4e week

Donderdag 1 februari – dag 21

De puppy’s hadden weer bezoek! Dit bezoek had ook nog eens iets heel erg leuk mee, namelijk speelgoed! Het leukste was toch wel om handen vingers en kleding te bijten. Het doorkomen van de tanden is een erg vervelend gevoel, dus de puppy’s willen momenteel overal op kluiven. 

Vrijdag 2 februari – dag 22

De puppy’s blijven goed groeien, zeker nu ze één keer per dag geitenmelk erbij krijgen. Ze komen gemiddeld tussen de 80 en 110 gram aan per dag. Al verschilt dat natuurlijk wel per dag en per pup. Ondertussen wordt er steeds meer met elkaar gespeeld en hebben ze ook al door dat als je in een broertje of zusje bijt deze wakker wordt en je dus aandacht krijgt, al dan niet negatief of positief.

Net wakker in de ren

Zaterdag 3 februari – dag 23

Vandaag hebben we voor het eerst een klein beetje KVV door de geitenmelk gemengd. De puppy’s vonden het erg lekker, maar de iets grovere stukken lieten ze voor mama Evy liggen, die vond dat gelukkig niet erg. Ook grote zus Cato mocht nog even mee snacken. Wat een verwennerij, pups die eten krijgen!

Spelen met Cato

Zondag 4 februari – dag 24

Een dag met veel nieuwe indrukken! Er was wild ontdooit voor de jachttraining dus de pups mochten even snuffelen. Er was een kraai en een eend en allebei waren ze erg interessant. De puppy’s moeten alleen nog even wachten totdat ze wat ouder zijn om te apporteren.

Daarna lekker bijkomen van de ervaringen, eten (geitenmelk met Renske) en daarna voorzichtig het spul een beetje wassen. Ze roken naar een mengeling van urine en zure geitenmelk, maar nu gelukkig niet meer.

Ik lig nog lekker te slapen

Maandag 5 februari en dinsdag 6 februari – dag 25 & 26

De pups genieten vol op van de ruimte die ze nu in de ren hebben. Er wordt heel wat afgespeeld met elkaar en daarna vallen ze tevreden in slaap. Soms op een stapeltje in het mandje en soms verspreid door de ren tussen de knuffels.

We hebben de nageltjes van de puppy’s weer geknipt, ze werden namelijk erg scherp voor Evy. Die voedt vanwege de scherpe tandjes al niet meer zo graag, dus we moeten het zo gemakkelijk mogelijk voor haar maken De puppy’s hebben de afgelopen dagen weer een hoop nieuwe mensen leren kennen. Bijna iedere dag komt er wel bezoek over de vloer om de pups te bewonderen. 

Drinken bij mama

Woensdag 7 februari – dag 27

Voor de eerste keer… Vast voer! De puppy’s kregen al een paar dagen geitenmelk, maar ze waren nu duidelijk toe aan vast voer. Dus ze hebben een heerlijke portie vlees gehad. De bakken werden meteen aangevallen en zo ver mogelijk leeg gegeten.

Dat de pups goed eten is ook te zien aan hun gewichten. Ze zijn namelijk alle vier de drie kilogram gepasseerd. Het worden steeds meer hondjes. Een andere leuke ontwikkeling is dat ze steeds meer linken met de omgeving gaan leggen. Ze herkennen het geluid van de voerbak, weten waar de uitgang van de ren zit en reageren steeds meer als wij ze roepen.

Hallo!