8e week

Donderdag 1 maart – dag 48

Niet één, maar twee belangrijke activiteiten stonden vandaag op de planning. In de ochtend kwam er een kleuter op bezoek om de pups mee te socialiseren. Zoals verwacht vonden de pups het hartstikke leuk en waren ze totaal niet onder de indruk.

In de middag kwam de dierenarts Odette Radier naar Hellevoetsluis om de puppy’s te titeren. Om er van mee te profiteren dat een fijne dierenarts voor het titeren in de stad was, hadden we ook een aantal andere mensen met hun honden uitgenodigd. Het was een geslaagde bijeenkomst en alleen de kat hoefde geënt te worden. Één volwassen hond moet over een jaar opnieuw getiterd worden, maar de rest is voor de komende drie jaar klaar.

De puppy’s waren nog prima beschermd voor de komende weken. Het is aan de pupkopers om hier weer mee verder te gaan en hopelijk mogen de pups in de toekomst vaker vaccinaties overslaan, omdat hun weerstand zo goed is.

We zijn alvast begonnen met het samenstellen van de puppypakketten. Mappen vullen met het nodige papierwerk, de knuffels alvast in de doos en het juiste paspoortje bij de juiste map. De nodige folders die we van de Raad van Beheer hebben gekregen verdeeld over alle pups en de dummy met het logo van de kennel er natuurlijk in. Onvoorstelbaar dat ze alweer bijna uit gaan vliegen. Het zal heel stil worden in huis!

Vrijdag 2 maart – dag 49

Vandaag hadden de pups een lekkere knabbeldag. Hun eerste dagje barf! We hadden voor alle pups een bakje gevuld met drie kippennekken en een stukje kippenlever. De pups gingen als ware professionals aan de slag. Er werd flink geknaagd en gekauwd. Toen ze eenmaal klaar waren werd er in elkaars bakjes gekeken of er echt niets anders meer was. Dat was lekker! Als toetje kregen ze allemaal een kippenlooppootje, ook die was al snel op. Van dat knagen wordt je toch wel moe, dus al snel viel de bende in slaap.

Slaap puppy slaap

Zaterdag 3 maart – dag 50

Het uitje van vandaag ging naar Kynologisch Nederland, waar de pups mochten gaan apenkooien! De hondenschool had, net als de vorige keer, weer van alles leuks geregeld voor de pups. Er waren tunnels, een ballenbak (grote plus voor de pups), blikjes die geluid maakten als je er overheen liep, hekjes om doorheen te rennen, een grote tunnel waar mama Evy doorheen kon rennen, een heleboel mensen om mee te kroelen en kusjes te geven en als kers op de taart was daar ook nog geitje Julius!

De pups hebben flink rond gerend en vooral de ballenbak was leuk om in rond te springen. De tunnels waren ook leuk om doorheen te rennen en er was ook een mooie lage tafel waar je met z’n allen onder kon gaan liggen. Mama Evy had het helemaal gevonden met de knuffels die verspreid lagen over de grond en sjouwde deze vrolijk rond, terwijl ze ondertussen de pups goed in de gaten hield.

Na een goede drie kwartier – uur vielen de pups één voor één in slaap, dus was het weer tijd om naar huis te gaan. We zijn blij met de goede organisatie en we vonden het ontzettend leuk dat alle pupkopers er waren!

Na een flinke powernap hebben we nog foto’s gemaakt in de sneeuw van de pups. We hebben het niet te lang gemaakt, omdat ze al flink wat prikkels binnen hadden gehad vandaag, maar het was zonde om deze kans te laten schieten!

Trekken playbox

Zondag 4 maart – dag 51

Zondag rustdag. Na een intensieve week is het altijd goed voor de pups om het wat rustiger aan te doen. Als puppy’s teveel prikkels binnen krijgen raken ze overprikkeld en kunnen alle indrukken niet meer verwerken, waardoor ze zelfs angstig kunnen gaan reageren. Ontzettende zonde natuurlijk, dus wij zorgen in het nest altijd voor een goede balans tussen activiteiten en rust en adviseren onze pupkopers hier ook in.

Groepsoverleg

Maandag 5 maart – dag 52

We zijn vandaag gestart met een nieuw project, de puppy playbox maken! Dit idee hadden we al veel langer en het materiaal lag ook in huis, maar nu hebben de pup de leeftijd dat het heel leuk is om hem neer te zetten. De puppy’s vonden het in elkaar zetten van de box een goed idee, dus hebben enthousiast mee geholpen!

De hoekstukken en T-stukken werden vrolijk door het huis heen gesleept, zo’n stuk past namelijk perfect in je bek. Af en toe kwam een pup toch ook een stuk brengen, waardoor wij weer verder konden met het in elkaar zetten van de box. Uiteindelijk viel het stel in slaap, dus toen konden we de box echt af maken.

Lilly sneeuw

Dinsdag 6 maart – dag 53

De pups kunnen vandaag hun lol op, alle onderdelen hangen aan de puppy playbox. Trekken aan de bezemkop, de sponsjes, statiegeldflessen, afwasborstels en nog veel meer! Ondertussen klingelt het bestek vrolijk in de rondte, waardoor de pups meteen wennen aan onverwachtse geluiden.

Behalve spelen met de puppy playbox, zijn de puppy’s vandaag ook mee geweest naar de supermarkt! Natuurlijk niet er in, maar buiten bij de deur is er een hoop te zien. Winkelwagentjes, kinderen, auto’s, fietsers, mensen en een heleboel aaitjes en knuffels. Daarna nog even een rondje door het park gelopen en gekeken naar de vogeltjes. Eenmaal thuis met iets te kluiven in de ren en al snel vielen ze als een blok in slaap.

Puppy met panda

Woensdag 7 maart – dag 54

Aangezien het morgen de dag van de vrouw is, hebben we vandaag alvast onderscheid gemaakt tussen de pups. Terwijl de drie mannen thuis moesten blijven, mocht puppy groen, die Lilly gaat heten, schitteren op de set van Lifestyle for Pets bij Kynologisch Nederland. Daar heeft ze iedereen om haar pootjes gewikkeld met haar enthousiaste wiebelkont en grote bruine ogen. Als de link online staat plaatsen wij deze op de website!

Waarom alleen Lilly en niet de mannen? Voor hen was het vandaag ook een belangrijke dag! Één van de puppy’s mag een hulphond worden en zal opgeleid worden via stichting Bulters Mekke. Hij gaat iemand erg gelukkig maken, die al een hulphond heeft. Golden Retriever Baloo! Gevoelsmatig was er al een klik met één pup en die is vandaag weer bevestigd, Puppy zilver zal vanaf vandaag door het leven gaan als Joyca en gaat bij zijn nieuwe bazinnetje en Baloo wonen zodra hij uit mag vliegen.