7e week

1 november – dag 43

Op de dag dat de puppy’s 6 weken oud zijn geworden, stond ook de afspraak met de chipper van de Raad van Beheer gepland. Alle pups zijn nu voorzien van hun stamboomnaam en er is DNA afgenomen voor hun DNA profiel, om aan te tonen dat de ouders ook inderdaad de ouders zijn. We kunnen nu officieel aan jullie voorstellen:

Teefje lila: Golden Dewdrop from The Dutch Coast

Teefje roze: Rose of Sharon from The Dutch Coast

Teefje rood: Seaside Mahoe from The Dutch Coast

Reutje bruin: Balm of Gilead from The Dutch Coast

Daarnaast zijn de puppy’s allemaal netjes weer een kilo aangekomen en hebben we een goed idee van wie welke pup gaat krijgen, maar dat houden we nog even spannend! 5 november is het zo ver, dan gaan we bekend maken welke pup naar welk gezin zal gaan.

2 november – dag 44

Lekker een dagje bijslapen! Buiten in de tuin spelen is heerlijk, maar helaas laat het herfstweer dat niet altijd meer toe. De ballenbak is veranderd in een zwembad voor de puppy’s, dit hadden ze alleen niet verwacht… verbaasd werden de natte pootjes gewassen. Met een klein laagje durfden ze er nog wel in, maar toen het nog meer ging regenen was de pret er snel vanaf en wilden ze weer naar binnen toe. Lekker afdrogen en daarna met een gevulde maag weer slapen!

Lila - 7e week

3 november – dag 45

Na een dag lekker bijkomen, stonden er vandaag weer plannen op de agenda voor de puppy’s! Een vriendin kwam samen met haar Golden Retriever Nouri langs en daarna zijn we naar het Hartelpark gereden in Spijkenisse, voor een heuse herfstfotoshoot!

Dit was de eerste keer dat de puppy’s lekker los mochten spelen buiten. De blaadjes en de pompoenen vonden ze prachtig, tijd om te poseren hadden ze echt niet. Er kwam nog een Border Collie kijken, maar ook daar was absoluut geen tijd voor. Rennen, spelen en vliegen!

Uiteindelijk is het de fotograaf toch gelukt om foto’s te maken, we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat! Voor nu is het tijd om te eten en daarna lekker te gaan slapen. De autorit ging in ieder geval goed, ze hebben heerlijk liggen slapen.

Buxus - 7e week

4 november – dag 46

Morgen is de dag dat alle pupkopers te weten gaan komen welke pup naar wie toe gaat. Wij hebben de afgelopen dagen de puppy’s al aangesproken met hun nieuwe naam, maar voorlopig luisteren ze nog beter naar “puppy” en “eten”, dus daar ligt zeker nog een taak voor de nieuwe eigenaren!

De tijd met de pups vliegt voorbij en iedere keer leren ze weer nieuwe dingen en ontdekken ze de wereld. Vier ondernemende, open en vrolijke pups. Niets zo leuk als samen met grote zus Cato door de huiskamer rennen en spelen. Veters los trekken, vanuit de bank enkels “aanvallen” en dan vervolgens tevreden in slaap vallen. Het zijn echte hondjes!

Indie - 7e week

5 november – dag 47

Een paar minuten voor tijd stonden de eerste pupkopers al voor de deur! Het is jullie vergeven. 😉 Onder het genot van een kop koffie of een kop thee nam iedereen plaats. Cato kwam haar knuffel laten zien terwijl Evy vertelde hoe het met haar ging. Erg leuk natuurlijk, maar dat is niet waar iedereen voor is gekomen…

Van een vriendin van mij hadden we ontzettend leuke pakketten gekregen voor de puppy’s in de kleur van hun nestbandje. Iedereen kreeg het pakket met de naam van hun pup er op en dan tegelijk uitpakken! Vanaf vandaag is teefje lila Noor, teefje roze Indie, teefje rood Bella en reutje bruin Buxus!

Daarna was het tijd om alle puppy’s in de auto te doen en naar het verrassingsuitje te rijden! De rit ging naar Ouddorp, opnieuw een langer stuk voor de puppy’s. Aan het begin waren ze onrustig, maar toen we eenmaal uit de stad waren sliepen ze lief.

Eenmaal aangekomen stonden we bij kinderboerderij de Mekkerstee. De pups waren ontzettend nieuwsgierig toen ze de auto uit kwamen en eenmaal aan de lijn stonden ze al snel oog in oog met een Shetlander. Even geoefend met aan de riem lopen en kijken bij de kippen en daarna op de arm (ivm de gewrichten) naar de geiten in de melkstal. De puppy’s vonden dit toch wel erg spannend! Veel geiten, hoop mensen en veel verschillende geluiden.

Dit in combinatie met de andere indrukken zorgde ervoor dat de pups al snel in slaap vielen, dus het was tijd om weer naar huis te gaan. Het was een geslaagde dag, waar de puppy’s ’s avonds nog van bij moesten komen!

Bruin - 7e week

6 november – dag 48

Het is een rustige dag met de puppy’s diep in slaap. Af en toe worden ze even wakker voor een hapje te eten en om even met elkaar te spelen, maar daarna storten ze snel weer in slaap. Het was gisteren ook een drukke dag en de komende dagen hebben we nog meer activiteiten gepland staan voor ze!

Roze - 7e week

7 november – dag 49

Een dag voordat de puppy’s zeven weken oud worden stond er een bezoek bij de dierenarts gepland! Bella (rood) en Buxus (bruin) hadden geen probleem met het op de tafel staan, maar Indie (roze) en Noor  (lila) vonden het toch wel even spannend. Gelukkig draaiend ze allebei al snel bij! Het bloed afnemen voor de titratie was wel even wat lastiger, maar ook dat is gelukt. Ze zijn alle 4 gezond verklaard! Indie en Noor wegen 5,9 kg, Bella 6,3 kg en Buxus 6,7 kg.

’s Avonds werden we gebeld door de dierenarts met de uitslag van de titers. Helaas zijn de puppy’s onvoldoende beschermd. Morgenavond gaan we dus opnieuw langs voor de vaccinatie. In verband met de puppycursus en de socialisatie is het belangrijk dat pups goed gevaccineerd zijn, zodat ze (redelijk) veilig blootgesteld kunnen worden aan omstandigheden. Natuurlijk is het niet aan te bevelen om drukke plekken op te zoeken zolang de pup nog niet volledig beschermd is. Dit kan worden aangetoond door een nieuwe titer te doen, maar dit kan pas 4 – 6 weken na de vaccinatie.