6e week

Donderdag 15 februari – dag 34

Nog een week voorbij gevlogen! Verschillende nieuwe indrukken op gedaan en geleerd. De fotoshoot van vandaag was buiten in de tuin voor de heg die nu mooi bruin kleurig is en perfect bij de Golden past. De gouden kleurtjes van de pups kwamen mooi uit!

Gewapend met smeerkaas, speelgoed om de aandacht te trekken en twee man sterk zijn we aan de slag gegaan totdat de zon bijna onder was. Pups op de foto zetten is altijd een klus en ze gaan steeds minder braaf stil zitten. Daar hebben ze de tijd niet voor, de wereld moet verkend worden!

Vrijdag 16 februari – dag 35

We zijn begonnen met de clickertraining met de pups. We beginnen altijd simpel met het aanleren hiervan. De clicker gaat later als een cue dienen voor “goed gedaan”. We maken gebruik van een cue, omdat deze goed te timen is en altijd hetzelfde klinkt. De stem van een mens klinkt soms vrolijker dan de andere keer en ook als iemand bijvoorbeeld verkouden is komt het geluid niet overeen. Daarom geven wij dus de voorkeur aan een clicker.

Het aanleren van de clicker is simpel. Door een primaire beloning aan het geluid (de click) te koppelen, gaat de pup deze associëren met iets leuks en positiefs. In het geval van de pups gebruiken wij kleine stukjes snoep om ze mee te belonen. We laten het geluid horen en bieden ze meteen een snoepje aan, zodat ze de link met de clicker gaan leggen.

Fotoshoot

Zaterdag 17 februari – dag 36

De pups hebben steeds meer plezier in de tuin. Graspollen uit het gazon trekken, gaten graven, elkaar van boven af het krukje bespringen en trekken aan alles waar je maar bij kunt! Iedere dag verzinnen de pups wel weer nieuwe spelletjes om zichzelf en elkaar bezig te houden. Het is erg vermakelijk om naar te kijken.

Vandaag mochten we weer verschillend bezoek ontvangen. Begin van de middag hebben we de pups eens in stand gezet en van top tot teen bekeken samen met het bezoek. We zijn erg tevreden over de kwaliteit!

Meer naar het einde toe van de dag kwam één van de puppy gezinnen op bezoek. Ze hebben heerlijk met de pups geknuffeld en in de ren gezeten, terwijl hun tenen worden aangevallen. Tenen aanvallen is een andere leuke bezigheid waar deze pups zeer bedreven in zijn!

Fotoshoot

Zondag 18 februari – dag 37

Een nieuw avontuur, voor de eerste keer naar buiten op straat! Eerst mochten zalm en goud als eerste en daarna groen en zilver. De puppy’s zijn met de nodige aanmoediging (de struikjes zijn veel leuker ten slotte) naar de weg gelopen en hebben even naar de auto’s gekeken. Ook kwam er nog een fietser voorbij, wat voetgangers en een klein hondje die op drie pootjes liep. Die begon eerst heel erg te blaffen, maar ook daar waren de puppy’s niet van onder de indruk. Nog even een stukje over het voetpad gehobbeld en toen waren de vijf minuten alweer voorbij en was het tijd om naar binnen te gaan.

Fotoshoot

Maandag 19 februari – dag 38

We hebben geluk met het zonnige weer! Ondanks de koud is het voor de pups goed te doen om een paar keer per dag even naar buiten te gaan en te spelen in de buitenren. Over de krukjes heen springen en trekken aan de babymobile zijn daarbij de leukste activiteiten. De ballenbak vinden ze minder interessant, maar dat kan nog komen! Als ze niet bezig zijn met het materiaal wat in de ren staat, dan zijn ze wel met elkaar aan het spelen.

Fotoshoot

Dinsdag 20 februari & woensdag 21 februari – dag 39 & 40

Puppy bezoek, oefenen met de clicker, lekker veel buiten spelen in de ren en natuurlijk kijken hoe ver de pups kunnen gaan bij meneer en mevrouw kat! Het leven is één groot avontuur en bestaat uit verschillende leermomenten. Zo is er een meisje van vier jaar op bezoek geweest en wat was haar rok toch mooi. Er zat een laag van tule overheen en vooral puppy goud vond die laag onweerstaanbaar, een echte rokkenjager in wording.

Fotoshoot