Dekking & dracht

Evy heeft ons deze keer laten wachten! Ruim twee weken later dan voor haar gebruikelijk is, werd Evy dan toch loops op 7 juli. Snel onze spullen ingepakt en die vrijdag zijn we vertrokken naar de Gelderse Achterhoek, om vakantie te houden in de buurt van Tane. Toen was het wachten op de juiste uitslagen en ja hoor, 17 en 18 juli heeft het koppel twee vlot lopende dates gehad. Nu is het afwachten of deze ook succesvol zijn geweest!

05-08-2016: De eerste 2,5 week van de (hopelijke) dracht zitten er op! Aan Evy zijn duidelijke veranderingen te merken, zowel qua gedrag als uiterlijk. Het is natuurlijk even afwachten of ze inderdaad drachtig is, of dat het een reactie is op een schijnzwangerschap. Dit weten we als het goed is op 18 augustus, want dan staat de echo gepland. De belangrijkste veranderingen voor nu gedragsmatig zijn dat Evy ontzettend knuffelig is, liever niet alleen gelaten wordt en aan het bedelen is. Lichamelijk oogt ze achter haar ribben boller en haar melklijsten en tepels beginnen op te zetten.

Modderhoofd

12-08-2016: De tekenen die Evy vertoont worden steeds duidelijker. Melklijsten worden steeds duidelijker, de structuur van Evy haar vacht verandert iets, maar ze begint nu ook duidelijke gedragingen te vertonen die ze de vorige dracht ook had. Zo wil Eef liever niet meer over bruggen lopen (alle vormen en maten) en wil ze ook een kontje om de auto in te komen. Daarnaast heeft ze minder zin om te wandelen, de bank ligt lekkerder, en neemt haar conditie ietsje af. We tellen af naar de echo!

Yes!

18-08-2016: De echo heeft ons vermoeden doen bevestigen, we hebben vier mooie vruchtjes mogen bewonderen op de echo! Ondertussen is Evy al een paar kilo dikker en heeft ze duidelijke melklijsten. Ook begint haar vacht langzaam te wijken. Verder hebben we het idee dat ze in de ochtend wat misselijk is, omdat ze dan niet alles opeet wat we haar aanbieden. Gelukkig is mevrouw niet zo heel kieskeurig, dus er blijft nog genoeg over wat ze wel eet!

7weken

12-09-2016: We zijn begonnen met het aftellen! De röntgenfoto heeft de echo nogmaals bevestigd, Evy mag hopelijk moeder worden van vier pupjes. Alle kleine monsters waren even groot qua formaat en lagen met hun koppie al de goede kant op, dus we hopen dat Evy geen stuitligging erbij zal hebben en alle pups op de goede manier geboren gaan worden. Het blijft nog even spannend en we tellen ondertussen (lichtelijk ongeduldig) af naar 19 september.