1e week

Donderdag 11 januari – dag 0

Joepie, daar zijn ze! Dinsdagavond begon Evy onrustig te hijgen en de rest van de woensdag was ze onrustig. We hadden eigenlijk verwacht dat het de nacht van woensdag op donderdag was, maar nee… Evy was nog niet van plan om ze met ons te delen. Na een onrustige donderdag, kwam om 19:04 dan eindelijk het eerste pupje ter wereld! We zullen later het volledige bevallingsverhaal online zetten. We zijn in ieder geval erg blij dat ze via de natuurlijke weg zijn geboren.

Vrijdag 12 januari – dag 1

Alles gaat goed met moeder en pups. Puppy zalm had af en toe wat krampen. Net als bij baby’s, is dat ook bij puppy’s normaal, maar wel vervelend. Wij hebben nogal last van een jetlag, dus we doen het even rustig aan.

Normaal gesproken vallen puppy’s de eerste dag altijd wat af. Dat is normaal, want geboren worden kost een hoop energie. Deze puppy’s alleen niet! Ze zijn minstens 60 gram aangekomen allemaal. Mama’s melk is in ieder geval erg lekker.

Bruin-dag1

Zaterdag 13 januari – dag 2

De puppy’s groeien lekker, in totaal zijn ze allemaal meer dan 100 gram aangekomen. Evy is dol op de puppy’s en blijft de hele dag bij ze liggen. Af en toe krijgen we haar even zo ver om de tuin in te gaan, maar zodra ze alles gedaan heeft rent ze snel weer terug naar binnen!

Vandaag zijn we begonnen met de geurstimulatie. Iedere dag bieden wij ze een andere geur aan, zodat de reuk zich, volgens onderzoek, beter ontwikkeld. Vandaag stond de geur van eend op het programma.

Zilver-dag4

Zondag 14 januari – dag 3

Vandaag hebben we de geboorteaangifte verstuurd naar de Raad van Beheer. De Raad wil dit binnen tien dagen ontvangen, maar wij doen het liever altijd wat eerder. Dan hebben we ook rustig de tijd om na te denken over een nieuwe naam als deze wordt afgekeurd.

Omdat het vandaag de derde dag is, zijn we begonnen met het ENS (early nurological stimulation) programma begonnen. Omdat het nogal een mond vol is, vinden wij puppygym makkelijker om te zeggen. Bij ENS worden de zintuigen door verschillende oefeningen geprikkeld, waardoor deze zich, volgens onderzoek, beter ontwikkelen. Wij doen dit programma met ieder nest.

Wassen

Maandag 15 januari & donderdag 16 januari – dag 4 & 5

De bevestiging van de Raad van Beheer is binnen. Als we vandaag geen bericht horen over de stamboomnamen, dan mogen wij er vanuit gaan dat deze goedgekeurd zijn. Gelukkig hebben wij de volgende dag niets gehoord, dus we mogen er vanuit gaan dat de stamboomnamen zijn goedgekeurd door de Raad. Welke het zijn houden we nog even geheim totdat de chipper is geweest en alle namen zijn toegekend aan de puppy’s.

De puppy’s groeien hard. Het is erg leuk om te zien dat ze steeds meer pigment krijgen. Die zwarte dopneusjes en gevlekte pootjes zijn erg schattig om te zien.

Zilver,zalm,groen

Woensdag 17 januari – dag 6

De puppy’s gaan steeds meer rond kruipen door de werpkist. Een sein voor Evy dat zij ook af en toe wat meer de werpkist uit kan en bij ons op de bank kan liggen. Zodra de pups beginnen te piepen rent ze snel weer terug naar de werpkist om de kleine monsters te voeden en te wassen.

Goud-dag5

Donderdag 18 januari – dag 7

Vandaag is toch wel een klein feestje waard, de warme dranken zijn namelijk een week oud! Dat vroeg om een fotoshoot, dus met twee man, eh vrouw, sterk hebben we de puppy’s op de foto gezet.

Eerst de woonkamer verbouwd, want de studio is veel te koud voor het kleine grut. Puppy zalm zag het kleedje waar ze op lagen aan voor mama, dus hij was nog best lastig om op de foto te kijken.

De puppy’s doen het hartstikke goed. Ze hebben netjes hun geboortegewicht verdubbeld en je ziet ze met de dag groeien en groeien. Toen ze net geboren werden pasten ze nog op één hand, nu niet eens meer op twee.