4e week

11 oktober – dag 22

Voorlopig is de werpkist nog spannend genoeg. Teefje rood en reutje bruin kruipen af en toe voorzichtig wel even naar buiten en tijdens het verschonen van de werpkist zitten de pups ook even in de ren (en andersom). Vooral teefje lila verkiest de veiligheid van de kist boven het grote avontuur. Teefje roze blijft meestal bij haar zus.

Nu de pups verplaatst zijn en het paneel overdag uit de werpkist is duikt Cato er regelmatig bij om haar broertje en zusjes een uitbundige wasbeurt te geven. Aan het begin stuiterden ze door de werpkist heen, maar nu heeft ze door dat ze beter ietsje zachter kan poetsen. Ze blijven in ieder geval lekker schoon zo!

12 & 13 oktober – dag 23 & 24

De ren wordt steeds meer verkend. Ook teefje roze en lila hobbelen nu achter hun stoere zus en broer aan. Het is allemaal nog erg spannend, maar ze komen steeds losser en hebben steeds meer de drang om de boel te verkennen.

Het bezoek komt regelmatig en is erg interessant om op te kauwen. De tandjes komen goed door en inmiddels weten de puppy’s ook hoe ze daar kracht mee moeten zetten, auw! Tenen, handen en veters zijn niet meer veilig. Ook de oren van grote zus Cato zijn bestempeld als prima kauwmateriaal.

4e week allen

14 oktober – dag 25

Dat was vies! Rillend van de vieze smaak zijn de puppy’s voor de eerste keer ontwormd. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van Banminth. Pupje roze kreeg een beetje diarree, maar bij de rest is het allemaal gelukkig goed gegaan. We hebben de meest gekke bekken voorbij zien komen terwijl de pups probeerden om de smerige pasta uit hun bek te krijgen, maar helaas… het moet er toch echt in.

Bruin

15 oktober – dag 26

Een nieuwe stap in het groot en stoer worden: de huiskamer verkennen. Alle kabels veilig opgeborgen, al het breekbare materiaal en andere kostbaarheden hoog weg gezet en toen alle puppy’s in de huiskamer. Eerst wisten ze niet helemaal of ze het nu wel zo’n leuk idee vonden, maar toen ze er achter kwamen wat een zee aan ruimte er was begonnen de bokkesprongen. Alles wat ze tegen kwamen moest op gekauwd worden. Oeps… we hadden toch nog wat dingen over het hoofd gezien!

Hap

16 oktober – dag 27

Vandaag hebben we een drukke dag voor de boeg, alle pupkopers komen namelijk tegelijk op bezoek! Aan het einde van de ochtend stond iedereen voor de deur. Nadat er kennis was gemaakt werd het tijd om alle puppy’s erbij te halen, heerlijk knuffelen met de toekomstige baasjes en indrukken op doen. Neuzen, oren en brillen zijn uitgebreid gewassen en ook op de nodige vingers is geknaagd.

Alle pupkopers mochten daarna hun kennis testen tijdens de Pupquiz! Het was ontzettend gezellig en iedereen heeft weer een hoop informatie meegekregen over de kleine pluizebolletjes die over een paar weken mee naar huis mogen.

Om de gezellige dag af te sluiten was er nog een uitgebreide lunch waarbij er alle ruimte was om nog wat vragen te stellen en gezellig met elkaar te praten. Ondertussen waren de puppy’s nog diep in coma, want dat waren toch wel een hoop indrukken allemaal!

Lila

17 oktober – dag 28

Rondlopen in de huiskamer is een koud kunstje geworden. De beste slaapplek is onder de bank, dan zijn ze je namelijk kwijt en gaan ze zoeken. Erg leuk! De leukste plek om te spelen is boven op het grote hondenkussen samen met zus Cato en mama Evy.

Veters, tenen en vingers zijn nog steeds uitermate geschikt als kaumateriaal, maar ook de tafel, het kleed en elkaar werkt prima. We besloten dat het tijd was dat ze die tandjes ook eens in iets anders gingen zetten, namelijk het eerste vaste voer. De rundergehakt werd uit de supermarkt gehaald en was al snel verorberd door het hele stel. Na dit lekkere hapje was het tijd voor een toetje bij mama!