een sport op de hondenschool zijn, maar ook regelmatige lange wandelingen, fietsen, hardlopen en hersenwerk zijn ontzettend leuk om te doen met een hond. Iedere Golden doe je een plezier met leuke activiteiten!

De pups zullen op basis van hun karakter geplaatst worden bij de gezinnen. Dit gebeurd tijdens een gezellige middag met alle pupkopers wanneer de pups rond de 7 weken oud zijn.

Gezondheid

Allebei de ouderdieren voldoen aan de gestelde eisen van de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland. Dit houdt in dat ze getest zijn geröntgend voor de heupen en ellebogen en de ECVO-oogtest hebben gehad. Tane en Evy hebben hier allebei HD A op en de ellebogen en ogen zijn vrij verklaard.

Naast deze gezondheidsonderzoeken, zijn ook beide honden getest via het DNA op Ichthyosis (ICT-A), PRA 1 en PRA 2. Tane is voor alle drie de aandoeningen vrij verklaard. Evy is op beide vormen van PRA vrij, voor Ichthyosis is zij lijder (n/n). In combinatie met de vrije uitslag van Tane zal dit betekenen dat alle pups door middel van vererving drager (N/n) zullen zijn van deze afwijking. Ze kunnen zelf nooit last krijgen van deze schilfers, maar kunnen het wel door geven aan hun nakomelingen. Omdat zowel Evy als Tane vrij zijn van beide versies van PRA, zullen de pups door vererving ook vrij (N/N) zijn.

Stamboom

Tane is van oorsprong afkomstig uit Finland, maar woont tijdelijk hier in Nederland bij de kennel Sequins. Hij heeft in zijn stamboom prachtige Scandinavische lijnen zitten, die mooi aansluiten op Evy haar achtergrond. Het thema van dit nest is nog niet bekend, maar zodra die besloten is zal die op de website geplaatst worden. Wij maken gebruik van thema’s en de kennelnaam “from The Dutch Coast” zal achter de door ons gegeven naam van de pup komen te staan. Een voorbeeld is “Hanami Heaven from The Dutch Coast”. Hierbij is Hanami Heaven (thema: Rituals) de naam van de pup die wij hem hebben gegeven en “from The Dutch Coast” de kennelnaam.

StamboomTane&Evy

De wachtlijst voor deze combinatie zit inmiddels vol.

Wij zijn nog op zoek naar een gastgezin voor een teefje uit deze combinatie!

Neem gerust contact met ons op om een keer langs te komen en kennis te komen maken met Evy en met ons.