Dekking & dracht

Evy nam er deze keer goed de tijd voor voordat ze loops werd! 1,5 maand nadat ze eigenlijk loops moest worden was het dan eindelijk zo ver, de loopsheid waar we op zaten te wachten. Na verschillende keren progesteron te hebben geprikt konden we op woensdag 8 november eindelijk ons tripje heen en weer naar België (en de volgende dag opnieuw) ondernemen. Mylo en Evy hebben twee gezellige dates gehad en vonden elkaar erg leuk!

 

We zijn nu ongeveer twee weken in de dracht als alles geslaagd is en we merken mooie ontwikkelingen bij Evy. Haar vacht wordt zachter en dunner van structuur, haar melklijsten en tepels zetten licht op. Naar andere honden is ze wat snauweriger, mevrouw tolereert geen gedoe rondom haar buik. Groot gelijk!

EvyZit

Eindelijk is het zo ver, maandag 11 december, de dag van de echo. Het beeld zag er super uit! We mogen trots aankondigen dat Multi Ch. Rayleas My Guy “Mylo” en Ella v.d. Dalemhoeve “Evy” ouders mogen worden van een aantal wondertjes die we hopelijk rond 10 januari mogen gezond en wel mogen verwachten. Alle pups hadden een mooie sterke hartslag en waren ongeveer even groot qua formaat. Naar één pup hebben we flink moeten zoeken, die zat vrij hoog. We kijken ontzettend uit naar de geboorte van dit nest.

Echo

De dracht van Evy verloopt rustig en voorspoedig, we zitten nu in de 7e week. De misselijkheid is over en ze is haar vrolijke zelf. Natuurlijk is ze sneller moe en heeft ze meer honger dan normaal. Ze krijgt een klein beetje meer eten en we verdelen het in porties over de dag, zodat ze wat meer verzadiging heeft. Mevrouw is al een ruime kilo aangekomen en ook in omvang neemt ze toe. We gaan nu lekker genieten van de feestdagen!

Dag39

Dag 56, de (hopelijk) laatste week van de dracht is aangebroken. De werpkist staat inmiddels en daar maken beide dames dankbaar gebruik van. Evy slaapt veel en diep en heeft niet meer de behoefte om mee te gaan met wandelen. Verder is ze meer aan het hijgen, wat wel eens kan betekenen dat de voorweeën zijn begonnen. Dit kan rustig dagen voor de bevalling beginnen, dus betekent nog weinig over wanneer de pups geboren gaan worden. We hopen wel dat het deze week gaat gebeuren, zodat Evy niet te vermoeid raakt.