3e week

Donderdag 25 januari – dag 14

Joepie, twee weken oud alweer! Bijna de baby fase uit en langzaam aan worden ze steeds meer peuter. Kijken, proberen om te lopen, dingen in hun bek stoppen, rond kruipen door de werpkist en vervolgens snel weer terug naar mama, want van al die avonturen in de werpkist krijg je toch een honger!

Traditiegetrouw ook vandaag weer foto’s van de puppy’s gemaakt. Het valt niet mee, want ze zijn steeds minder van plan om mee te werken. Gelukkig is het wel weer aardig gelukt allemaal, het resultaat is binnenkort te bewonderen in de fotogalerij!

 

Vrijdag 26 januari & zaterdag 27 januari– dag 15 & 16

Vrijdag en zaterdag waren gezellig druk met de visite over de vloer voor de puppy’s. Ze hebben genoten van alle aandacht en hebben daarna heerlijk geslapen. Alle nieuwe geuren maken toch wel indruk op het kwartet. We hebben ze dan ook weinig gehoord nadat de visite weg was.

Behalve het bezoek, zijn alle pups inmiddels twee kilogram of meer en de oren zijn steeds verder open aan het gaan. Ze krijgen ook steeds meer door dat wij als mensen bestaan, dus als er iemand bij de werpkist gaat zitten en in zijn handen klapt komen er vaak puppy’s aangerend.

Goudklompje

 

Zondag 28 januari – dag 17

Het zijn drukke dagen geweest, dus vandaag doen we het even rustig aan. De pups liggen heerlijk te slapen en af en toe wordt er al voorzichtig gespeeld. Mama Evy blijft wat vaker weg uit de werpkist, maar de pups laten wel van zich horen als ze honger hebben. Ook wordt er voorzichtig een paar keer gespeeld met elkaar. In de oren en neuzen happen van elkaar is daarbij favoriet!

Samen spelen

 

Maandag 29 januari – dag 18

Langzaam aan loopt de agenda van de puppy’s vol. Apenkooien bij de hondenschool, pupkopers die alvast ingepland staan om langs te komen, ontmoetingen met kinderen, vrienden, familie en kennissen die het kleine spul willen ontmoeten, keertje naar de trimmer, andere honden ontmoeten… de puppy’s moeten natuurlijk wel goed gesocialiseerd worden!

Princess Lily

Dinsdag 30 januari – dag 19

De tanden van de pups beginnen goed door te komen. Voor Evy is voeden daardoor niet heel fijn meer, maar ze gaat nog steeds braaf bij haar kinderen liggen. Om haar een beetje te helpen en om de pups langzaam aan te laten wennen aan vast voedsel, krijgen ze van ons geitenmelk. Dit gaan we later mengen met vers vlees, zodat ze uiteindelijk volledig over kunnen op vast voer.

Het was een flinke kliederboel. De puppy’s gingen met hun poten in de schaal staan, duwden hem met hun koppies om, bekkies vol in de melk en vervolgens druppelden ze de melk over elkaar heen. Maar het was erg lekker! Daarna viel het stel tevreden in slaap.

 

Lekker slapen

Woensdag 31 januari – dag 20

Het melk drinken gaat al wat beter vergeleken met gisteren. We hebben nu een stevige schaal gebruikt, zodat ze hem niet meer om konden gooien. Evy is heel erg blij dat ze aan het einde de overgebleven geitenmelk op mag drinken. Als het van de pups is geweest, dan is het namelijk nog lekkerder!

Lekker drinken bij mama