2e week

26 september – dag 8

Hoera, de cavia’s, eh… puppy’s zijn vandaag één week oud! Ze doen het allemaal super. Drinken lekker bij mama en komen goed aan. De tijd waar op ze drinken wordt langer en ze slapen ook langer achter elkaar door, waardoor Evy even de tijd heeft om gezellig bij ons op de bank te kruipen.

Het wordt steeds makkelijker om de pups uit elkaar te houden. Niet alleen omdat ze een eigen tintje hebben, maar ze hebben allemaal hun eigen geluidjes en ook de koppies beginnen zich langzaam te vormen. De reu heeft echt een grove kop vergeleken met zijn drie zusjes. Daarna komt rood, roze en lila heeft een fijn koppie.

27 & 28 september – dag 9 en 10

We hebben van een aantal mensen de vraag gekregen of we de puppygym nog wat meer zouden willen uitleggen. Het antwoord daar op is: natuurlijk!

Zoals hiervoor ergens beschreven zijn het dus vijf kleine oefeningen die bedacht zijn door het Amerikaanse leger. Iedere oefening moet drie – vijf seconden lang worden uitgevoerd. Eerst wordt er begonnen met het kriebelen van de puppy pootjes met een wattenstaafje. Het idee hier achter is de zintuigelijke stimulatie.

Vervolgens zijn er drie posities waar in de pups gehouden moeten worden: kop omhoog, kop naar beneden (reutje bruin kan dan ineens blaffen!) en op de rug. Dit schijnt onder andere goed te zijn voor het verwerken van stress.

De laatste oefening wordt uitgevoerd met een nat doekje dat vijf minuten in de vriezer heeft gelegen. Net als bij de andere vier geldt ook hier weer dat de oefening drie tot vijf seconden duurt. De pup wordt met alle vier de pootje op het doekje gezet. Dit is net als de oefening met het wattenstaafje onder andere gericht op de zintuigelijke stimulatie.

We merken duidelijk aan de puppy’s dat ze door krijgen hoe de oefeningen werken. Ze laten het allemaal wat makkelijker over zich heen komen dan helemaal aan het begin.

Lila dag 10

29 september & 30 september – dag 11 en 12

En dan ineens… hebben we Chineesjes in huis! Bij rood en bruin zijn de oogjes een beetje aan het turen. Ook worden er verwoede pogingen gedaan om te lopen, al is het nu meer wankel staan en vervolgens op je buik weer neer ploffen (gelukkig zijn ze wel doorvoed). Ook hier zijn rood en bruin mee bezig. Lila en roze kruipen op hoog tempo door de werpkist heen, hier zijn de andere twee weer minder fanatiek in.

Het is erg leuk om te kijken naar de ontwikkelingen die de pups maken en hoe ze groeien. We merken dat rood en bruin met alles net even iets sneller zijn dan roze en lila, die hobbelen er een dag later achter aan.

Zo zijn ook bij roze en lila de oogjes nu een stukje open aan het gaan. Bij bruin en rood zijn ze nu zo goed als helemaal open. Als je goed kijkt kun je zien dat de oogjes héél donker blauw zijn, maar dan moet je de pups wel in de juiste hoek houden met het zonlicht.

Rood dag 13

1 & 2 oktober – dag 13 en 14

Het weekend brengt een aantal mijlpalen met zich mee voor de pups, namelijk: alle pups wegen nu 1,5 kilo (en een beetje meer), de oogjes zijn nu echt open en… er is bezoek! Alle pupkopers zijn langs geweest om kennis te komen maken met hun nieuwe aanwinst.

De puppy’s vonden alles prima en hebben heerlijk liggen slapen. Vooral teefje roze heeft genoten van alle aandacht en sliep bij iedereen even lief. Puppy bruin heeft een duidelijke interne klok, die wist precies wanneer het weer tijd was om te eten.

Roze dag 13

3 oktober – dag 15

De pups zijn hard aan het oefenen met het leren lopen. Steeds meer wankele stapjes worden achter elkaar gezet. Ook hebben de drie dames door dat als ze hun ogen gebruiken, ze veel sneller weten waar mama is. Het reutje zet het gewoon op een gillen, dat werkt ook!

Het is erg leuk om te zien hoe beetje bij beetje de karakters van de pups naar boven toe komen, al wisselt het nog steeds met de dag hoe het viertal ergens op reageert. Soms hebben ze een beetje een mopper dag, dan wordt er hard gemopperd tegen de rest van de inwoners van de werpkist. Gelukkig is dit al snel over!

Er is nog geen bericht binnen gekomen van de Raad van Beheer. We zouden er dus vanuit mogen gaan dat de stamboomnamen voor de pups zijn goedgekeurd! Voor wie het toevallig gemist heeft, het thema van dit nest wordt struiken. Graag stellen we jullie daarom voor aan:

–  Balm of Gilead from The Dutch Coast (reu)

– Golden Dewdrop from The Dutch Coast (teef)

– Rose of Sharon from The Dutch Coast (teef)

– Seaside Mahoe from The Dutch Coast (teef)

Was was