7e week

Donderdag 22 februari – dag 41

De nieuwe mijlpaal, vandaag zijn de puppy’s zes weken oud! De leeftijd waar op de puppy’s echt hondjes zijn en ieder hun eigen karakter steeds duidelijker ontwikkelen. Groen en goud lijken erg op elkaar qua karakter. Ze zijn allebei knuffelig en gek op kusjes geven en maken herrie voor tien wanneer ze het ergens niet mee eens zijn. Zalm is de pup die het meest op onderzoek uit gaat, terwijl zilver de stille kracht van het groepje is.

 

Vrijdag 23 februari – dag 42

Om de puppy’s mentaal bezig te houden hebben we vandaag met ze gepuzzeld! Ëén voor één mochten ze kijken of ze de pylonen om ver konden krijgen om vervolgens bij het snoepje te komen. Al snel bleek dat niet zo zeer het snoepje, maar vooral het pylonnetje erg interessant en leuk was om mee rond te rennen en te spelen.

Fotoshoot met wild

Zaterdag 24 februari – dag 43

De volledige familie van vriend Joris kwam over de vloer. De pups vonden alle aandacht prachtig en voornamelijk de veters die in grote getalen aanwezig waren die avond. Dubbele knopen, veters in de schoenen stoppen of de schoenen maar gewoon uit doen en op de gang zetten… er werden verschillende creatieve oplossingen bedacht, maar dat mocht de pret niet drukken voor de puppy’s. Er zijn nog genoeg andere activiteiten om jezelf mee bezig te houden wanneer je een kleine pup bent!

Fotoshoot met wild

Zondag 25 februari – dag 44

Alle pupkopers waren over de vloer voor een heerlijke lunch en een pupquiz. Er is gelachen om de streken van de pups, verhalen gedeeld en gepraat over een heel belangrijk onderwerp: de puppy’s. Eén ding is zeker, iedereen kijkt ontzettend uit naar het verwelkomen van zijn of haar maatje!

De drie reuen wegen momenteel allemaal rond de 6,7 kg en het teefje weegt 6,5 kg. We zijn ontzettend tevreden over de gewichten die ze nu hebben. Het zijn lekkere dikkerdjes en ze hebben genoeg reserve vetjes.

Fotoshoot met wild

Maandag 26 februari – dag 45

Brrrr…. Wat is het koud! Normaal gesproken vinden de pups het heerlijk om veel buiten te spelen, maar nu zijn ze er na een minuut of drie – vijf alweer op uit gekeken. Voor ons extra opletten geblazen, want buiten kunnen we ze wat makkelijker laten spelen dan binnen. Knagen op kabels is namelijk favoriet, al zijn tijdschriften ook smakelijke hapjes!

De pups beginnen steeds meer streken te krijgen. Ze alle vier los laten rennen in de huiskamer vergt vier paar handen, wat af en toe voor wat onhandige en hilarische situaties zorgt. De pups zijn ongelofelijk creatief en vindingrijk!

De pups gaan het concept “eten” steeds belangrijker vinden. Ze werden al wakker op het geluid dat de bakjes maken als ze tegen elkaar aan komen, maar tegenwoordig willen ze er ook per se bij zijn in de keuken wanneer alles wordt afgewogen en in de juiste hoeveelheden in de bakjes wordt geschept. Je zou het mooiste moment van de dag maar missen!

Fotoshoot met wild

Dinsdag 27 februari – dag 46

Een ochtend met een heleboel nieuwe indrukken voor de puppy’s! Er stond een fotoshoot gepland bij Foto Verhoeven, met Hannah Verhoeven als de fotograaf. We hadden afgesproken in het mooie Bernisse, dus we stopten de puppy’s in de autobench en daar gingen we. Toen we eenmaal aangekomen waren bij het gebied stond Evy al nieuwsgierig om haar heen te kijken. Grote zus Cato is loops, dus die moest thuis blijven.

Gewapend met handschoenen, mutsen en wild gingen we aan de slag. Alle pups hebben geroken aan de eend en de duif die mee waren. Het meer en deel nam genoegen met de vleugel van de duif, maar puppy zalm had het helemaal gevonden met de duif en kwam deze enthousiast brengen!

Nog even met zijn allen poseren voor de foto, maar daarna was het weer tijd om naar huis te gaan. De pups hebben heerlijk geslapen, zowel in de auto als eenmaal thuis.Fotoshoot met wild

Woensdag 28 februari – dag 47

Het volgende onderdeel op het programma van de pups deze week was de chipper. Alle pups hebben geen kick gegeven, al vonden ze het wangslijmvlies afnemen wel even een gek. We stellen met trots voor, de puppy’s uit de combinatie Multi Ch. Rayleas My Guy “Mylo” en Ella v.d. Dalemhoeve “Evy”:

Reutje goud: Kuhano Vino from The Dutch Coast

Reutje zilver: Mate Cocido from The Dutch Coast

Teefje groen: Blue Blazer from The Dutch Coast

Reutje zalm: Bourbon Orange from The Dutch Coast

We zijn erg blij met ons warme dranken nest dat geboren is op 11 januari 2018 en hoe goed ze het doen!

Fotoshoot met wild