3e week

4 oktober – dag 15

De pups hebben er een nieuwe week op zitten! We hebben de afgelopen dagen al getwijfeld, maar nu weten we het zeker: de pups kunnen horen. Nadat de één begon te huilen, deed de rest mee en hadden we een heus concert in huis. Gelukkig kwam mama snel aanwaggelen, om de hongerige muziektalenten eten te geven.

5 & 6 oktober – dag 16 & 17

Aankomen vormt absoluut geen probleem voor de pups, ze zijn namelijk allemaal over de twee kilo heen! Ondertussen komt er regelmatig bezoek langs waar de pups heerlijk bij liggen te slapen. Eefje houdt alles met een half oog in de gaten. Zolang ze maar vanzelf weer terug gaan naar de werpkist, is alles goed!

Daarnaast zijn bij alle pups de tanden door aan het komen. Ze waren regelmatig aan het likken en aan het hijgen. Toen we in de bekjes voelden was de oorzaak al snel te vinden: kleine witte piranha tandjes. Nu stelt het nog niet zoveel voor, maar daar komt snel genoeg verandering in!

Hello world

7 oktober – dag 18

De nagels van de puppy’s werden behoorlijk scherp, dus tijd om die te kortwieken. Evy zal daar vast blij mee zijn! De nagels moeten niet prettig aan voelen op haar melklijsten wanneer ze die masseren (zodat de melk schiet).

Drinken

8 oktober – dag 19

De pups ondernemen regelmatig pogingen om uit de werpkist te ontsnappen. We hebben een extra paneel bij de ingang van de werpkist gezet, maar nog steeds is de buitenwereld bijzonder interessant. Lopen, zien en horen gaat ze steeds beter af, waardoor het echte hondjes beginnen te worden!

Op de website van de Raad van Beheer konden we zien dat alle vier de puppy’s zijn ingevoerd in de database. Ze hebben dus nu ook officieel hun NHSB nummer en staan daarmee dus geregistreerd in het Nederlands hondenstamboek.

Hoi mama

9 & 10 oktober – dag 20 & 21

Soms zijn er van die typische weekend klusjes… Je kent het wel, gezellig met het hele gezin: puppy’s verhuizen. De pups staan aan het begin achter de bank, zodat we er goed zicht op hebben. Nu ze wat groter worden en in de loop van de week ongetwijfeld behoefte krijgen aan meer bewegingsruimte hebben we daarom de werpkist verplaatst en de ren er alvast omheen gezet.

Voor onze webcamkijkers: het beeld is inderdaad ietsje veranderd! Hopelijk kunnen jullie binnenkort genieten van diverse speeltafrelen van het kwartet. In de werpkist worden al wat eerste pogingen ondernomen, maar écht lijken op spelen doet het nog niet.

Pink

11 oktober – dag 22

Voorlopig is de werpkist nog spannend genoeg. Teefje rood en reutje bruin kruipen af en toe voorzichtig wel even naar buiten en tijdens het verschonen van de werpkist zitten de pups ook even in de ren (en andersom). Vooral teefje lila verkiest de veiligheid van de kist boven het grote avontuur. Teefje roze blijft meestal bij haar zus.

Nu de pups verplaatst zijn en het paneel overdag uit de werpkist is duikt Cato er regelmatig bij om haar broertje en zusjes een uitbundige wasbeurt te geven. Aan het begin stuiterden ze door de werpkist heen, maar nu heeft ze door dat ze beter ietsje zachter kan poetsen. Ze blijven in ieder geval lekker schoon zo!